Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Yeni Adaylarını Açıklıyor
Başbakan Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, partisinin 7 büyükşehir ve 14 il belediye başkan adayını daha açıklıyor.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, partisinin 7 büyükşehir ve 14 il belediye başkan adayını daha açıklıyor.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
BURSA: RECEP ALTEPE
1959´da Bursa´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü´nü bitiren Recep Altepe, siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği´nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.
KOCAELİ: İBRAHİM KARAOSMANOĞLU
İbrahim Karaosmanoğlu kimdir?
1952 yılında doğdu. İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapmakta iken 1989 ve 1994 yıllarında Yuvacık belediye başkanı seçilmiştir. 1999 seçimlerinde aday olmamış, serbest ticaret yapmıştır.2001 ylında AKP kurucu üye sıfatıyla il başkan yardımcısı olmuştur. Nihat Ergün'ün milletvekili ve genel başkan yardımcısı seçilmesiyle AKP il başkanı olmuş ve 28 Mart 2004 de İzmit büyükşehir belediye başkanı olmuştur. Aynı yıl içinde yapılan Büyükşehir kanunu ile İzmit Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmuş; İbrahim Karaosmanoğlu ilk Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.
BALIKESİR: AHMET EDİP UĞUR
Ahmet Edip Uğur kimdir?
1950 yılında Balıkesir’de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi’nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Balıkesir Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem’de Parlamento’ya girmiştir. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem’de ikinci kez milletvekili seçilmiştir. 2007 Genel Seçimleri’nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra Genel Başkan Yardımcısı olarak AK Kadro’da yer almıştır.
Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babasıdır.
MARDİN: MEHMET VEJDİ KAHRAMAN
Mehmet Vejdi Kahraman kimdir?
1962 yılında Mardin/Kızıltepe’de doğan Mehmet Vejdi Kahraman, ilk ve orta eğitimini Kızıltepe’de tamamladı. Siyasete Refah Partisi’nin kademelerinde görev alarak başlayan Kahraman, 2011 yılında AKP’den Milletvekili aday adayı oldu. AKP hükümeti tarafından başlatılan çözüm sürecine verdiği destekle bilinen Kahraman, evli ve 5 çocuk babasıdır.
TEKİRDAĞ: MUSTAFA YEL
Mustafa Yel kimdir?
1968’de Tekirdağ’da doğdu. Mülki İdare Amiri; İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Kırklareli Vali YardımCılığı ve Tekirdağ il Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini vekaleten yürütmektedir.ingilizce bilen Yel, evli ve iki çocuk babasıdır.Mustafa Yel, 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.
SAKARYA: ZEKİ TOÇOĞLU
Zeki TOÇOĞLU kimdir?
1955 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlkokulu Serdivan’da, orta ve lise tahsilini Adapazarı’nda yaptı. 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. 2 yıl Malatya’nın Hekimhan kazasında, 5 yıl Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1986 - 1992 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde şef ve şube müdürü olarak çalıştı. 1992 yılının sonunda Sakarya Üniversitesi’ne Kütüphane ve Dökümantasyon Daire başkanı olarak atandı. Daha sonra 6 yıl SAÜ İlahiyat Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevini yürüten TOÇOĞLU, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi. TOÇOĞLU, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan'ı seçildi.
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
BAYBURT: METE MEMİŞ
Mete Memiş kimdir?
Mete Memiş 1964 Bayburt doğumlu. Evli ve 3 çocuk babası. İlk ve orta öğrenimi Bayburt’ta lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümünü tamamladı. Mesleğe Kars- Kağızman’da başladı. Mete Memiş Öğretmenliğin yanı sıra, Müdür yardımcılığı yaptı. Ardından özel sektöre geçiş yaparak Bayburt Güven Dershanesinde müdür olarak çalıştı. Mete Memiş Sonrasında kurdukları şirket bünyesindeki Erzincan Güven Dershanesinde yönetiileğ ve Matematik öğretmenliğine devam etti.
