Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

Abone Ol

"(İnce ve Aslan'ın sözleri) İkisi de kabul edilir bir şey değil. İnce'nin de Aslan'ın da ifadeleri Meclis'in mehabetine ve saygınlığına yakışmayan ifadelerdir" "(Bütçe) Anamuhalefetin derdi farklı. Niyet üzüm yemek olmayınca 'İşte Meclis'i nasıl itibarsızlaştıralım, Meclis'te bütçenin çıkarılması

ESİN IŞIK - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda partisinin Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin birbirlerine kullandıkları küfürlü ifadelerin kabul edilebilir olmadığını, bu ifadelerin Meclis'in mehabetine ve saygınlığına yakışmadığını söyledi.

Aydın, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, daha sonraki oturumlarda bu tarz ifadelerin, söylemlerin olmamasını arzu ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İkisi de kabul edilir bir şey değil. Muharrem İnce'nin de ifadeleri Meclis'in mehabetine, saygınlığına yakışmayan ifadeler. Aynı şekilde Zeyid Aslan'ın kullandığı ifadeler de Meclis'e yakışmıyor. Kimden gelirse gelsin, hangi gruptan, hangi milletvekilinden gelirse gelsin bu ifadeleri doğru bulmak mümkün değil. Doğru değildir. Belki olayın sıcaklığı  içerisinde onlar da arzu etmeden söylemişlerdir. Kendileri de özür dilemişlerdir."

-"Tüm gruplarla mutabakat yaparak süreci belirledik"

Anamuhalefetin bütçe görüşmelerindeki tavrını da eleştiren Aydın, bütçe görüşmelerini anayasada özel olarak düzenlenmiş olduğunu anımsattı. Aydın, "Orada değişiklik önergeleri üzerinde görüşmelerin yapılamayacağı gibi bu işin seri bir şekilde, en kısa sürede bitirilmesi noktasında anayasanın buyurucu emri var" diye konuştu.

Aydın, tüm gruplarla mutabakat yaparak bu süreci belirlediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yine 3 grubun mutabakatı var ama bugün CHP bir grup önerisi getirdi. Halbuki bütçe geleneğinde yok böyle grupların kendisinin grup önerisi getirmesi. Başka başka atraksiyonlardan bahsediliyor. Böyle bir  şeyin olmaması gerekiyor. Birçok husus hem Meclis geleneklerine hem anayasamıza hem de İçtüzüğümüze aykırı olan aslında hususlar. Bu bütçenin 'anayasamızın ve Meclisimizin geleneklerine uygun bir şekilde belirlenen takvim içerisinde ilerlemesi devam etmesi gerekir' diye düşünüyoruz. Bu, 12. bütçe ve hep muhalefetle mutabakatla yaptık. Bir önceki bütçelerin altında kendilerinin de imzası var. Şimdi yine 3 grup 'tamam' diyor. Anamuhalefetin derdi farklı. Niyet üzüm yemek olmayınca 'İşte Meclis'i nasıl itibarsızlaştıralım, Meclis'te bütçenin çıkarılması sırasında farklı konuları nasıl gündeme getirelim, tartışmaları nasıl artıralım.' Bu manada olumsuz bir gayretin içinde. İnşallah bundan sonraki süreçte sağduyu hakim olur. Bütçenin çıkarılması noktasında onlar da doğru, dürüst, anayasaya ve Meclis geleneklerine uygun davranırlar." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Muharrem İnce Ahmet Aydın Ak Parti Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title