Haberler

AK Parti'de İstifa Şoku

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı avukat Halit Advan görevini bıraktı.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı avukat Halit Advan'ın bir gazeteye verdiği, "Dindar Kürtler artık BDP'ye oy veriyor" açıklamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan dün Ankara'da yapılan il başkanları toplantısında Halit Advan'ı, "Benim böyle bir il başkanım olamaz" diyerek sert bir dille eleştirdi.

O SÖZLER ADVAN'I YARALADI

Halit Advan, bu gelişme üzerine Ak Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Görüşme isteklerini geri çeviren Advan telefonlara yanıt vermezken, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da DHA muhabirine "Gördüğü lüzum üzerine istifa etti. Kendisi istifa etse de bizim bir arkadaşımız ve dostumuzdur" dedi.

KADIN KOLLARI BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Advan'ın ardından, Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur'un da istifasını verdiği ifade edildi.

Ankara'da yapılan "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı" sonrasında görevinden alındığı iddiaları da ortaya atılan Advan, açlık grevleriyle ilgili olarak da Diyarbakır AK Parti il binasında İHD, Mazlum Der ve Diyarbakır barosu ile ortak toplantı düzenleyerek bir rapor hazırlamış ve Genel merkeze göndermişti.

Advan, açlık grevlerinin sona ermesinde Abdullah Öcalan'ın katkısı olduğunu ifade etmişti.

"BENİM BÖYLE BİR İL BAŞKANIM OLAMAZ!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantıda, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'ı eleştirmişti. Cezaevlerindeki açlık grevleri sırasında basına "Artık dindar Kürtler BDP'ye oy veriyor" şeklinde açıklama yapan Halit Advan, Başbakan'ı sinirlendirmişti.

Partisinin genel merkezinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sözlere tepki göstermiş ve "AK Parti'de böyle il başkanı olamaz" demişti.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Halit Advan Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title