Haberler

BDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın Yüksekova Ziyareti

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yüksekova'da halka seslenen Selahattin Demirtaş, daha sonra beraberindeki BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Esendere Belde Belediye Başkan Vekili Tacettin Sefalı ve bazı partililerle birlikte PKK'lı Cengiz Özek'in cenazesinde çıkan olaylarda ölen Özgür Taşar ile cezaevinde yakalandığı kanser hastalığından sonra taburcu edilen ve hastanede hayatını kaybeden eski BDP İlçe Başkanı Şahabettin Tamur'un ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Demirtaş, "Bu ölümleri durdurmak için biz siyaset yapanlar, çözüm geliştirmek zorundadır. Savaşı sürekli kışkırtanlar, bu çocukların, bu gençlerin ölümünden, katliamlardan sorumludurlar. Bir halka onursuzluğu, köleliği, zulmü dayatan, gençleri dağa, isyana ve savaşa mecbur edenler, bütün bunların da tek sorumlusudur" dedi.

Selahattin Demirtaş, daha sonra BDP Yüksekova Siyaset Akademisi'nde açılan kursları bitiren 34 kursiyere sertifikalarını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Ercan Bora Yüksekova Politika Hakkari Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title