Haberler

BARACK Obama, Kamala Harris'in Demokrat Parti başkan adaylığı kampanyasına resmi olarak destek verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle, Kamala Harris'in Demokrat Parti başkan adaylığı kampanyasına resmi destek verdi. Trump'ın Harris'i 'San Francisco radikali' ve 'Marksist sahtekar' olarak nitelemesinin ardından gelen açıklamada, çift Harris'e 'tam destek'lerini belirtti. Obama'lar, Harris'i aradıkları anın videosunu da paylaştı. Bu gelişmeler, Joe Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilmesi ve Çarşamba günü "demokrasiyi kurtarmak" için ayrıldığını açıklamasının ardından yaşandı.

62 yaşındaki eski başkan, Donald Trump'ın Harris'i "San Francisco radikali" ve "Marksist sahtekar" olarak nitelendirmesinin ardından eşi Michelle Obama ile bir açıklama yayınladı.

Obama, Joe Biden'ın Pazar günü yeniden seçilme kampanyasını sonlandıracağını açıklamasının ardından, X üzerinden kendisinin ve Michelle'in Harris'e "tam destek" verdiğini belirten bir paylaşım yaptı.

"Bu hafta başlarında Michelle ve ben @KamalaHarris'i aradık," dedi Obama. "Kendisine harika bir ABD Başkanı olacağını düşündüğümüzü ve tam desteğimize sahip olduğunu söyledik."

Michelle Obama da "Kızım Kamala'yla gurur duyuyorum," diyerek destek mesajı paylaştı.

Obama çifti, Harris'i arayıp desteklerini bildirdikleri anın videosunu da paylaştı.

Destek açıklamasından önce Trump, Harris'i "San Francisco Radikali" olarak nitelendirdi ve kampanyası, partinin adayı kesinleşene kadar bir tartışmaya katılmayı taahhüt etmeyeceklerini söyledi.

Bu gelişmeler, Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilmesinin ve Çarşamba günü "demokrasiyi kurtarmak" için çekildiğini açıklamasının ardından geldi.

Obama, Biden'ın Oval Ofis konuşmasının hakkını almasını sağlamak için Harris'e hemen açık destek göstermemişti.

BARACK Obama, Kamala Harris'in Demokrat Parti başkan adaylığı kampanyasına resmi olarak destek verdi

BARACK Obama, Kamala Harris'in Demokrat Parti başkan adaylığı kampanyasına resmi olarak destek verdi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Politika

Amerika Birleşik Devletleri Demokrat Parti Demokrat Parti Kamala Harris Kamala Harris San Francisco Barack Obama Barack Obama Joe Biden Politika Dünya Pazar Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Halit:

Bunlar ikiside aynı pohhh.Eğer kazanırlarsa dünya savaşlardan kurtulmaz.

Yanıtla13
VEFA:

Olacakla öleceğin çaresi yoktur. Bekleyip göreceğiz!...

00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title