Haberler

Başkan Uzun'dan Atatürk anıtını temizleyen personelin kovulduğu iddialarına yanıt

Güncelleme:
Abone Ol

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri öncesi Atatürk Anıtı'nın temizlenme şekli tartışmaları beraberinde getirmişti. Temizlik personelinin kovulduğu iddialarına Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan yanıt geldi: Personel işten çıkarılması söz konusu değil. İlgili personelin bağlı olduğu amir ve temizlik işleri müdürünün idari görevlerine son verildi.

Sivas Kongresinin 105'inci yıldönümü kutlamaları öncesinde, çelenk koyma törenine dakikalar kala, Atatürk Büstü'nün belediye ekiplerince temizlenme şekli sosyal medyada tepki çekmişti. Tepkilere neden olan temizlik görevlisinin kovulduğuna dair iddialara açıklık getiren Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, "İlgili personelimizin bağlı bulunduğu amirinin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir. Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir" dedi.

Başkan Uzun açıklamasında, "Sivas Kongresinin 105'inci yıldönümü kutlamaları öncesi, Tarihi Kent Meydanımızdaki Atatürk Büstü'nün temizlenmesi çalışmaları esnasında kameralara yansıyan görüntü ve sonrasındaki sosyal medya paylaşımları üzerine bu tür bir açıklama yapılma gereği duyulmuştur" dedi. Uzun açıklamasına şöyle devam etti:

"PERSONELİMİZİN HAREKETLERİ BASINA YANLIŞ YANSIDI"

Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 4 Eylül etkinliklerinin bir parçası olan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenleri öncesi bahsi geçen bölge büyük bir titizlikle temizlenmiş ve törene hazır hale getirilmiştir. Ancak tören başlama saatine dakikalar kala Atatürk Büstü'nün üst kısmında oluşan yeni bir leke nedeniyle hızlıca hareket eden temizlik personelimizin hareketleri yanlış anlaşılmaya meydan verecek şekilde basına yansımıştır. Personelimizin temizlik çalışmasının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

"İDARİ GÖREVLERİNE SON VERİLDİ, PERSONEL KOVULMADI"

Öte yandan özellikle sosyal medyada çıkan bilgi kirliliğine son vermek ve ilk elden doğru bilgileri sizinle paylaşmak adına belirtmek isterim ki, ilgili personelimizin bağlı bulunduğu amirinin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir. Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aynı şekilde temizlik işlerinden sorumlu ilgili başkan yardımcımız da, yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bu olay üzerine sorumluluk almış ve görevinden affını talep etmiştir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizde, bu yıl üst düzeyde icra edilen etkinliklere gölge düşürmeyi amaçlayan paylaşım ve açıklamaları kınıyor, bilgimiz dışında üretilen haberlere itibar edilmemesini rica ediyor, siz kıymetli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Adem Uzun Politika 3-sayfa Gündem Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (52)

Gerard Dirivia:

Atatürk anıtının önünde saygı ile durmak o kişiye olan saygı sevgiyi ifade eder, ona tapınmak ya da peygamber olarak görmek değildir. Bu toprakları canı pahasına silah arkadaşlarıyla savunan, yedi düvele dersini veren ulu, büyük bir komutandır. Bunu tüm dünya kabul etmiş zaten. Bırakın insan istediği gibi kanun kural çerçevesinde istediği gibi yaşasın bunu olay yapmaya gerek yok. Bu kadar sıradan bir olayı gündem değiştirmek ve vatandaşları ayrıştırmak için servis etmek utanç verici

Yanıtla267223
Yusuf Aydin:

Kardeşim heykel büst putun Türkçesidir dini islam olan biri heykele saygı duyamaz Mustafa kemala saygı duymak başka heykeline saygı başka bir şey ikisi aynı şey değil islam dibi heykeli putu yasaklamıştır insan taştan ağaçtan veya başka bir malzemeden kendi eliyle yaptığı bir şeye nasıl hizmet eder saygı duyar veya onla konuşmaya çalışır

65247
Ozzy Bjk:

Yusuf Yusuf cuk dinle; İslam dini putları ilah görmeyi, onlara ilah gibi tapmayı yasaklamıştır. Bu tapınmak değil bir saygı göstergesidir, aslında saygıyı heykele değil maneviyatına gösterir. Tabii din 6-9 yaşlarındaki reşit olmayan çocuk ( bak çocuk diyorum) evlenmeyi emrediyor değil mi? Dini istediğiniz gibi evirip çevirip kendi çıkarınız için şekillendiriyorsunuz. Senin dinden haberin yok.

5862
Hsn:

Amaç o kişiye saygı gösterisiyse açar ellerini dua edersin fikirlerine hizmet edersin,heykelin karşısında dikilmekle saygımı gösterilmiş oluyor saçma sapan bir gösteriden başka birşey değil.Hz peygamber dahi resminin büstünün yapılmasını yasaklamıştır çünkü ilerleyen yıllarda olay saçmasapan yerlere gidebilir,heykelin karşısında secdeye kapananları çok gördük önceki yıllarda.Birde heykelin silinmesinden bile nem kapar hale gelmişler bu işin sonuçlara daha ilerilerede gider bu kafayla

918
Spectrum:

Sayın Yusuf Olay heykel yada büste saygı duymak değil, amaç o kişiyi anmak saygı duymaktır. Bu maddeye değil maneviyata saygıdır. Bak biraz vaktini ayırıp bazı tarikat ve cemaatlerin ayinlerini izle, akıl mantığın artık bittiği noktalara gelen garip davranışları var. Kimse onlar hakkında yorum yapmaz ya da gündeme getirmez. Sence neden hiç sordun mu? Ama konu Atatürk ile alakalı olunca yer yerinden oynar, neden? Artık herkes kafasına göre dine inanıyor, kaç kişi gerçek müslüman ülkede?

916
orhan eren:

simdi temizlikci, ataturku dovmus mu oluyor temizlik beziyle!?

Yanıtla26289
Ozzy Bjk:

Kardeşim akıl var mantık var, altına bir tabure veya sandalye koyup temizle işte. Hem inan bana daha kolay temizlerdi, fazla yorulmazdı

00
Seçilmiş kişi:

" Bir kederiniz olursa. bir zorlukla karsılasırsanız Atatüirk'iü hatırlayın onun heykelini ziyaret edin,, 2 eylül 1937 ulus gazetesi

Yanıtla19972
Benim Kkk:

Sen bunu tapın anladın yani öylemi

1016
ismail bey :

Nasil temizleyecekti ? Fırcayla yıksa onada bir kulp takarlardı.

Yanıtla13212
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title