Haberler

Birkaç Kitabı Aynı Anda Okuyorum

Abone Ol

Beşir Atalay, Bu Hafta Meclis'e Gelecek Demokratik Açılım Tasarıları Öncesinde Ailesiyle Birlikte Haftasonu Keyfi Yaptı

Hükümetin Kürt açılımından sorumlu ismi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu hafta Meclis’e gelecek demokratik açılım tasarıları öncesinde ailesiyle birlikte haftasonu keyfi yaptı. Bakan Atalay, Bilkent’teki bir alışveriş merkezinde kahve içtikten sonra kitapçı gezdi.

Grisham severim

“Bugün tatildeyim” diyerek siyaset konuşmak istemediğini belirten Atalay, sevdiği yazarlardan bahsetti. Yurtdışından yazarları takip ettiğini söyleyen Atalay, John Grisham’ın kitaplarını sevdiğini söyledi. Türk yazarlardan Yaşar Kemal’den “Klasik” diye söz eden Atalay, yeni nesil yazarlardan Elif Şafak, Ahmet Ümit ve Hakan Akyol’un kitaplarını beğendiğini belirtti. Atalay, kitaplara ve kahvelere olan tutkusunu şöyle anlattı:

Kitap getirirler

“Kahveye meraklıyım. Boş vaktim olursa buralara uğruyorum. Kitapçıları dolaşıyorum. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile kitap alışverişi yaparız; bana okuduğu kitapları önerir. En son Kayıp Sembol’ü verdi. Beğeniyle okudum. Fehmi Koru da bana kitap önerir. Onlar yurtdışına çıktıklarında bana Türkçesi basılmamış kitaplar getirir. Birbirimize romanlar alırız.

Çantamda roman

Ben birkaç kitabı aynı anda okumaya çalışıyorum. Mutlaka çantamda roman olur. İşte, arabada, evde, uçakta vakit buldukça okuyorum. Türkiye’de çok iyi yazarlarımız var. Örneğin Yaşar Kemal bir klasik. Elif Şafak’ın Aşk romanıyla, Ahmet Ümit’in Bab-ı Esrar’ını birlikte okumak lazım. Aşk çok iyi araştırılmış, yazılmış bir kitap. Bab-ı Esrar’ın konusu da Mevlana ve Şems’tir. Üniversitede ders verirken sosyal-psikoloji okuttum. Bu özel bir dal, sosyolojiyle psikolojinin kesiştiği yerdir. Bazı romanları örnek olarak öğrencilerime okuturdum.

Kürt sorunu

Kürt sorunuyla ilgili piyasada ne kadar kitap varsa topladım. Çoğunu okudum.

Başbakan’a öneri

Sayın Başbakan’a zaman zaman bazı kitapları öneriyorum. Onun da çok zamanı yok. Bazen bir yerlerde iyi bir şeye rastlıyorum. Not olarak kendisine iletiyorum. Yolculuklarda elimde bir dosya yoksa okumaya çalışıyorum.”

Berberoğlu verdi, okudum

HÜRRİYET Muhabiri Çilem Kaya ile kitap sohbeti yapan Bakan Atalay, Dan Brown’un kitabını görünce, “Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile kitap alışverişi yapıyoruz. Bana en son Dan Brown’un Kayıp Sembol isimli kitabını verdi. İlgiyle okudum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title