Haberler

Başkan Kocaoğlu: "Hiç Bir İlçe Adayı İçin Dayatmam Olmadı"

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hiçbir belediye başkan adayı için dayatmasının olmadığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hiçbir belediye başkan adayı için dayatmasının olmadığını söyledi.

Kanal t'de "Temiz Siyaset" Programı'nda Gazeteci Yunus Karakaya'nın sorularını cevaplandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Konak Belediye Başkan adayı Av.Sema Pektaş ile ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. Kocaoğlu, "Deniliyor ki belediye başkan adaylarını Aziz Kocaoğlu belirlerdi. Böyle bir şey yok. CHP'de de Genel Başkan, Genel Merkez, Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, Parti Meclis Üyeleri dururken belediye başkanına kimse böyle bir yetki vermez. Bizim görevimiz şudur; biz başından beri her dönemde, dinlenir dinlenmez, yapılır yapılmaz, olmazlarımızı söyleriz. 30 ilçeyi masaya yatırırız. Bilebildiğimiz kadarıyla olmazlarımızı söyleriz, olurlarımızı söyleriz. Alternatifli gideriz. Mesela benim hiçbir ilçede bu olacak diye bir dayatmam söz konusu olmadı. Bütün ilçelerde 2 yahut 3 adaydan bir tanesini Genel Merkezimiz seçebilir. Bunlar olursa doğru olur diye bir bilgi veriyorum. Benim verdiğim bir brifingden ibarettir. Yapılan olur, yapılmayan olur. Sonunda takdir Sayın Genel başkanımızın ve ilgili birimlerinin, kurumlarınındır. MYK'nındır. On yıldır Belediye Başkanlığı yapan bir kişi var, iyi olanlar yahut seçilenler veya seçilemeyenler yahut atanamayanlar bizden bulunmasını bir anlamda pompaladı. Ama yıllarca beraber çalıştığımız Belediye Başkanları arkadaşlarımıza kalkıp da herhangi bir şey söylememiz söz konusu değil. Bugüne kadar da böyle bir siyaset yapmadık. Rakiplerimize bile biz kim ne derse desin yolumuza bakıyoruz. Biz iyiyi, güzeli, doğruyu konuşmak zorundayız ve yıllardır bunu yapıyoruz, bu durumdan da hiçbir şikayetimiz yok" dedi.

"DSP'YE GİDENLER DEMOKRATİK HAK KULLANIYOR"

Aday gösterilmeyenlerin DSP'ye geçmeleriyle ilgili Kocaoğlu, "Arkadaşlar demokratik haklarını kullanıyorlar ve başka bir partiden aday oluyorlar. Siyasette o kulvarda yürümek istiyorlar ve bu en doğal hakları. Ben hayırlısı olsun diyorum. Tabii ki hemşehrilerimiz ülkenin bu koşullarında bizim de yaptığımız 10 yıllık hizmetleri dikkate alarak, diğer belediye başkanlarının da hizmetlerini dikkate alarak bir değerlendirme yapacaklar. Hemşehrilerimiz ne eğlerse güzel eğler. Hep beraber kabul edip dikkate almak zorundayız. Ben arkadaşlara hayırlısı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

CHP İzmir'de çok başarılı bir seçim süreci geçireceğini öne süren Başkan Kocaoğlu, "Burada yüzde kaç alırdan ziyade, hem Büyükşehir belediyesinde hem diğer belediyelerimizde aldığımız mevcut oyların üstünde oy almayı hedefliyoruz. Araştırmalarda bunu gösteriyor ama daha zorlu bir maraton var. Bu maraton içerisinde yine de biz aday oluyoruz, kendimizi hemşerilerimize teslim ediyoruz. Onların takdiri ne kadarsa 30 Mart akşamı en sağlıklı kamuoyu yoklaması halk tarafından yapılacak ona da saygı duyup kabul edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HERKESE SÖYLENECEK LAFIMIZ ÇOK AMA BUNLAR SÖYLENECEK LAFLAR DEĞİL"

