Bakan Yardımcısı Yeğin;"Mağduriyetlerin Hepsini Bertaraf Edeceğiz"
Taşeron yasasında da belli bir noktaya geldiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin;
Taşeron yasasında da belli bir noktaya geldiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin; "Yaklaşık 1 milyon kişilik çalışanı ilgilendiren bir düzenleme ile kamuda ve belediyelerimizde çalışan taşeron işçilerimiz, bundan sonra kamuda devletin kendi kurumlarının kadrosuna, belediyedeler de ise belediyelerimize ait şirketlerde çalışacaklar. Taşeron şirketler üzerinde çalışırken yaşamış oldukları mağduriyetlerin hepsini bertaraf edeceğiz" dedi.
Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) Hizmet Binasının temel atma töreni gerçekleşti. 13 bin 172 metrekare alana kurulan ve 23 milyon liraya maliyetle tamamlanması planlanan binanın, 2019 yılının Temmuz ayında hizmete gireceği bildirildi.
Türkiye'nin büyüdüğünü dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, "2000'li yılların başında milletin iradesi ile ülkenin yönetimini eline alan irade, sürekli büyümeye gayret etti. Türkiye büyürken hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın ülkenin tüm şehir ve bölgelerini de o büyümeye ortak etti. Bu iradeden Elazığ'da nasibini aldı. 2000'li yılların başından bugüne kadar çok ciddi bir şekilde büyüdü. Bugün SGK il binasının temelini atıyoruz. Burada yaklaşık 200'ün üzerinde çalışanımız olacak. 23 milyonun üzerinde bir rakama mal olması beklenen bina, 13 bin 172 metrekare alana kurulacak. 2019 yılının Temmuz ayında hizmete açılmasını hedeflemekteyiz. Bakanlık olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Yoğun bir faaliyet içerisindeyiz"diye ifade etti.
"Mağduriyetlerin hepsini bertaraf edeceğiz"
Taşeron yasasında da belli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Yeğin,"Yaklaşık 1 milyon kişilik çalışanı ilgilendiren bir düzenleme ile kamuda ve belediyelerimizde çalışan taşeron işçilerimiz, bundan sonra kamuda devletin kendi kurumlarının kadrosuna, belediyedeler de ise belediyelerimize ait şirketlerde çalışacaklar. Taşeron şirketler üzerinde çalışırken yaşamış oldukları mağduriyetlerin hepsini bertaraf edeceğiz. Asgari ücret çalışmaları da yıl sonunda tamamlandı. 2016 yılındaki yüzde 30'luk artışı saymaz isek bugüne kadar oransal olarak iyi bir artışa tekabül etti. Milletimiz ve çalışanımız çok daha fazlasına layık. Bizim insanımız emeklerinin karşılığında çok daha güzel ücretler almaya layık. Kademe kademe iyileşmelerin oranlarını daha da yukarı çıkartarak ülkemizde ki gelişmeden hepimizin pay almasını hedefliyoruz. Bu yönetim anlayışı hakikaten garibanı, imkanı kısıtlı olanları önemseyen bir yönetim anlayışı. Hep beraber büyüyeceğiz ve bu ülkeyi büyüteceğiz. Tüm darbe girişimlerine, sınırlarımızdan sosyolojik akışa, yurt dışından yapılan müdahalelere rağmen el ele vereceğiz" diye konuştu.
Türkiye'nin son dönemlerde ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını aktaran Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, "Gelişiyor, kalkınıyor ve özellikle kamu hizmet sunumlarında hizmet anlayışı değişiyor. Kurumsal yapısı, vatandaşa bakışı yaklaşımı değişiyor ve dönüşüyor. Dünyada örnek bir model olmaya doğru gidiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bu değişim dönüşümüne en yakın şahitler biziz. Devletimiz, vatandaşa tepeden bakan, vatandaşı ikincil bir nesnel olarak gören bir anlayıştan vatandaşı merkeze alan, öncüleyen, en kıymetli varlık olarak gören bir mekanizmaya dönüşmüş durumda. Şimdiye kadar devlet vardı ve vatandaş devlet için vardı. Şimdi çok şükür vatandaş odaklı bir yaklaşıma dönüştük. Vatandaş varsa devlet vardır anlayışına yöneldik. Dolayısıyla biz bunu anlayış olarak, sahada uygulamalarını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Serdar;"İnsanımıza en uygun çalışmaları devam ettiriyoruz"
Siyasetin hizmet üretebildiği noktada kıymetli olduğunu ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanı Ömer Serdar'da, "Hizmet üretemeyen bir siyaset ülkenin zamanından çalıyor demektir. AK Parti hükumetlerinin programlarına baktığınızda bu hizmet unsurunun da ön plana çıktığını görürsünüz. Ülkenin bu anlamda kaybedilmiş çok yılları vardır. Siyasi çekişmelere kurban edilen çok yılları vardır. Ancak 2002'den sonraki dönemde anlayış olarak iki şeyi öne çıkardık. Birincisi demokratikleşme, ikincisi zenginleşme. Bunlar için ciddi adımlar atıldı. Bu ülkede anayasa reformları paketleri hazırlandı. Yasal düzenlemeler yapıldı. Anti demokratik, düzenlemeler mevzuattan çıkarıldı. Devlet adeta hatalarıyla yüzleştirilir duruma getirildi. Bugün tüm kuşatılmışlıklara rağmen, ülkenin en ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğu bu dönemde, terör tehdidi, hain kalkışmalar, dışardan ekonomik kuşatmalar oluyor. Bu durum da bile hala taviz vermeyen bir siyasi anlayış devam ediyor. Çünkü biz görevimizi yapmazsak, hizmet yönünde gerekli adımları atmazsak, asıl Türkiye'yi içe kapatmaya çalışan, Türkiye'yi ekonomik anlamda daraltmaya çalışan ve bizi anti demokratikliğe itmeye çalışan kadroların emellerine hizmet etmiş oluruz. İşte onlar amaçlarına ulaşmasınlar diye, ülkemizin insanına en uygun çalışmaları devam ettiriyoruz"diyerek sözlerini tamamladı.
Yanılmaz: "bin 972 personelimiz dilekçesini verdi"
Hizmetlerin en iyi şekilde yapılabilinmesi için fiziki mekanların çok iyi olması gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'da;" Elazığ'ımıza prestijli bir bina burada yükselecektir. Elazığ belediyemizde toplam 2 bin 544 personelimiz çalışıyor. 2 bin 544 personelimizin bin 972 personeli taşeron işçisi olarak çalışıyordu. Bu bin 972 personelimizin bütünü dilekçelerini verdi. 11 ocak 2018 itibari ile çıkan kanundan faydalanmak üzere her türlü evraklarını doldurarak belediyemize müracaat ettiler. Türkiye'nin büyük bir problemi Cumhurbaşkanımızın iradesini ortaya koymasıyla çözüldü"şeklinde bilgi verdi.
Konuşmaların ardından programa katılan Bakan Yardımcısı Yeğin, Milletvekili Serdar, Vali Kaldırım, Belediye Başkanı Yanılmaz ve diğer protokol üyeleri birlikte butona basarak temel atma işlemini başlattı. - ELAZIĞ