Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Erbakan'a "siyasi şantaj" yanıtı: En başta kendileri buna dikkat etsin

Güncelleme:
Abone Ol

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'ın, "Belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti'ye transfer etmeye çalışıyorlar" açıklamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yanıt verdi. Çelik, "Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde AK Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir." dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, "Belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti'ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değil." açıklamasına yanıt verdi. Çelik, "Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde Ak Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir." ifadelerini kullandı.

ERBAKAN'DAN AK PARTİ'YE "SİYASİ ŞANTAJ" SUÇLAMASI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin Ak Parti'ye katılacağını açıklamasının ardından istifalar gelmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 44.46 oy alarak Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde, Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kararın ardından açıklama yapan Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, "Belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti'ye transfer etmeye çalışıyorlar." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Erbakan'a 'siyasi şantaj' yanıtı: En başta kendileri buna dikkat etsinYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: BELEDİYE BAŞKANLARINI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Erbakan'a yanıt gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır.

"YRP YEREL SEÇİMLERDE ESKİ AK PARTİLİLERE TEKLİF GÖTÜRDÜ"

Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti'de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur.

"EN BAŞTA KENDİLERİ BU KAVRAMLARI DİKKATE ALSINLAR"

Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Erbakan'a 'siyasi şantaj' yanıtı: En başta kendileri buna dikkat etsin

"ÖZELLİKLE BİLİNMESİNİ İSTERİM Kİ..."

Öte yandan İstifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Akpunar şunları söyledi: "Aziz hemşehrilerim; gördüğüm lüzum üzerine mensubu olduğum Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğimin bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle bilinmesini arzu ettiğim bir husus var ki, o da bizim şiarımızın; nerede olursak olalım ve hangi kulvarda koşarsak koşalım, tek gayemizin hemşehrilerimize hizmet etmek olduğudur. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah."

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Erbakan'a 'siyasi şantaj' yanıtı: En başta kendileri buna dikkat etsin

Kaynak: Haberler.com / Politika

Yeniden Refah Partisi Yeniden Refah Partisi Emrullah Akpunar Fatih Erbakan Ömer Çelik Ömer Çelik AK Parti AK Parti Politika 3-sayfa Refah 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

mehmet:

siyaset türkiyede rayından çıktı. hizmet değil kim daha çok yer anlayışında.hizmet edene yada işi bilene değilde kendi adamını kayırma dönemine gidilmiş durumda.

Yanıtla9214
Alkurt:

Refah, gelecek, Deva, Dem, komünist partileri..vs kapansa çok iyi olor...daha uygar, dini kullanmadan eğitime ahlaka önem veren, fen bilimleri, Biyoloji, Antropoloji, Sosyoloji özellikle Filozofu..vs dallarına önem veren hizmet getirebilen partiler kurulabilir.

00
Alkurt:

Refah Partisi kapansa guzelbolur

Yanıtla16151
Sebahattin Yakar:

gerçekten mi kllklyruk

00
Sebahattin Yakar:

emrin olur kllkurt

00
Erol Birol :

Türkiye de herşey rayından çıktı. Milletimizin Allah yardımcısı olsun.

Yanıtla6164
Arif İnanç:

Sayın Fatih Bey, rahmetli Babanızın gittiği biryol vardı! Ülkemiz için yapmak istedikleri hep aşikâr dı. Sizin yaptığınız ve ayricavyapmaya çalıştığınız hiç bir şey yok ne yazık ki. O yüzden biraz geçmişe bakarak feyz almanızı tavsiye ederim. Mesela Babanızın T.C. Meclisimiz de Başbakan olarak yaptığı konuşmaları filan izlemenizi rica ederim. Belki o zaman hatalarınızdan dönersiniz. Haklisiniz; her koyun kendi bacağından asılırmış. Kolay gelsin Sizlere. Azda olsa iğneyi kendinize batırınız lütf

Yanıtla9348
Alkurt:

Refah, gelecek, Deva, Dem, komünist partileri..vs kapansa çok iyi olor...daha uygar, dini kullanmadan eğitime ahlaka önem veren, fen bilimleri, Biyoloji, Antropoloji, Sosyoloji özellikle Filozofu..vs dallarına önem veren hizmet getirebilen partiler kurulabilir

00
VEFA:

Cadı kazanları içten içe kaynıyor. Feleğin çarkları dönüyor. Tik tak, tik tak... Her şeyin bir zamanı var!...

Yanıtla986
Akıllı olmalıyız:

Refah kazanı karıştırmaya çalışsa ne olacak ak parti büyük bir parti. Ama muhalefet tarafı karışık akşener ittifak ortağına ve arkasında durduğu cb adayına dava açıyor haha

00
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title