Kamuoyunda çok tartışılan CHP Konak Belediye Başkan adayı Avukat Sema Pektaş'dan övgüyle bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben o konuda bugüne kadar konuşmadım. Şimdi eski Baro Başkanımız Av. Sema Pektaş, Manisa 'da çocukların işkence gördüğü bir dava vardı, yıllarca meşgul etti. O davanın en önde gelen avukatlarından bir tanesi Sema Pektaş Hanımdır. Gezi davasında herkes bir şey söyler. Eğer gezi sürecinde birisi kırılıp dökülmesin diye gayret gösterdiyse sabahlara kadar karakollarda, her akşam da Gündoğdu Meydanı'nda nöbet tutar gibi çalıştıysa bu kişinin birincisi Sema Pektaş'dır. Ben de orada birebir yaşadığım için söylüyorum. Konu şudur ki; bir konuşmasında burada kastedilen şey adliye. Adliyeyi çektiğiniz zaman zaten nereye çekerseniz oraya gidiyor. Diyor ki; adalet tarafsız olmalıdır. Yargı tarafsız olmalıdır. Dolayısıyla kimse adliye koridorlarında, mahkeme salonlarında Atatürk rozeti ile, Türk bayrağıyla, türbanla dolaşmasın. Dolayısıyla adalet doğru tecelli etsin. Bundan güzel bir şey varmı? Atatürk rozeti, türban, Türk bayrağı bunlar polemik konusu yapılan şeyler. Sema Hanımı İzmirliler de tanıyor, biz de tanıyoruz, verdiği mücadeleleri de biliyoruz. Ben Sema hanımla 5 yıl çalışmaktan son derece mutlu olacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Böyle bir şey yok ama söylenir. Ama Sema Pektaş Baro Başkanlığında da yaptığı gibi çok başarılı bir belediye başkanlığı süreci geçirecektir. Ben buna inanıyorum, canı yürekten de destekliyorum. Bu tür söylentiler öyle bir menfi propaganda yapıldı ki, İstanbul medyasına varıncaya kadar herkes işin aslını astarını, Manisa davasında verdiği özveriyi, çalışmayı. Gezi olaylarındaki canhıraş uğraşmasını bugün İzmir'de bir çocuğumuz Allah korusun kaybolmadıysa, can kaybı olmadıysa bunda Sema Pektaş'ın payının çok büyük olduğunu herkes biliyor da, işte siyaset böyle bir şey bel altı vuruşlardan medet umanlar bunu yapıyorlar. Bu doğru bir politika değil, doğru bir söylem değil. Haksızlık yapılarak, çamur atılarak ne kendi çamurunuzu gizleyebilirsiniz ne o pırıl pırıl insanlara bir şey yapabilirsiniz. Bunlar boş işlerdir. Boş işlerle uğraşmanın bir anlamı yoktur. Yapacağımız işlere bakalım, projelerimize bakalım.

Memleketimize, İzmir'e nasıl hizmet edeceğiz? Onu konuşalım. Söylenecek o kadar çok laf var ki, o lafları ben söylemem benim geçmişim belli geleceğim belli. On yıllık Belediye Başkanlığım belli. Zaten olmayan şeyler uydurularak söyleniyor. Benim bir şeyim yok, hiçbir gizli saklı noktam yok. Buradan eğer ben o seviyeye inip de konuşmaya başlarsam geçmişlerine geleceğine herkese söylenecek lafımız çok ama bunlar söylenecek laflar değil. Ekmek derdine düşmüş insanlarını kafasını böyle dedikodularla bulandırmanın alemi yok biz pozitif enerji vereceğiz topluma, biz toplumla beraber yürüyeceğiz. Hemşehrilerimiz kazanacak biz kazanacağız. Biz manevi olarak kazanacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aziz Kocaoğlu İzmir Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title