Haberler

AK Parti'den DEM Partili belediyelere kayyum sinyali: Ceza alma ihtimali olan 30 kişiyi aday gösterdiler

Güncelleme:
Abone Ol

Hakkari Belediyesi'ne, DEM Partili başkanın terör soruşturması sürecinde kayyum atanmasının ardından AK Parti'den yeni bir çıkış geldi. Milletvekili Haluk İpek, DEM Parti'nin 30 civarında ceza alma ihtimali olan kişiyi aday gösterdiğini belirterek bazı DEM Partili belediyelere kayyum atanma sinyalini verdi. İpek ayrıca DEM Parti'nin, davası olan adayları bilerek seçtiğini ve amacının aslında kaos ortamı hazırlamak olduğunu öne sürdü.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından DEM Parti'nin kazandığı belediyelerle ilgili ilk kayyum kararı Hakkari Belediyesi için uygulanırken Ak Parti'den konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, DEM Parti'nin seçimlerde 30 civarında ceza alma şüphesi olan aday çıkardığını belirterek Hakkari'den sonra başka belediyelere de kayyum atanma ihtimalini ortaya attı.

"CEZA ALMA İHTİMALİ OLAN KİŞİLERİ BİLEREK ADAY GÖSTERDİLER"

AK Partili İpek, Gazete Duvar'ın haberine göre Meclis'te "DEM Parti tarafından yaklaşık 30 kriminal ceza alma ihtimali olan kişi aday gösterilmiştir." sözlerini sarf etti. İpek, DEM Parti'nin hakkında soruşturma ve dava bulunan kişileri bilerek aday gösterdiğini ve amaçlarının kaos çıkarmak olduğunu öne sürdü.

DEM PARTİ'DEN TEPKİ: SEN MAHKEME MİSİN?

İpek'in konuyla ilgili açıklamalarına DEM Partili birçok milletvekili "Sen mahkeme misin?" şeklinde tepki gösterirken İpek, sözlerini yineledi. Kulislerden edinilen bilgilerde aynı zamanda CHP'li bazı belediye başkanlarının da haklarında devam eden davalardan ötürü takip altında olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, hakkında devam eden terör soruşturması kapsamında görevden alınırken makamına Hakkari Valisi, Başkan Vekili olarak atanmıştı. Akış, daha sonra yargılandığı "terör örgütü yöneticiliği" davasından 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar sonrası başta Hakkari olmak üzere pek çok doğu ilinde sokak gösterileri düzenlenerek durum protesto edilmişti.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Hakkari Belediyesi Milletvekili Haluk İpek DEM Parti Politika AK Parti Hakkari Güncel Kayyum Amasya Terör Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

ismail Yasin:

AKP hükümeti artık ülkenin güvenlik sorunu haline geldi.. diktatörlüğün hukuk eliyle egemen olduğu bir dönemdeyiz.

Yanıtla145226
Goethegitme:

Kürfistan kurdurmayacağız yırtınmayın

159125
Sezgin Sezgin:

Haklı olabilir devlet, suçları varsa evet görevden alırsın...Buraya kadar sorun yok.. Görevden aldığın adamın yerine belediye meclisi yeni başkanını seçemeyip Kayyum atıyor isen o noktada art niyet var ...

47176
Alkurt:

Gothe harika bir yorum:)

7033
Sabahattin Polat :

Goethegitme, Türfistan’a kadar yolun var. Yürrü anca gidersin

3431
bekir yapici:

demokratik cagdas ülkelerde böyle sacma bir uygulama olamaz ihtimallerle insanlar suclanmaz yargilamak icinde aylarca yillarca beklenmez bir kisinin suc isledigi tesbit edilir veya düsünülürse önce deliller toplanir sonra yargilanir ve gerekiyorsa cezasi verililr, yargi insanlara hadi sucsuzlugunu ispat et diyemez iddia makami sucu ispat etmekle yükümlüdür kindar duygularla anayasaya kanunlara aykiri uygulamalar yapilamaz ve unutmayalim adalet bir gün hepimize lazim olabilir.

Yanıtla40149
OkuYorum:

Demokratik çağdaş ülkelerde, o ülkenin tüm dünyaya terör örgütü olarak kabul ettirdiği oluşumun partisi kurulamaz. Kurulsa bile yunanistan ve ispanyada olduğu gibi kapatılır. O terör örgütünü kuranların heykelini dikicez diyenleri hapse attığında, muhalefet parti hapistekileri çıkartmak için çaba sarfetmez. Hiç bir ülke, askerini şehit eden teröriste şehit diyenleri meclisine sokmaz. Bu yüzden iş teröre gelince 'demokrasi' kelimesini bir zahmet kullanmayın.

1819
Turan Şahin:

ceza alma ihtimali demek,yargıya apaçık müdahale anlamı taşır,diyelim ceza aldı,belediye meclisi başkanı seçer,kayyum neymiş,demokratik değildir,

Yanıtla26107
Yorumcii:

Madem ceza alma durumu var başkan adayı iken neden temiz kağıdı verdiniz… başkanlıktan sonra ceza alma durumu var ise cezasını alır başkanlıktan men edilir ama kayyum atanamaz belediye meclisi başkanı seçer… Adil bir Ülkede yaşama dileğiyle

Yanıtla931
Abdullah KARAMAN:

arkasına reisi alan milletvekili kendini hakim sanıyor

Yanıtla320
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title