Haberler

Bakan Bozkır'dan İç Güvenlik Paketi'ne İlişkin Açıklama

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin, "Paketin içinde yer alan jandarmanın sivil yönetimin sağlanması hususu uzun zamandır Türkiye’nin gerçekleştirmeyi düşündüğü bir husustur.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Paketin içinde yer alan jandarmanın sivil yönetimin sağlanması hususu uzun zamandır Türkiye'nin gerçekleştirmeyi düşündüğü bir husustur. AB raporları ve beklentilerinde ön sıralarında yer alır" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'yi kabul etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozkır, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin soru üzerine, "Paketin içinde yer alan jandarmanın sivil yönetimin sağlanması hususu uzun zamandır Türkiye'nin gerçekleştirmeyi düşündüğü bir husustur. AB raporları ve beklentilerinde ön sıralarında yer alır. İkinci husus, molotof kokteylinin silah olarak tanımlanmasıdır. Burada geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman 2 binin üzerinde araç molotof kokteyli ile yakılmıştır. Çok sayıda insan, polis molotof kokteyli saldırılarında yaralanmıştır. Elinde makineli tabanca olan kişi için önlem alınıyorsa, molotof kokteyli olan için de aynı önlem alınacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title