Haberler

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğiz

Güncelleme:
Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borcunun son 2 ayda 96 milyar liradan 120 milyar liraya çıktığını söyledi. Belediyelere seslenen Işıkhan, "Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin SGK borçlarının katlanarak arttığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz." dedi.

BAKAN IŞIKHAN: BELEDİYELER BORÇLARINI DAHA DA ŞİŞİRDİ

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısı, Narlıdere ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşti. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı. Bakan Işıkhan toplantıda yaptığı konuşmada sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti. Işıkhan şunları söyledi: "Seçim öncesi 'Belediyelerin borçlarının sürdürülebilirliği artık kayboluyor. Belediyeler borçlarını ödesin yoksa biz yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz', demiştim. O günden bu yana borçlarını ödemediler. Ödemedikleri gibi, borçlarını daha da şişirdiler.

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçlarını en kısa sürede tahsil edeceğizÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

"İZMİR EN BORÇLU BELEDİYE"

Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi ve bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP belediyeleri. Peki ya CHP'nin kalesi denilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne duruma gelmiş biliyor musunuz? 5 yılda 885 kat artmış. Şimdi diyorlar ya AK Parti'den borçlu belediyeler devraldık diye. Sizlere sormak isterim; peki, bu 885 kat artan borcu, AK Parti'den mi devraldılar? İzmir CHP'ye AK Parti'den mi geçti? Üstelik son birkaç ayda borcu 5,3 milyardan, 7,8 milyara yükselerek SGK'ya en borçlu belediye durumuna geldi.

"SON UYARIMI YAPMIŞ OLAYIM"

CHP belediyeciliği nasıldır? diye merak ediyorsanız buyurun İzmir'e bakın. İzmir'in CHP'li ilçeleri de büyükşehirin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım. İstanbul, Ankara, İzmir gibi; CHP'li belediyelerin çoğu bu durumda. ve iki ayda 96 milyardan 120 milyara çıkan borç, buna müdahale edilmezse 200 milyara da, 300 milyara da çıkacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız.".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Partiler Politika Ulaşım Çevre izmir Ulaşım Çevre Partiler İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Salih Kandıralı:

Biraz zor alırsın Vedat efendi. Geçti o günler. Babanın çiftliği değil bu ülke.

Yanıtla102178
Ali Tokgöz:

Senin babanın çiftliği mi vermiyecen?

00
Cafer KILIÇ:

Niye zamanında tahsil etmediniz yenmi aklınıza geldi

Yanıtla31227
Elif Güzel:

Kukla

Yanıtla34153
şahabettin Ayyıldız:

Yani diyorsun ki ferman padişahındır

Yanıtla25161
Düsünür:

Yakin zamanda tahsil ederler. Belediyeye ait araziler satiliyor su an. sizin doneminizde yapilan borclari kapatmak icin.

Yanıtla35148
Adem Sevindik:

Büyün belediyelerin borçlarını açıklayın korkmuyorsanız GAZİANTEP belediye borcu ne kadar.En borçlu belediye Gaziantep

Yanıtla24108
Kenan Tepretoğlu:

o kadının sahibi sağlam :)

865
Erol Argin:

Bursa belediye sinin borcu var sa AKP nin bıraktığı borç

Yanıtla17110
izzet Ulas:

Belediyelerin İller Bankasından alacaklarından niçin mahsuplaşmıyorsunuz. Vergisini ödemeden arabamı muayene ettiremiyorum. Telefonumu kullanamıyorum. Suyumu elektriğimi ödemez isem aynı gün kesiyorsunuz. Kimse işçinin emekçinin sigortasını yatırmamazlık yapmamalı. İsçi ölse SGK'dan nasıl maaş bağlanacak eş ve cocuklarına.

Yanıtla592
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title