Haberler

'İmralı ziyaretine izin çıktı' iddiasıyla ilgili DEM Parti'den açıklama geldi

Güncelleme:
Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı çağrının ardından, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın uzun süre önce İmralı'yı ziyaret etmek için yaptığı başvuruya izin verildiği iddia edilmişti. DEM Parti kaynakları, iddiaları yalanlayarak böyle bir izin olmadığını açıkladı. Bahçeli'nin çağrısının ardından toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda ise süreci dikkatle takip etme kararı alındı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı. Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için, "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi. Bahçeli'nin çağrısının ardından Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia konuşulmaya başlandı. Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı'yı ziyaret etmek için yaptığı başvurunun kabul edildiği öne sürüldü. Gazeteci Hande Fırat konuyla ilgili paylaşımında, "İmralı ziyareti için başvuru, yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor." dedi.

DEM PARTİ İDDİALARI YALANLADI

DEM Parti kaynakları, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde görüşmesine izin verileceği iddialarını yalanlandı.

DEM PARTİ SÜRECİ TAKİP ETME KARARI ALDI

Öte yandan, Bahçeli'nin çağrısının ardından olağanüstü toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, "Süreci dikkatle izleme, başta parti örgütleri ve DEM Parti tabanıyla birlikte tüm riskleriyle ele alma" kararı alındı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Abdullah Öcalan Devlet Bahçeli Milletvekili Ömer Öcalan Şanlıurfa DEM Parti Politika 3-sayfa İmralı Terör PKK 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Aydin Ayaydin:

sn. bahceli apoyu evlat edinsin... boylece elinden tutup meclise oglum diye yaninda goturebilir...

Yanıtla36134
ZAZA Burak:

Apo meclise girsin siyaset yapsın

Yanıtla9436
Baba Yabgu:

Pihiç apoyu akp sayın yaptı bakcelide milletvekili yapacak herşeyi alkışlayan sorgulamayan musvetteler yine alkislayacak

Yanıtla1899
Merxas:

sayın Öcalan'ın tecriti son bulmalı ve meclise gelip gereken barışı sağlamalı.

Yanıtla8324
mardinli yiğit:

İzin işi basittir, hele bir barış için adımlar atılsın da ..

Yanıtla5315
Elazig Yasa:

Sıkı durun millet yakında daha büyük tacizlerin de ayak sesleri geliyor!!! Özerklik, Kıbrıs'ın kademeli olarak hediye edilmesi, ekümenik, Rum Pontus, Ermenilerden özür ve tazminat.... Kürdistan Devleti'nin kurulması ve tanınması...Say say bitmez..

Yanıtla1042
Src Ars:

iyice gitti bu adam

Yanıtla634
Aliya:

terörün bitmesi barışın gelmesi, yeni şehitlerin olmaması için adam elini değil gövdesini taşın altına koymuş

Yanıtla166
Mahmut Şahin:

Gazı meclise o hain gitmesin örgütün lağvedildiğini herhangi bir TV. kanalında yapsın zaten orgüt bitmiştir, meclis tek taraflı olarak tüm düzenlemeleri yapmalı.

Yanıtla813
oturan:

bahçeli apoyu evine alsın.baksın etsin çok seviyor birlikte püskivi de yerler.

Yanıtla02
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title