Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki heyet AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Yavuzyılmaz, "Asgari ücretin mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor" diyerek müjde beklediklerini dile getirdi. Uygur'dan "Milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz" cevabını alan Yavuzyılmaz, "İşte hep almak değil biraz da vermek lazım" diyerek karşılık verdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında CHP heyetleri Ak Parti'yi ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki misafirler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

Bayram tebriklerinin dile getirilmesinin ardından konuşan Belgin Uygur, Gazze'de devam eden soykırımın gölgesi altında bayramı buruk bir şekilde idrak ettiklerini belirtti. Bayramın, Gazze ve bütün mazlum coğrafyadaki insanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Uygur, "Gazze'de yaklaşık 37 bin masum sivil, kadın, çocuk, katliama uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde soykırımın bir an önce durması uluslararası hukukun işlemesi, insani yardımın ve Filistin'de iki devletli bir çözümün gerçekleşmesi noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİ SORUNLARINI ÇÖZMESİ GEREKİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da gönüllerin, hem Türkiye'de hem de dünyada herkesin bayramları bayram tadında yaşamasını istediğini dile getirdi. Öncelikle ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğunun bayramı bayram tadında yaşayamadığına dikkati çeken Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

"Maalesef vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, 'hani eski bayramlar vardı ya' diye başlayan cümleleri kurmak durumunda kalıyorlar. Dedeler, nineler, ellerini öpmeye gelen küçük çocuklara bir harçlık verebilmek istiyorlar. Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz nedeniyle şu anda küçük bir azınlık tatil beldelerine ulaşabiliyor, AVM'leri doldurabiliyor ama büyük çoğunluk maalesef asgari ücretinin düşük seviyesi ve en düşük emekli aylığının geçinebilme sınırının çok altında olması nedeniyle büyük bir sıkıntı içindeler. Bayramları daha güzel yaşayabilmek, çocukların yüzünde tebessüm olması içim mutlaka Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmesi gerekiyor."

Yavuzyılmaz, Gazze konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dünya liderlerine yaptığı çağrı ve onlara gönderdiği mektupların olduğunu anımsattı. Liderlere gönderilen mektupların karşılık bulmaya başladığını ifade eden Yavuzyılmaz, Filistin'i tanıyan ülke sayısının daha da artmasıyla yaşanan sorunun ortadan kalkacağına inandığını vurguladı.

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

"EKONOMİK ANLAMDA OLUMLU VERİLER GELMEYE BAŞLADI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur da yaşanan Kovid-19 süreci, Ukrayna-Rusya Savaşı ve büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremleri nedeniyle vatandaşların fiyat artışlarından etkilendiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman "vatandaşımıza enflasyona ezdirmeyeceğiz" dediğini anlatan Uygur, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımızın şartlarının gelişmesi noktasında devlet bütün imkanlarını kullandı, bundan sonra da kullanmaya devam edecek. Ekonomik anlamda olumlu veriler gelmeye başladı. Uyguladığımız ekonomik politikanın vatandaşımıza yansıyan olumlu etkilerini görmeye başladık. Bizim kadrolarımız buna muktedir, irademiz de kabiliyetimiz de var. Vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmek, hayat pahalılığından en az düzeyde etkilenmelerini sağlamak için bütün gayretimizle mücadelemize devam edeceğiz."

"ASGARİ ÜCRETİN MUTLAKA İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz ise, "Önümüzdeki süreçte asgari ücrette iyileştirme yapılması konusunda vatandaşımızın büyük bir beklentisi var. Asgari ücretin mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor. İyileştirilmediği takdirde biz de vatandaşımızın sesine ses olmak için sahada olacağız. Umarım bu bayramda böyle bir müjdeyi AK Parti olarak sizler tüm asgari ücretlilere verirsiniz." dedi.

Uygur'un bu sözlere yanıtı "Milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz" oldu. Yavuzyılmaz ise Uygur'a "İşte hep almak değil biraz da vermek lazım" ifadeleriyle karşılık verdi.

Kaynak: AA / Politika

Deniz Yavuzyılmaz Kurban Bayramı Asgari Ücret Belgin Uygur AK Parti Politika Ekonomi Uygur Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

Erol Birol :

Asgari ücrete emeklilere zam yapmaya kalksa hükümet hangi bütçeden vericek. Bide onu düşünelim. Vermek için para basması lazım. Para basıp piyasadaki parayı çoğalırsa enflasyon daha çok yükselicek. Biraz sabır etmemiz lazım. Hükümet herkese para dağıtamaz.

Yanıtla450102
Murat:

Bu zamana kadar düşünmeliydi bunları,itibardan tasarruf olmaz, betonlaşma imar affı vergi affı .......

30331
Musti40 :

Erol: Evet çok doğru, fakat devlet KAYNAK bulmak zorunda, dünyada en yüksek oranda enflasyon Türkiye! Bu iktidara oy verenler bir beklentileri olduğu için oy vermiştir, 10000lira emekli maaşı 17000 asgari ücretle aycak otlan beslenilir! Devlet bir çözüm bulamıyorsa MEDENİ devletlerde olduğu gibi İSTİFA etmelidir!

13216
mehmet Yılmaz:

Bu zihniyet maalesef yazik

10184
Dadaş Erzurumlu:

Memura işçiye dağıtan hükümet sosyal hükümet olarak tüm dengeleri açlık sınırı üstünde tutmak zorunda. Komşusu açken tok yatan bizden değildir.

14166
gunay yanug:

Emekliler Akp yi bitirir

14143
Benekonomistim:

Bu hükümete söz etmiyorsun ama ecevite söyleniyorsunuz o zaman o adamında suçu yok alım gücü vardı hiç olmazsa . Harcamaları yaparken banamı sordu

14130
HOZKAN:

Bağıranlar asgari ücret 100.000 TL de olsa yine bağıracak. Ne acı ki

Yanıtla28553
Musti40 :

kardeşim: İş bağırmakla alakalı değil, GEÇİM DERDİ OLANLAR GÜN GEÇTİKÇE ÇOĞALIYOR! Ekosu düzgün olan Togg hayali kurarken ekonomik sıkıntısı olan yiyecek içecek hayali kurmaya başladı!

9149
Spartacüs MartinLuther:

Asgari ücretle geçinmediğinin kokusunu marstan alınıyor.

380
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title