Haberler

Ankara bu iddiayı konuşuyor: Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor

Güncelleme:
Abone Ol

TBMM 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalışmalarına başlayacak. Meclis'te ilk ele alınması beklenen teklif Yargı paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte genişletileceği ifade ediliyor. Paket hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen "Etki ajanlığı" düzenlemesinin de yeniden ekleneceği iddia ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalışmalarına başlayacak. Meclis'in gündeminde başta yeni anayasa olmak üzere önemli konular var. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un dönem başlamadan önce yeni anayasa yapımı ile ilgili Meclis'te grubu bulunan partilere bir çağrı daha yapması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak yasa çalışmaları için de hazırlıklar başladı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklik teklifi, Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik teklifi ve kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklif, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekliyor.

ELE ALINMASI BEKLENEN İLK TEKLİF YARGI PAKETİ OLACAK

Gazete Duvar'ın kulis haberine göre Meclis'te ilk ele alınması beklenen teklif Yargı paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte genişletileceği ifade ediliyor.

ETKİ AJANLIĞI DÜZENLEMESİ GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Paket hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen "Etki ajanlığı" düzenlemesinin de yeniden ekleneceği kaydediliyor.

ETKİ AJANLIĞI NEDİR?

Etki ajanlığı, 9. Yargı Paketi'nin 22. maddesinde "Diğer faaliyetler" başlığı adı altında düzenleniyor. Bu madde, Türk Ceza Kanunu'nun "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" bölümüne "339/A maddesi" şeklinde yeni bir suç tanımı olarak giriyor. Basın meslek örgütleri ve hukukçular bu maddeye karşı çıkınca düzenleme geri çekilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Politika Ankara Güncel Yargı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

gunay yanug:

22 yıldır adaleti sağlayamamış bir parti akp

Yanıtla70322
hasan polat:

Kuzey Kore nasıl yapıyorsa aynısı yapılsın . Tek devlet Tek Lider Tek Bayrak Tek vatan Tek ses Tek düşünce ..

Yanıtla23795
Serkan Turkes:

Yahu bunlar boş işlerler meşgul halk fahiş fiyatlardan şikayetçi aloo bırakın boş işleri.milletin derdine odaklanın operatörlerde tut gıdaya ya kadar çok şikayetçiyiz fahiş fiyatlari gündeme alın artık seçim Yok diye görmezden gelmeyin

Yanıtla36191
Cafer KILIÇ:

Kendi çıkarlarını kurmaya çalışıyorlar

Yanıtla28149
Dağıstan:

'' Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek tarzda konuşmak '' , Etki Ajanlığı vb Anayasa'da düzenlenen söz ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar. O zaman hiç konuşmayalım , eleştirmeyelim . Anayasanın tanıdığı bütün hakları kullanmayalım, yönetimin istediği gibi bir toplum olalım...

Yanıtla37124
Zafer Ayyıldız:

Askeri darbeden ne farkı var şimdi peki

Yanıtla29128
EjdeR karahanli:

bu yönetimin hepsi gitmesi sürece düzelmez bu ülke

Yanıtla25114
Semih Coşkun:

mahalle yanarken saçını tariyanlarin ulkesi oldu memleket

Yanıtla1484
VEFA:

Samimiyet, doğru yönetim, adaletin içselleştirilmesi olmadan hayatta düzelme olmaz. Siz daha Anayasayı ve AYM kararlarını bile uygulamıyorsunuz. Sizden yana hiç umudum yok!...

Yanıtla1481
Anty-Partizan:

Yani Simdi Bu Nufusun % ? Icin Hayirli, Iyi ve Yararina Olacak ?..Gorevlerini Yapmayan veya Kotuye Kullanan, Kendi Menfaatleri Dogrultusunda Calisan Bir Kamu Gorevlisi, Siyasi Partili Birinin Arkasindan da Cesaret Aliyor Ise, Bunlar Icin "Cezai-Yaptirimlar" Calismasi da Olacak mi ? Butun Siyasi Kimlikli Herkezi de Kapsayacak Sekilde Adalet Saglanacak mi ?

Yanıtla630
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title