Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Açıklaması

Abone Ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde bir okul açılışında yaptığı konuşmada, "Bizi güçlü kılacak, zenginleştirecek şey, bu toplumun bizzat kendisidir."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde bir okul açılışında yaptığı konuşmada, "Bizi güçlü kılacak, zenginleştirecek şey, bu toplumun bizzat kendisidir. Çalışarak zengin olmak mecburiyetindeyiz" dedi.

24 derslikten oluşan 576 öğrenci kapasiteli İzmit M. Sinan Dereli Ortaokulu'nun açılış törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dereli ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Ergün, "21. yüzyılda dünyanın önce gelen ülkelerinde birisi olmamız, en önemli zenginlik kaynağımız olan insanımıza bağlıdır. Bizim yer altı zenginliklerimiz yok. Petrol, doğal gaz zengini bir ülke değiliz, olma şansımız da görünmüyor. Bazen de diyoruz; iyi ki de değiliz. Çalışarak kazanmak mecburiyetindeyiz. Çalışarak zengin olmak mecburiyetindeyiz. Aslında çok büyük bir zenginliğimiz var. O yerin üstünde. Yerin altında değil bizim zenginliğimiz. Kendi insan gücümüz, potansiyelimiz, genç ve dinamik nüfusumuz. Bütün zenginlik onların içinde. Bizi güçlü kılacak şey, bu toplumun bizzat kendisidir. Onun için çocuklarımızı çok iyi şartlarda yetiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin geleceği için çocuklara önem vermeliyiz" diyen Bakan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda Türk eğitimine hayırseverler çok katkı sağladı. Dereli ailesi de bunlardan biri. Eskiden 50-60 kişilik sınıflarda okuyan çocuklar, şimdi 30 öğrenciden az sınıflarda okuyor. Dereli ailesi okulun idamesine katkı sağladı. Valiliğe ve Milli Eğitim'e de bu okulların idaresini iyi yapmak düşüyor. İyi işler yapanlara, 'İyi iş yaptın' demek lazım. Biz bunun için buradayız. Kötü iş yapılsa o zaman da karşısında oluruz. Dereli ailesine ve okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Okulu dolaşıp incelemelerde bulunan Ergün, sınıflardan birine girerek öğrencilerle sohbet etti. Ergün, incelemelerinin ardından okuldan ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nihat Ergün Dereli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title