Haberler

"Atatürk'ün adını anmıyorlar" diye eleştiriliyordu! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu kez ezber bozdu

Güncelleme:
Abone Ol

Milli bayramlara ilişkin anma mesajları ve Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının anılmadığı gerekçesiyle eleştirilen Diyanet İşleri'nin Başkanı Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda, "Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli gün ve bayramlarda yayınladığı mesajlarda ve kuruma bağlı camilerdeki Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının anılmaması tepki çekiyordu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla adeta ezber bozdu.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE..."

Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda "Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden #MalazgirtZaferi'nin 953'üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi #BüyükTaarruz'un 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

İşte Ali Erbaş'ın o paylaşımı;

'Atatürk'ün adını anmıyorlar' diye eleştiriliyordu! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu kez ezber bozdu

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Sultan Alparslan Ali Erbaş Ali Erbaş Malazgirt Politika Güncel Yaşam Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

VEFA:

Kerhen Ulu Önder Atatürk'ün adını anması pek birşey ifade etmez. Atatürk sevgisini ve saygısını içselleştirip, ilkelerini tüm eylem ve işlemlerinde de hassasiyetle dikkate alması,samimiyet gerekir!...

Yanıtla6965
Abdullah KARAMAN:

Türk olmayıp bize Ata ve sahte kahraman olarak yutturulan bu adamı çok az bir kesim seviyor. İnşallah onlarda tez zamanda hakikatin farkına varacaktır. Gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

179
Sinan Bulduk:

İlkelerinden kurtulmak bu ülkenin tek kurtuluşu..

173
Sinan Bulduk:

Kamallon tapınağına gidip çelenk bırak vefa..

132
İbrahim BAKIRHAN:

Oy endişesi, adamı her hale sokar... Ama yemezler, kimin ne olduğu belli...

Yanıtla3263
Abdullah KARAMAN:

Bu millet, binlerce yıllık tarihini yok edip ve o günü Bayram diye yutturan bir adamı sevmek ve ona rahmet okumak zorunda değil. Gerçekler er yada geç çıkacaktır.

Yanıtla5030
Feyyaz c:

Hangi gerçekler Abdullah? O kadar savaş, şehit, gazi … bunlar mı yalan?

110
Murat Celik:

Atatürk'ü anınca Ne olacak almayınca Ne olacak ödül mü verecekler ölülerin ruhuna sadece Fatiha okunur Gerisi teferruat

Yanıtla3232
CAN Işık:

Bunların notu eksi bu saatten sonra ne deseler boşşş

Yanıtla1747
Emin Ayan:

zorla sevgi olmuyor ağam.

22
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title