Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin -

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sandık dışı yollarla iktidarları al aşağı etme geleneği Türkiye'de uzun süre bu ülkeye zarar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sandık dışı yollarla iktidarları al aşağı etme geleneği Türkiye'de uzun süre bu ülkeye zarar verdi. Hala o kafaya sahip olanlar sandık dışı yollarla başbakanları al aşağı, iktidarları al aşağı etme gayreti içerisindeler. Bizim millete vermeyeceğimiz hiç bir hesabımız yoktur" dedi

Şahin, partisinin il başkanlığınca bir restoranda sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, yaptığı konuşmada, bir önceki seçimden sonra oylarını tekrar arttırmanın her siyasi partiye nasip olmayacağını söyledi.

AK Parti'nin yapabileceği şeyleri vaat ettiğini yapamayacaklarını vaat etmediğini ifade eden Şahin, "Popülizm yapmamıştır. Bizim başarının sırrı buradadır. Biz yola çıkarken en önem verdiğimiz şey eğitimdir. Eğitime bütçemizden en büyük payı ayırdık. Bir ülkenin kalkınması nitelikli insan gücüyle mümkün olabilir. Eğitim kurumlarımız bizim dönemimizde teknolojiyle tanıştı" diye konuştu.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran'ın iddiaları

"Bu seçim belediye seçimi ama belediye seçimi olmaktan maalesef çıkarıldı" diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanki AK Parti'nin önünü kesme, Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsız kılma seçimi haline geldi. Bugünkü gazetelerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, 'Bu hafta Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart'ı görmeden siyasetten çekilecek' diye beyanatı var. Bunu kim söylüyor. Anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcısı söylüyor. Bu söz ancak bir darbecinin ağzından çıkabilir. İş başında bulunan iktidara darbe planlamış olan birinin ağzından çıkmıştır."

"Demokrasilerde iktidarlar sandıkla gelir sandıkla gider. Milletin oyuyla gelir, oyuyla gider" ifadesini kullanan Mehmet Ali Şahin, şunları kaydetti:

"Sosyal paylaşım sitelerinde 25 Mart'ta bir şeyler olacak deniliyor. Ne olacaksa? Eğer birilerinin elinde sayın Başbakanı suçlayacak bilgi ve belge varsa niye ortaya çıkarmıyorsunuz adam gibi. Verin yargı mercilerine ve cumhuriyet savcılarına gereği yapılsın. Ne yapmak istiyorsunuz? Yapılmak istenen nedir? Sandık dışı yollarla iktidarları al aşağı etme geleneği Türkiye'de uzun süre bu ülkeye zarar verdi. Hala o kafaya sahip olanlar sandık dışı yollarla başbakanları al aşağı, iktidarları al aşağı etme gayreti içerisindeler. Bizim millete vermeyeceğimiz hiç bir hesabımız yoktur. Sayın Başbakanımızın bu aziz millete veremeyeceği hesabı yoktur. Bir takım uydurma montajlarla, kasetlerle bu ülkede birileri sandık dışı yollarla darbe yapmak istiyor. Maalesef buna 1960'larda rahmetli Adnan Menderes'e yaptıklarına benzer bir yolla şimdi Tayyip Erdoğan'a bunu yapacaklarını düşünüyorlar. Köprünün altından çok sular geçti."

Türk milletinin demokrasi bilincinin arttığına dikkati çeken Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne yapacaksanız, ne söyleyecekseniz namertsiniz söyleyin. Salı gününü beklemeyin hemen şimdi çıkarın. Bu millet iradesine sahiptir. Sandığa yansıyan iradesinin arkasında durur. AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülke için ne yaptığının bilincindedir. Dolayısıyla bu yollarla Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmeye çalışacaksınız, AK Parti iktidarının önünü kesmeye çalışacaksınız. Buradan söylüyorum. Avucunuzu yalayacaksınız. Yine 30 Mart'ta sandıklar patlayacak."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title