Mete Memiş Büyük onuru ve mutluluğu olan 26 yıllık meslek hayatı boyunca aralarında çok sayıda akademisyen, bürokraat, işadamı, doktor, mimar, mühendis, hukukçu ve öğretmenin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından alanlarında başarılı sayısız bireyin yetişmesinde büyük emek sahibidir.
Mete Memiş AKP’nin kuruluş aşamasında Bayburt İl Teşkilatının yapılanmasına fikirleriyle katkı sağladı. Mete Memiş 2002 Genel Seçimlerinde AKP Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu. İlerleyen süreçleri yakinen takip ederek AKP adına yerel ve genel seçimlerde katkı sunmaya devam etti.
SİNOP: HAMZA İNCE
Hamza İnce kimdir?
Hamza İnce 1955 Gerze, Sinop doğumlu Hamza İnce İlköğretim ve lise eğitimini Sinop'ta tamamladı. Hamza İnce Amasya Eğitim Enstitüsü mezunu.
Hamza İnce 1985-1989 yıllarında Sinop Belediyesi'nde memur olarak çalıştı. Hamza İnce 1989-1994 yılları arasında Sinop İl Özel İdaresi'nde müdür yardımcılığı ve müdür vekilliği yaptı. Hamza İnce 1997-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Sinop İl Başkanlığı görevi yaptı. Hamza İnce 1999-2004 yılları arasında Sinop Belediye Başkanlığı ve aynı dönemde Sinop Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. Hamza İnce evli ve 2 çocuk babası.
YALOVA: YAKUP BİLGİN KOÇAL
Yakup Bilgin Koçal kimdir?
12 Aralık 1958 yılında Yalova'da doğan Yakup Bilgin Koçal, ilköğretimini Yalova'da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimi için yatılı olarak gittiği İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Yüksek Öğretimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlayan Koçal, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.
İş hayatına özel sektörde devam eden Koçal, 1992 yılında Özel Öncü Eğitim Kurumları’nı kurdu ve çeşitli taahhüt işleriyle iştigal etti. İş hayatının yanı sıra, Yalova Devlet Hastanesi Vakfı Kurucu Başkanlığı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Anavatan Partisi Kurucu İl Başkanlığı, TUFAG Folklor Derneği Başkanlığı ve Yalova Spor Kulübü Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Yakup Bilgin Koçal, 1999-2004 döneminde Yalova Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Yalova Belediyesi’nde uygulamaya koyduğu “Yerel e-Yönetişim Modeli” 04-05 Eylül 2003 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Avrasya e-Belediye Forumu’nda “Dünyadan ve Türkiye’den Gerçek e-Yönetişim Örneği” olarak gösterildi. 2004-2009 yılları arasında entelektüel çalışmalarına ağırlık veren Koçal, 2009 yılında yeniden Yalova Belediye Başkanı seçildi ve halen bu görevini sürdürmektedir..
Çeşitli dergi ve gazetelerde birçok yazı ve makalesi yayınlanan Koçal’ın, aynı zamanda “Küreselden Yerele Geleceğin İnşası”, “Dünya Kenti Yalova için Postmodern Alternatif: Yerel Siyaset”, “Verimlilik ve Gönüllülük Işığında Yerel Kalkınma” ve “Yerelden Ulusala Bilişim Eylem Planı” adıyla yayınlanmış 4 adet de kitabı bulunmaktadır.
Evli ve 3 çocuk babası olan Koçal, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.
KIRIKKALE: MEMHET SAYGILI
Mehmet Saygılı kimdir?
Mehmet Saygılı 1969 Yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı’nın beşinci evlatları olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı.
Mehmet Saygılı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de Lisan eğitimi aldı. 1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti. 1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti. 2009 yılında Adalet ve Kalkınma partisinde il genel meclis üyesi seçildi.
