Haberler

AK Parti'nin Büyükçekmece Mitingi

Abone Ol

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Ey Kılıçdaroğlu! SSK'nın genel müdürüydün. Ne çileler çektirdin bize ne çileler?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Ey Kılıçdaroğlu! SSK'nın genel müdürüydün. Ne çileler çektirdin bize ne çileler? Hastanelerin kapısında az mı kuyrukta beklettin bizi. Bunlar kuyrukçu, kuyrukçu" dedi.

Erdoğan, partisinin Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, bu bölgedeki alt geçit sistemleri ve sahil düzenlemelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını kaydetti.

Burada devlet hastanesinin temelinin atıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Derdimiz ne? İstanbul'un zaten iki tane şehir hastanesi olacak. Bir tanesinin temelini attık, biliyorsunuz. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanında dev bir temel attık. Bu hastanenin içinde yok yok. Her şey orada. Çeşitli hastaneler orada. Sedye üzerinde hastaları dolaştırmak olmayacak. Hasta girdi mi, hastanenin içinde her şey orada görülecek. Böyle bir hastane. Bir tanesini de Asya yakasında yapıyoruz. Onun da temelini yakın zamanda atacağız. Böylece İstanbul'un iki tane dev şehir hastanesi olacak. Bunların ortalama büyüklükleri, oturdukları alan itibariyle söylüyorum, 750 bin metrekare her biri. Büyükçekmece'de yapılan hastane ise burada ilk acil müdahaleler noktasında sizin müracaat edeceğiniz hastanedir."

Büyükçekmecelilere seslenen Erdoğan, "Eğitimde artık bir sıkıntı çekiyor musunuz? Çocuklarınızın ders kitaplarını sıraların üzerinde buluyor musunuz? Artık tablet bilgisayarlar gelmeye başladı mı? Etkileşimli tahtalar okullarımıza monte edilmeye başladı mı? Vah kardeşlerim! Bizden öncekiler niye bunu yapmadı? İstediğin hastaneye gidiyor musun? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Ey Kılıçdaroğlu! SSK'nın genel müdürüydün. Ne çileler çektirdin bize ne çileler? Hastanelerin kapısında az mı kuyrukta beklettin bizi. Bunlar kuyrukçu, kuyrukçu... Bunlar insana değer vermezler" diye konuştu.

Geçmişte erken saatte hastaneye gidip annesi için sıra numarası aldığını, eczanenin, "Reçetenin yarısını git öbür eczaneden al" dediğini aktaran Erdoğan, "Bugünleri yaşadık mı? Şimdi ilaçlarının tamamını gidip eczanelerden alabiliyor musun? İşte biz buyuz. Kardeşlerim, şimdi utanmadan, sıkılmadan çıkıyor meydanlara, ben diyor ki, ben şuyum, buyum. Senden bir şey olmaz. İnanın bunun eline 3 tane koyun verin kaybedip gelir" dedi.

AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Celal Babayiğit ile vatandaşları selamlayan Erdoğan, "Onun için biz şimdi buraya bir tane 'babayiğit' gönderdik. İçinizden biri. Boyuna posuna bakmayın ha... Boyuna posuna bakmayın, yüreğine bakın yüreğine, bir de beynine. Bunlar çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kendisine tezahüratta bulunan Çatalcalıları da selamlayan Erdoğan, "Bu seçimde inşallah Çatalca'yı da alacağız. Çünkü oralara hizmetin gitmesi lazım. Bugüne kadar oralara hizmet gitmedi, sadece dedikodu gitti. Çünkü CHP'nin olduğu yerde hizmet olmaz, oralarda iftira olur. İşte, son günlerde ne diyor; yolsuzluk da yolsuzluk, montaj da montaj, dublaj da dublaj. Bunu konuşuyor. Kılıçdaroğlu; bir de hizmetten bahset, ne yaptınız bu ülkede bir onu anlatın. Yok anlatamaz" dedi.

