Haberler

Bakan Şener Kahramanmaraş'ta...(1)

Abone Ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Partisinde Cumhurbaşkanı Adayıyla İlgili İstişarelerin Devam Ettiğini Belirterek, Kimin Seçileceğini Kendisinin de Çok Merak Ettiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, partisinde cumhurbaşkanı adayıyla ilgili istişarelerin devam ettiğini belirterek, kimin seçileceğini kendisinin de çok merak ettiğini söyledi.

Bu sabah Ankara'dan uçakla Kahramanmaraş'a gelen Bakan Şener, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ernail Keleş, Milletvekilleri Hanefi Mahçiçek, Fatih Arıkan, Ali Sezal ve Mehmet Ali Bulut, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile diğer ilgililer ve partililer tarafından karşılandı. Kervanhan'da kahvaltı yapan Şener, burada Kahramanmaraş'ın dövme dondurmasını ısrar edilmesine rağmen kesmek istemedi. Daha sonra Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret eden Şener, burada basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorusu üzerine, "Bu konuyla ilgili soru gelmeseydi son derece üzülecektim" diyerek espri yaptı. Bir gazetecinin, sürpriz adaylar arasında Necmettin Erbakan'ın da adının geçtiğini söylemesi üzerine Bakan Şener, gülerek, "Sürprizin kim olacağını ben söyleyeyim. Anayasa'ya göre, cumhurbaşkanını TBMM üyeleri seçiyorlar. Kimin seçileceği milletvekillerimizin takdirindedir. Doğrusu kimin seçileceğini ben de bilmiyorum" dedi.

Şener, Cumhurbaşkanı Sezer'in son açıklamalarıyla ilgili bir soruya da, "Ben demokrasiye inanan bir insanım. Demokratik mekanizmaların sağlıklı bir şekilde işlemesinin, ülkenin en büyük kazanımı olduğuna inanmaktayım. Zaman zaman geleneksel olarak söylemlerde, konuşma tarzlarında, bazı olayları takdim biçimlerinde bu çerçeveye biraz yabancı ifadeler yer alabilmektedir. Bunları da zamanla Türkiye'nin aşacağını düşünüyorum. Türkiye'nin geleceğinde hukuk devleti ilkesi, demokratik kuralların özümsendiği ve yerleştiği bir dönemin var olacağını ve bu sürecin zaten işlemekte olduğunu düşünüyor ve inanıyorum. Özellikle bir politikacı olarak biri bir şey söylediği zaman, 'Şu anlama gelir veya gelmez' gibi değerlendirmeler yapmayı da doğru bulmuyorum. Ama Türkiye'nin şunu bilmesi lazım. Türkiye'de siyasi bir istikrar vardır. Bu siyasi istikrar aynı zamanda ekonomik istikrarı getirmiştir. Vaktiyle bir Anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte ekonomi büyük dar boğazlara girmiştir. Ama bugün bu siyasi istikrara bağlı olarak Türkiye'de herkesin güven duyduğu bir ekonomik istikrar var. Ben dün konuşmaları izlerken borsa endeksine baktım, endeks yükseliyordu, önemli olan budur" cevabını verdi.

Bakan Şener, "İleride cumhurbaşkanlığı seçimlerinde böyle sıkıntıların yaşanmaması için ne gibi düzenlemeler yapılmalı?" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru Türkiye yürümektedir. Ve de Anayasal kurallara göre işleyen bir sistemde, bir süreçte birileri sıkıntı duymamalı. Herkesin bu sürecin işlemesinden dolayı mutlu olması lazım. Sağlıklı bir şekilde bu süreç tamamlanacaktır ve Meclis yeni cumhurbaşkanını seçecektir. Ha kim seçilecek, bunu ben de çok merak ediyorum."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, genel seçimlerin erken bir tarihe alınması konusundaki soru üzerine, "Türkiye'de milletvekili seçimleri 3-4 yılı aşmamıştır. İlk defa 4 yılı aşıp, 5 yıla doğru gitmektedir. Dolayısıyla şu aşamadan sonra yapılacak hiçbir seçim, erken seçim olamaz" şeklinde konuştu.

(ACB-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title