Haberler

Ak Partili Vekilden Rabia Selamlı Basın Toplantısı

Abone Ol

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 'Rabia' selamıyla başladığı basın toplantısında, ülkemizde darbeyi anımsatan tüm isimlerin değiştirilmesini önerdi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 'Rabia' selamıyla başladığı basın toplantısında, ülkemizde darbeyi anımsatan tüm isimlerin değiştirilmesini önerdi. Karayel, "Darbecilerin isimlerini, sıfatlarını değil, ayaklarını bastıkları yerleri bile 'kırklamak' kırk kez yıkamak lazım ki, bu darbe zihniyetinden Türkiye, millet, devlet ve şehirler olarak kurtulsun" dedi.

Nöbetçi milletvekili olarak seçim bölgesi Kayseri'ye gelen ve il örgütünde vatandaşın sorunlarını dinleyen Ak Parti milletvekili Yaşar Karayel, basın toplantısı düzenledi. Parti binasında İl Yönetim Kurulu üyeleri Leman Bolat ve Zeynel Abidin Kaynak ile birlikte 'Rabia' selamı yapan Karayel, "Geçmişte biz darbecilerden çok çektik. Mazlum milletlerin darbecilerden çekmemesi için Mısır ve Suriye'deki mazlum insanların yanında olduğumuzu haykırıyoruz" diye konuştu.

DARBEYE DE DARBECİYE DE KARŞIYIZ

Mısır ve Suriye ile geçmişten gelen tarihi ve kültürel bağların olduğunu vurgulayan Karayel, darbeleri de eleştirerek şöyle dedi:

"Biz darbecilere ve darbe düşüncelerine karşıyız. 1960, 71, 80 ve 28 şubat döneminde bu ülkede maalesef darbe girişimleri yaşandı, darbelere maruz kaldı. Darbeler sonunda başbakanını, bakanlarını asan zihniyet oldu. Onun için darbecilerin vesayet rejimini çağrıştıracak, darbeyi anımsatacak ne kadar unsur varsa hepsinin ortadan kaldırılmasından yanayız. 27 Mayıs 1960'da sivil, demokrat ve hür iradeyle seçilmiş iktidarın silah zoruyla alaşağı yapılması günüdür. Maalesef 27 Mayıs bu millete uzun dönemler bayram olarak kutlatılmıştır. Şimdi devran döndü millet iradesi şu anda idareye hakim. Bunun için darbecileri, darbeyi çağrıştıracak, ne kadar isim varsa; okul, cadde, kamu kurum ve kuruluşlarına açık alanlara verilmiş ne kadar isim varsa kaldırılmasından yanayız. Darbecilerin isimlerini, sıfatlarını değil, ayak bastıkları yerleri bile kırklamak, kırk kez yıkamaz lazım ki bu darbe zihniyetinden Türkiye millet devlet ve şehirler olarak kurtulsun." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yaşar Karayel Ak Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title