Mehmet Saygılı 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahibi olan Saygılı, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı ( Kiktav ) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi Sosyal, Kültürel ve Yardım amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunuyor. Mehmet Saygılı, evli ve üç çocuk babası.
NEVŞEHİR: HASAN ÜNVER
Hasan Ünver kimdir?
1963 Ulukışla doğumlu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu, Devletin çeşitli kademelerinde yaptığı görevlerin yanı sıra ülkemizin saygın basın-yayın kuruluşlarında idarecilik dahil olmak üzere birçok kademede görev yaptı,1996 yılında ilimizde yerel bir televizyonun genel müdürü iken ;Nevşehir'e organize sanayi ve Üniversite yapılması konusunda açmış olduğu kampanya ile 50 bin imza toplanmasını sağlayarak bu konuda ilk adımların atılmasına öncülük etti,halen bir haber ve reklam ajansı sahibi olan Hasan Ünver, çok sayıda sivil toplum örgütü üyeliğinin yanı sıra Nevşehir AK Parti kurucu il Başkanlığı yaptı. ‘Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Eserleri ve Ölümü' adlı birde kitabı bulunan Ünver. evli ve iki çocuk babası.
SİİRT: ALİ İLBAŞ
Ali İlbaş kimdir?
Siirt'in köklü Duderan Aşireti'nden olan Ali İlbaş, 1967 yılında Siirt Merkezde dünyaya gelmiştir.
İlk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun olmuştur.
10 kardeşten en küçüğü olan İlbaş, Siirt Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulama ikinci öğretim son sınıf öğrencisidir.
Aynı zamanda Siirt Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlbaş, evli ve 6 çocuk babasıdır.
NİĞDE: FARUK AKDOĞAN
Faruk Akdoğan kimdir?
1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir.
Niğde'nin önde gelen tanınmış eşraflarından Rahmetli Ali İhsan AKDOĞAN'ın oğlu olan Faruk AKDOĞAN, iş yaşamına 1982 yılında Niğde'de esnaf olarak başladı. Rahmetli babasından aldığı düstur ile, her zaman fakir fukaranın yanında oldu, hayra destek verdi. Vatani görevini yaptıktan sonra yine esnaf olarak iş hayatını aktif bir şekilde sürdürdü. Duyarlı bir Niğde vatandaşı olarak çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşuna üye oldu. Niğde'nin hakkını her platformda savunma gayreti gösterdi.
1999-2004 yılları arasında Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2009 yılları arası Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, 2005 yılında da Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunarak, eğitime olan şahsı katkısını sürdürdü.
Siyaseti bir makama yükseliş aracı değil, bir hizmet etme aracı olarak gören Faruk AKDOĞAN, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 10 yıllık İl Genel Meclisi Üyeliği görevi süresince Niğde'nin yatırım alması noktasında gayretli çalışmalar içerisinde bulundu.
KIRKLARELİ: SELAHATTİN MİNSOLMAZ
Selahattin Minsolmaz kimdir?
