Haberler

Bakan Kurum'dan CHP'li başkana Salda Gölü tepkisi: Hiç beklemek yok, hemen başlatın

Güncelleme:
Abone Ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ne 3 farklı yerden dökülen atık su için arıtma tesisi yapılmadığı için CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel'e tepki gösterdi. Başkan Şenel ise "Sayın Bakanım, ben gelirlerime göre davranıyorum" dedi. Bakan Kurum bu sözlere "Meclis kararını alıyorsunuz, buranın biran önce ihalesini yapın. Yüzde 50'sini SUKAP'tan hibe veriyoruz" cevabını verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'nin gözde göllerinden biri olan Salda Gölü'ne giderek incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, göle 3 yerden dökülen atık suların arıtılmamasıyla ilgili CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel'e tepki gösterdi. Kurum, ihalenin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Kurum'dan CHP'li başkana Salda Gölü tepkisi: Hiç beklemek yok, hemen başlatın

"NEDEN MECLİS'TEN KARAR ÇIKMIYOR"

Bakan Kurum, CHP'li belediye Mümtaz Şenel'e yönelik, ihale kararının neden Meclis'ten geçirilmediğini sordu. Kurum, "Yeşilova Belediyesi'nin başka sıkıntıları var, problemleri var, başka alanda destek verilmesi gerekir, onu ayrı konuşalım. Orada da destek olalım. Orada hiçbir problem yok ama bu arıtmayla alakalı neden meclisten karar çıkmıyor? Kim vermiyor kararı? Bizden dolayı mı çıkmıyor? Başkanım tartışılacak hiçbir kısmı yok. Bunu yapacağız. Biz Yeşilova Belediyemize, halkımıza vereceğimiz destek varsa zaten verdik, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

ŞENEL: GELİRLERİME GÖRE DAVRANIYORUM

Bakan Kurum'un söylediklerine cevap veren CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ise "Sayın Bakanım, ben gelirlerime göre davranıyorum. Benim söylediğim bu. Onun dışında ben bir şey söylemiyorum" diye konuştu. .

Bakan Kurum'dan CHP'li başkana Salda Gölü tepkisi: Hiç beklemek yok, hemen başlatın

"YÜZDE 50'SİNİ HİBE VERİYORUZ"

CHP'li Şenel'in açıklamalarının konuşan Kurum, yüzde 50' hibe verileceğini belirterek, Meclis kararının acilen çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bakan Kurum'dan CHP'li başkana Salda Gölü tepkisi: Hiç beklemek yok, hemen başlatın

Kurum, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Meclis kararını alıyorsunuz, buranın biran önce ihalesini yapın. Yüzde 50'sini SUKAP'tan hibe veriyoruz. Kalan kısmına ilişkin de verebileceğimiz hibeyi hakkaniyet çerçevesinde buraya da, Yeşilova'ya da hibe kısmını veriyorsunuz, kalanını kredilendiriyorsunuz ve süreci başlatıyorsunuz.

"HİÇ BEKLEMEK YOK, HEMEN BAŞLATIN"

Hiç beklemek yok, hemen başlatın. Herkes betonlaşacak diyordu, 5 yıldızlı otel olacak diyordu. Bizim yapmak istediğimiz bu. Çiçeğin, böceğin, ekolojik yaşamın sürdüğü bir yer haline getirmek istiyoruz. Hiçbir şekilde buradan bir gelir beklentimiz yok. Tek beklentimiz buranın doğal güzelliğini, yeşil alanını korumak. Bunu da birlikte yapacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mümtaz Şenel Murat Kurum Yeşilova Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title