Bakanlar Çimen Yaylasında
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Gürleyik köyü sınırları içerisindeki Çimen yaylası 2 bakan, 2 vali, 4 milletvekili ve 2 belediye başkanını ağırladı.
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Gürleyik köyü sınırları içerisindeki Çimen yaylası 2 bakan, 2 vali, 4 milletvekili ve 2 belediye başkanını ağırladı.
Helikopterle Erzincan'dan yaylaya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, vatandaşlarla buluştu.
Katılımcıların uzun kuyruklarla karşılandığı programa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Erzincan Milletvekili Selahattin Karakelle, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Gümüşhane ve Erzincan illerinin ortak kullandığı 2 bin 300 metre rakımlı yaylada vatandaşlara seslenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türklerin hiçbir zaman devlet başkanını kendisinin seçmediğini hatırlatarak 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için destek istedi.
Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte Çankaya'nın sahibinin millet olacağını belirten Bakan Yılmaz, "Siz kimi seçerseniz onu denetlersiniz. Beğendiklerinizle yola devam, beğenmediklerinize teşekkür ediyorsunuz. Bu bir bayrak yarışıdır. Ama Çankaya'yı bugüne kadar millet seçmiyordu" dedi.
"ÇANKAYA SİSTEMİN KİLİT TAŞI"
Çankaya'nın sistemin kilit taşı olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'de vesayet makamlarının var olduğunu, milletin yüzde 99'unun ne derse desin geriye kalan azınlığın dediğinin olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.
"ATATÜRK CHP BAŞKANI DEĞİL MİYDİ?"
Türkiye'de 1961 yılına gelinceye kadar bir kuvvetler ayrımı olmadığını, bundan sonra gelen kuvvetler ayrımının ise bu milletin egemenliğinin tecelli ettiği Büyük Millet Meclisinden güvenoyu almış hükümete fren uygulamak olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Cumhurbaşkanı siyaset dışı olsun diyorlar. Atatürk CHP'nin başkanıydı, İnönü hem cumhurbaşkanlığı hem de CHP'nin başkanlığını yaptı, Celal Bayar DP'nin kurucusudur. Türkiye'de son dönemde 4-5 kişi uzlaştığı zaman milletin, cumhurun başına bir başkan gelmiştir. Siyaseti dışı kalsın demek, halkın taleplerine duyarsız kalsın demektir. Ama halkın taleplerine duyarsız kaldığınızda da Türkiye'nin ileri gidebilmesi mümkün değil." diye konuştu.
"TÜRKİYE ŞUANDA SON 200 YILIN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE"
Türkiye'de şuanda Cumhurbaşkanı ile uyumlu bir iktidarın olduğunu ve ondan dolayı da Türkiye'nin şuanda son 200 yıllık Türk devletinin en güçlü döneminde olduğunun bilim adamları tarafından ifade edildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark şu: Türkiye eskiden yardım alan bir ülkeydi. Bugün ise dünyada en fazla yardım yapan dördüncü ülke. İsrail'e işgalci diyen, darbeciye darbeci diyen, işgalciye işgalci, Beşer Esed'e katil diyen, Maliyi'ye de yanlış politika uygulayansın diyebilen bir ülke."
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşmaların ardından vatandaşlar bakan ve milletvekilleri ile valilere sorunlarını doğrudan aktarma imkanı buldukları sohbet gerçekleştirdi. - GÜMÜŞHANE