Haberler

Boşanma davalarında yeni dönem: Eşlerden birinin istemesi yetecek

Güncelleme:
Abone Ol

AK Partili milletvekillerince hazırlanan ve bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması planlanan 22 maddelik yargı düzenlemesinde yer alan boşanma ayrıntısı dikkat çekti. Yapılacak yeni düzenlemeye göre; eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilebilecek.

Ak Parti milletvekillerince hazırlanan ve yargıda yeni düzenlemeler içeren 22 maddelik kanun teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre AK Parti, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında yeni yargı paketine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması planlanan 22 maddelik teklifte, noterliklerin tatil günlerinde çalışmasına, boşanma davalarına, istinaftaki yargılama süreçlerine yönelik düzenlemeler yer alacak.

DAVA SÜRESİ 3 YILDAN 1 YILA İNECEK

Teklifle boşanma davası reddinin kesinleşmesinden sonra ortak hayatı kuramayan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

TARAFRAFDAN BİRİNİN İSTEMESİ YETECEK

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak bir yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilebilecek.

Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) değişiklikle de devlet üniversitelerince Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) açılabilecek.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Politika Güncel Hukuk Tatil Yargı Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (68)

Aydın:

Ömür boyu nafaka mutlaka kalkmalı, zira bilerek evlenip boşanan çiftler var.

Yanıtla18731
Veysel Bırgun:

Böylece Türk aile yapısına bir darbe daha vurulmuş oldu.

Yanıtla209394
Emira:

Siz de yel esse bi darbe alıyosunuz. Sizin ahlâkınız pamuk ipliğine bağlı sanırım. Ne yapsınlar birbirini sevmeye sevmeye zindan hayatı mı yaşasınlar.

2655
Mustafa Yörükoglu:

Evlilik iki kişinin ikisinin de gönüllülüğü ile yürür reis.

127
MEMOLLİ null:

Eşim yabancı ve 14 yıldır kayıp. Nasıl bir darbe anlat bilelim.

123
dehide:

Böyle olmaz uygun değildir. Yuvayı yıkmaya değil birleştirmeye çalışmanız lazım. Boşanmayı tamamen yasaklasınlar

Yanıtla378137
Serkan Kaplan:

Dimi sonra da cinayetlerden geçilmesin ülkemizde.

434
Tng Trk:

kafan iyimi senin??? istemiyorsa zorla mı???

130
GEREDELİ 41Li:

Hayırdır boşanmak gerekiyor sa boşanılır. BİR MENFAATİNE TUZ MU DÖKÜLDÜ. Birleşme uygunsa zaten ilk denenilir ancak yokuşa sürülüyorsa neden benim hayat hakkımı sınırlasın bu evlilik bnm nikah bağı. Nikahsızlığa sebep oluyor millet te "huzursuz evlilik" .

05
Özcan ALAKUŞ:

Siz önce ömür boyu nafakayı çözün.

Yanıtla14445
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title