Haberler

AK Partili Zeybekçi, emekliye zam yapılmasına karşı çıkıp başka bir çözüm önerdi

Güncelleme:
Abone Ol

Geçim sıkıntısı çeken emeklilere zam yapmanın bir çözüm olmadığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, "Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz" dedi.

Ak Parti'nin kuruluşunun 23'üncü yıl dönümü kutlanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, CNN Türk yayınında ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"EMEKLİYE ZAM YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

Geçim sıkıntısı çeken emekliye zam yapmanın bir çözüm olmadığını ifade eden Zeybekçi, "Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes parayı bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz" dedi.

"EMEKLİLİK SİSTEMİNİ DAR BİR KORİDORA SOKTUK"

Açıklamasının devamında EYT konusuna da değinen Zeybekçi, "EYT üzerinden emeklilik sistemini dar bir koridora soktuk. EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu bir siyasi mesele değil bu bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken ülke kaygısıyla gelecek kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. Zamanında benim EYT ile görüşlerim negatifti. Ama diğer taraftan mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE OLARAK DOĞRU YOLDAYIZ"

Ekonomide Türkiye'nin uyguladığı yöntemin doğru bir yöntem olduğunu vurgulayan Zeybekçi, "Dünyadaki ekonomik trende bakarsanız Türkiye olarak doğru yoldayız. Parasal tedbirleri destekliyoruz. Enflasyonlar mücadele programı halinde bütün olarak düşünürsek talepleri yok etmek mümkün değildir. Ama parasal tedbirlerle talebin artarak gelmesi vardır. Türkiye'de tarım ve gıdada desteklerle başlamamız lazım. Emekliler deyince yanlış olur. Dar gelirli ve asgari ücretliye, esnafa, çiftçiye bakmak lazım. Parayı artırarak refahı artıramazsınız. Alınması gereken tedbirler ile zoru geride bıraktık. Yapmamız gereken refahı artırmak. Bu da arzı, üretimi artırmakla gerçekleşir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Nihat Zeybekci Nihat Zeybekci AK Parti Politika Ekonomi Güncel Yaşam Zam EYT Yaşam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (156)

Gelir Geçer Her şey:

Emekli geçim sıkıntısı falan çekmiyor birikim bile yapıyor. Fazla birikim yapayanlar geçinemiyorum diye bağırıyorlar.

Yanıtla1K137
Kemal ALBAYRAK:

lütfen açıklarmısın. ev kendinin on bin tl maaşın var ve sadece kurban bayramına 2 maaşın gidiyor. yılda 100 bin tl yani ayda 8,300 tl ye nasıl geçinirsin?

238
Muhammet Şifa CİHAN:

Kardeş merak ettim politikacımısın siyasetçi falan? Onların kapasitesi civarında konuşuyorsun da :)

325
İbrahim Yücel:

Sen sanıyorum, beyaz yaka emeklilerinden bahsediyorsun. Emekli kesim sadece onlardan mevcut değil!

420
VATANDAŞ:

Lolipop var , kaliteli. Seversin

419
Özgür Ari:

12 bin TL ile mi ne kadar birikim için ayırıyor acaba

122
oltan afatsum:

milletvekili maaşlarını da düşürün çok fazla bakan maaşlarını da düşürün 600 milletvekili çok fazla hadi bakalım

Yanıtla161K
Hakan Acar:

Hep algı hep yanlış bilgi. Emeklilerin parasını devlet hazineden yani cebinden vermiyor. Emeklilerin parasını çalışanlar maaşlarından kesinti yaparak ödüyor. Ki gelecek nesiller de bugünkülerin parasını ödeyecek. Normal işleyen bir ülkede, emeklilik fonlarını başka amaçlar için kullanmasanız, gasp etmeseniz ( çalmasanız diyemiyorum), gül gibi sistem kendi kendini finanse eder. Ama bu paralara el koymak zamanında tatlı geldi. Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur.

Yanıtla27904
Huseyın Sezgi:

Hakan kardeşim size sonuna kadar katılıyorum.

022
Alp null:

sizde emekli olarak sandıkta görmezden gelirsiniz ödeşirsiniz

Yanıtla14720
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title