AK Parti hükümeti göreve geldiğinde Türkiye'de 76 üniversite bulunduğunu, bunu 175'e çıkardıklarını aktaran Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinde yapılan okulların yarıdan fazlasını 205 bin derslik olarak biz 10 senede yaptık" diye konuştu.

Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, AK Parti hükümetlerinin ise 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Düşünebiliyor musunuz, 230 milyar dolarla aldık biz milli geliri? Şu anda bunun üzerine 570 milyar dolar ilave ettik, 800 milyar dolara yükselttik. Bizim borcumuz ne biliyor musunuz? Biz geldiğimizde bu MHP ile bu CHP'nin yavrusu DSP'den neyle aldık biliyor musunuz? Milli gelirin yüzde 73'ü borçtu, şimdi yüzde 35'i borç. Bak nereden nereye düşürdük. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. Şimdi devletin borçlanma faizi tek haneli rakama düştü. Reel faiz yüzde 2. Buraya düştü. Enflasyon yüzde 30'du geldiğimizde, şimdi yüzde 8. Bu MHP-DSP, bunlar IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlanmıştı. Şimdi sıfırladık, borcumuz yok. Onlar bizden borç istiyor. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? 126 milyar dolar. Bunların olduğu bir ülkede hangi yüzle kalkıp da yolsuzluktan bahsediyorsun? İşine gelmiyor terbiyesizce bir de merhum anneciğime hakaret ediyor, terbiyesizce çocuklarıma hakaret ediyor. Yandaş medyalarıyla beraber saldırıyorlar. Ama 30 Mart'ta ben inanıyorum ki benim milletim, bunlara gereken dersi en güzel şekilde verecek."

Seçime 22 gün kaldığına değinen Erdoğan, alandakilere "22 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?" diye sordu. Vatandaşlardan "Varız" yanıtını alınca Erdoğan, "Bu iş bitmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Sandıklara sahip olacağız. Sandık müşahitleri kardeşlerim, sandıklara sahip olacağız, kuş uçurtmayacağız. Dedim ya, siz bizim ablalarımızsınız; siz de ağabeylerimizsiniz. Ona göre. Kapı kapı dolaşacağız. Böyle kapılarınızı çalanlar olursa onlara, 'Partinizi kurun da öyle gelin' deyin. Onlara bir söz daha söyleyin, 'Kişi sevdikleriyle beraber haşr olacaktır. Siz varın Kılıçdaroğlu'yla beraber yolunuza devam edin, siz varın Bahçeli'yle yolunuza devam edin ama biz Başbakanımızla beraberiz, AK Partimizle beraberiz" diye konuştu.

Büyükçekmece mitinginin ardından Beylikdüzü ve Avcılar'a gideceğini dile getiren Erdoğan, Sinan Erdem'de Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla bir toplantı yapıldığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek, mitinge katılanlara karanfil attı.

Notlar

Mitingin yapıldığı alan, AK Parti flamaları ile donatıldı. Alanın değişik yerlerine, Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile "Yeni Türkiye yolunda bir daha İstanbul", "Dik dur eğilme ha bu millet senunle", "Kalbimizdesin! Nokta" yazan pankartlar asıldı.

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti genel başkan yardımcıları Ekrem Erdem, Mustafa Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

Erdoğan, konuşması sırasında kendisini desteklemek üzere alana gelen bazı eski dostlarına kürsüden selam verdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, konuşması esnasında kendisini dinlemek için bir binanın çatısına çıkıp, pankart asan 2 kişiyi uyardı. Söz konusu kişilere seslenen Erdoğan, üzücü bir olay olmasını istemediklerini belirterek, "Aman ha. Bakın buradan size el sallıyorum. Tamam artık hadi inin oradan" dedi. Bunun üzerine bu kişiler çatıdan indi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Büyükçekmece Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

ömer osmanlıaxevac25@hotmail.com:

hirsiz yine gurledi

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title