1970 yılında Kırklareli'de doğmuştur. İlköğrenimini Ziya Gökalp İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini de 1987 yılında Kırklareli Atatürk Lisesi'nde bitirmiştir. Üniversite öğrenimini 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi-Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak ve aynı yıl İTÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlayarak, mastırını 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamlamıştır. Meslek hayatının ilk döneminde İstanbul'da; STFA İnşaat şirketinde; GAP İdaresi kontrolündeki "GAP(Güneydoğu Anadolu Projesi)", DSİ Genel Müdürlüğü kontrolündeki "Melen Çayı Projesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki "İstanbul Gecekondu Önleme Projesi", SEKA kontrolündeki "Dalaman Atıksu Arıtma Tesisleri Deniz Deşarjı" gibi önemli ülke projelerinde şantiye ve proje mühendisi olarak çalışmıştır. Askerlik hizmetinin hemen sonrasında Lüleburgaz Belediyesi-İmar İşleri Müdürlüğü'nde Mühendis olarak göreve başlayıp, 2001 yılından buyana aynı ilçemizde İmar Müdürlüğü görevini; önemli altyapı, şehircilik, imar ve çevre projelerinin başında bulunarak, çağdaş Belediyecilik anlayışı çerçevesinde sürdürmüştür. Ayrıca 2002–2003 yıllarında, İmar Müdürlüğü görevi yanı sıra Kırklareli Bayındırlık İl Müdürlüğünde geçici görevli olarak, harita, planlama ve şehircilik alanında kontrol mühendisliği görevinde bulunmuştur. Bu görevi esnasında; Kıyıköy'den Kofçaz'a, Demirköy'den Pehlivanköy'e kadar ilimizin tüm ilçe, belde ve köylerinde imar ve mühendislik hizmeti vermiştir. Mesleğini icra ederken; şehircilik, altyapı, planlama, imar, afet ve kriz yönetimi, deprem, çevre, ihale mevzuatı, arsa ve arazi düzenlemeleri, kent bilgi sistemi, sayısal kentler, e-Belediye ve modern kentleşme konularında çok sayıda eğitim programı, seminer, konferans ve panele, öğrenci ve eğitici olarak katılmıştır. Kırklareli İl Karması, Sanayi Spor Kulübü ve Kırklareli Atatürk Lisesi takımlarında voleybol oynamış ve atletizm yapmıştır. Çevre Mühendisi Ebru hanımla evli olup 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. Demirtaş Mahallesinde ikamet eden ve çiftçilik yapan ailesi Kırklareli halkınca "Küpçüler" olarak tanınmaktadır.
EDİRNE: PROF. DR. AHMET GÜNŞEN
Prof. Dr. Ahmet Günşen kimdir?
1962 yılında, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde doğdu. İlkokulu köyünde (1973), ortaokulu İpsala’da (1976), liseyi Keşan’da (1979), yüksek öğrenimini ise Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünde tamamladı (1984). 1985 yılında “yeterlilik sınavı” sonucu, Kırşehir Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine atanarak meslek hayatına başladı. Aynı lisede öğretmen ve idareci olarak üç yıl çalıştıktan sonra, Gazi Üniversitesinin açtığı sınavı kazanarak Kırşehir Eğitim Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı (1988). Aynı eğitim-öğretim yılı içinde Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türk dili” bilim dalında yüksek lisans öğrenimine başladı ve 1990 yılında Prof. Dr. Metin Karaörs’ün danışmanlığında Eski Türkçe (Köktürkçe)’nin Cümle Yapısı ve Tahlili konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl adı geçen enstitüde doktora eğitimine başladı ve 1994 yılında Prof. Dr. Tuncer Gülensoy’un danışmanlığında hazırladığı ve 2000 yılında da Türk Dil Kurumunca yayımlanan Kırşehir ve Yöresi Ağızları (İnceleme-Metinler-Sözlük) başlıklı teziyle Türk dili doktoru oldu.
1994-1995 öğretim yılında Kırşehir Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümüne Yrd. Doç. unvanıyla ve bölüm başkanı olarak atandı. Bu arada, 1 Nisan 1995-1 Ağustos 1996 tarihleri arasında, ilk dört ayı Konya Personel Okulu, son on iki ayı da Kuleli Askeri Lisesinde olmak üzere vatani görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Kırşehir Eğitim Fakültesindeki görevine öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak devam etti. 28 Temmuz 1998 tarihinde “Türkçe Eğitimi Bölümü”ne dönüşen bölümde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak 2009 Haziranına kadar görev yaptı. 10 Ağustos 2002-10 Ağustos 2005 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi (Hacıbektaş Şubesinden sorumlu) Müdür Yardımcılığı, 6 Ekim 2003-13 Ekim 2006 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu (kurucu) Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 22 Kasım 2005’te Doçent olan Günşen, Doçentlik takdim tezi olarak, 15. yüzyılda İpsala’da yaşamış olan İpsalalı Ebu’l-Hayr’ın Mevlid’ini dokuz ayrı nüsha üzerinden metin neşri ve dil incelemesi hâlinde orta koymuş, adı geçen şahsiyeti ve eserini Türk dili ve edebiyatı tarihine kazandırmıştır. 15 Haziran 2009 tarihi itibarıyla Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde çalışmaya başladı. Adı geçen bölümde Yeni Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanıdır. Diğer akademik çalışmaları yanında, İlk Türkçecilerden Kırşehirli Âşık Paşa (Hayatı, Edebî Kişiliği ve Eserleri) adlı takdim çalışmasını da sunan Günşen, Aralık 2010’da Trakya Üniversitesinde Yeni Türk Dili bilim dalı profesörü unvanını aldı. Prof. Dr. Ahmet Günşen, 26 Şubat 2010 tarihi itibarıyla kurulan Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsüne, 2 Mart 2010 tarihinde kurucu müdür olarak atandı. Hâlen bu görevini yürütmektedir. Son yıllarda Balkan Türk ağızları üzerindeki çalışmaları ile dikkati çeken Prof. Dr. Ahmet Günşen’in yayımlanmış sekiz kitabı yanında, kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirileri vardır. Prof. Dr. Ahmet Günşen, evli ve biri erkek, ikisi kız olmak üzere, üç çocuk babasıdır.
MUŞ: FEYAT ASYA
Feyat Asya kimdir?
Feyat Asya 1970 doğumlu. halen Muş'ta Memur-Sen il başkanlığı görevinde bulunuyor.
YOZGAT: DR. KAZIM ARSLAN
1959 yılında Yozgat'ta doğdu. Yozgat Cumhuriyet İlkokulu, Yozgat Merkez Ortaokulu ve Yozgat Lisesi'nde okudu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Klinik Biyokimya ana bilim dalında, 1995 yılında tamamladı. Keşan Suluca Sağlık Ocağı Tabipliği, Keşan Verem Savaş Dispanseri Baştabipliği, Sorgun İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı 1.Sağlık Projesi Yozgat İl Koordinatörlüğü ve Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulundu.1994 yılında meslek icrasına ara vererek o yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Refah Partisi'nden Yozgat Belediye Başkan adayı olarak siyasi çalışmalara başladı. Ardından bir süre daha serbest tabiplik yaptı. 1994 yılından itibaren yerel ve ulusal dergi ve gazetelerde (Marifet, Yozgat Gündem, Milli Gazete, Yenisöz) siyasi, güncel ve kültürel konularda günlük makaleler yazdı.[1] 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçilerek TBMM'de bulundu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasının ardından 1998 yılında kurulan Fazilet Partisi'nde Yozgat Milletvekili ve GİK üyesi olarak görev yaptı. Fazilet Partisi'nin de 2000 yılında Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasının ardından yerine kurulanSaadet Partisi kurucuları arasında yer aldı ve GİK üyeliği ile parti Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında parti içi meseleler sebebiyle parti genel başkanı ve diğer GİK üyeleri ile birlikte Saadet Partisi görev ve üyeliğinden istifa ederek Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan HAS Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. HAS Parti GİK üyeliğinin ardından parti Genel Sekreterliğine getirildi ve Eylül 2012' de partinin Kurucular Kurulu kararıyla kapatılmasına kadar bu görevi yürüttü. Arslan, HAS Parti ile AK Parti Bütünleşme sürecinin ardından Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye katılanlar arasında yer almıştır.
ÇANAKKALE: MEHMET DANİŞ
Mehmet Daniş kimdir?
Mehmet Daniş, 2 Ağustos 1971'de Çanakkale'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Ayşe'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çanakkale Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yaptı. 22 ve 23. Dönemde Çanakkale Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 24. Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Daniş, evli ve 3 çocuk babasıdır.
ÇORUM: MUZAFFER KÜLCÜ
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimdir?
1971 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu Bayat Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1991-1992 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.Hukuk fakültesini bitirdikten sonra, bir süre Çorum Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Eylül 2001 tarihinde AK Parti’nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 22. Dönem Parlementosunda Türkiye’nin en genç milletvekilleri arasında yer alan Külcü, Milletvekilliği görevinin ardından 2007 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.
ELAZIĞ: MÜCAHİT YANILMAZ
Mücahit Yanılmaz kimdir?
1961 Palu’da doğdu.İlkokulu Palu, ortaokulu Elazığ, İHL’ni ise Diyarbakır’da bitirdi.Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden 1983 yılında mezun oldu. Elazığ ve İstanbul Yem Fabrikalarında İşletme Mühendisi olarak çalıştıktan sonra Yem Sanayi Genel Müdürlüğü Atölyeler Müdürlüğüne atandı. 1991~1994 tarihleri arasında TBMM’de danışman, akabinde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünde, Doğalgaz Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. EGO Spor Kulüp Başkanlığı, Teknik Elemanlar Derneği Genel Başkanlığı gibi sosyal aktivitelerin içinde devamlı yer aldı.Mücahit Yanılmaz evli ve dört çocuk babası.
OKUL SAYILARIMIZ ARTTIRABİLİR MİYDİK?
Başbakan Erdoğan, “Eğer biz cebimizi doldurmak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik? Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik? Akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik? Öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik?” diye sordu. Başbakan Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, partisinin 7 büyükşehir ve 14 il belediye başkan adayını daha açıklıyor. Adayları açıklamadan önce bir konuşma yapan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte o konuşmadan satır başları:“AK Parti seçime lafla girmiyor eserleri ve projeleri ile seçime giriyor. Uyum ve koordinasyon içinde omuz omuza en kaliteli hizmeti şehirlerimize sunuyoruz. Şehirlerimize vizyon oluşturma konusunda hiç bir parti AK Parti ile yarışamaz. Belediyecilik diğerlerinin nazarında rant kapısı olabilir ama bizim için hizmet kapsamındadır.
Eğer biz cebimizi doldurmak için belediyeleri devral saydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik? Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik? Görece geldiğimizde 45 TL alan üniversitelilerimize 280 TL burs ya da kredi verir miydik? Eğitim ve öğretimde akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik? İlkokullarda kız ve erkek öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik? İşte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin belirtileri. Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu? Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu? İlaçlarını alamayan var mı? Hastamızı yurt dışına bile gönderiyoruz. Hava ambulansı ve helikopterlerle hizmet eden sağlık hizmetlerimiz var.
İstanbul’da Haliç’i kokudan arındırdık, tertemiz pırıl pırıl Haliç var. Kokuşmuş CHP zihniyetinden bu hale getirdik. Şimdi Haliç’e Karadeniz’den su getirdik, balık tutuluyor, yüzüyorlar.. 76 üniversiteyle devraldık, şimdi 81 ilde 175 üniversiteye çıkardık. İşte Marmaray, 3. havalimanı, 3. boğaz köprüsü ve otoyollar hepsi insanımızın refah seviyesini yükseklere çıkaracağız. Ankara’da il başkanlı toplantımızda da söyledik. Biz sadece bugünün değil,yarını inşaetmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz Bugün öyle adımlar atmalıyız ki o izler adımlar yarınları inşa etsin. Yarınlar bugünden çok daha iyi olsun diye çalışıyoruz. Bizim nesil yıkımlara şahit oldu. Şehirlerin, insanların, mimari eserlerin yıkılışına şahit olduk. Hem yerel de hem hükümet olarak yıkımları durdurmanın mücadelesini verdik."
İSTANBUL'A ÇOK ESER KAZANDIRDIK
İstanbul'a çok hizmet vermenin gururu içindeyiz. Hem de İstanbul'a çok hizmer vermenin açlığı da içindeyiz. İstanbul'da sürüp giden tahribatı durdurduk. Daha çok hizmet vemenin sevdaı ve aşkı içindeyiz.