Haberler

Bölükbaşı: "Hesap Sormazsak Namerdiz"

Abone Ol

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, AK Parti'yi Eleştirerek, Hesap Sormazsak Namerdiz." Diye Konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, AK Parti'yi eleştirerek, "7.5 yıllık Türkiye'nin fakirleşmesi, yoksullaşması, soyulması döneminin hesabını siz sandıkta soracaksınız. Bugüne kadar her kademede yapılan hırsızlık, yolsuzluk ve soygunlardan, Türkiye'yi talan edenlerden hesap sormazsak namerdiz. Sayın Başbakan unutmasın Bozkurtlar'ın nefesi ensesindedir" dedi. Demokratik açılım projesinin ABD projesi olduğunu öne süren Bölükbaşı, "Açılımın ne olduğunu anlayabilmek için Habur'u unutmayacağız" diye konuştu.

MHP Uşak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Çözülen Ülke Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Deniz Bölükbaşı, Türkiye'nin ciddi bir tarihi yol ayrımına geldiğini söyledi. Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu, kendilerinin koalisyon ortağı olduğu dönemde yaşanan iki tabii afet, iki global krize rağmen işsiz sayısının 1 milyon 900 bin olduğunu hatırlatan Bölükbaşı, AK Parti iktidarı döneminde bu rakamın 6 milyona ulaştığını kaydetti.

Bölükbaşı, Türkiye'de her 4 Türk gencinden birisinin işsiz olduğunu, geçen yıl 860 bin kişinin işsizler ordusu arasına katıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin işsizlik oranında dünya üçüncüsü olduğunu, dolar milyarderi sayısında ise Japonya'nın bile önüne geçtiğini savunan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Türkiye'de AKP hükümetinin peşkeş çekmediği ve sat- kurtul anlayışı ile devretmediği hiçbir milli servet kalmamıştır. AK Parti'nin büyük bir denge anlayışı içerisinde bir elmas terazisinde tartar gibi yaptığı bir şey vardır. Refahı ve zenginliği yandaşlarına paylaştırmıştır, fakirliği ve fukaralığı ise vatandaşlara bölüştürmüştür. Ekonomik kriz, Başbakan ve yandaşlarını teğet geçti. 7.5 yıllık Türkiye'nin fakirleşmesi, yoksullaşması, soyulması döneminin hesabını siz sandıkta soracaksınız. Türkiye'de bugüne kadar her kademede yapılan hırsızlık, yolsuzluk ve soygunlardan, Türkiye'yi talan edenlerden hesap sormazsak namerdiz. Sayın Başbakan unutmasın Bozkurtlar'ın nefesi ensesindedir."

AÇILIM PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Demokratik açılım süreci ile ilgili ağır eleştirilerde bulunan Bölükbaşı, AK Parti iktidarının üzerinde çalıştığı açılım projesi ile yoksullaşan ve soyulan Türkiye'nin şimdi de bölünmek istendiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan tarafından geçen yıl başlatılan açılım sürecini patlamak üzere olan bir bombaya benzeten Bölükbaşı şunları söyledi:

"Bir milletin ortak namusu olan milli birliği, milli yapısı, kuruluş ilkeleri ve milli değerleri eğer bir saldırı altındaysa, o ülkenin insanları hem ekonomik ve sosyal açıdan hem de milli varlık açısından kıskacın içine alınmış sayılır. MHP iktidarı bıraktığı dönemde terörle mücadele neredeyse sıfır noktasına indi. Fakat aradan geçen 7,5 yıllık zaman içinde AKP'nin sicili en az ekonomi, yoksulluk ve vurgun, soygun alanındaki sicili kadar karanlıktır. AKP bu alanda da siyasi sorumluluğunun gereğini yerine getirememiş, terörle mücadeleyi büyük bir acze ve zafiyete sürüklemiştir. Bu açılım nedir? Bu açılım maalesef bir türlü açılamamıştır. Açılımın ne olduğunu anlamaya isminden başlamak gerekecek. Başbakanın iddia ettiği gibi Türkiye'nin hayrına olacak bir girişimse bu bunun ismi niye 2-3 ayda bir değişmektedir sorusunu içinizden sorun ve cevabını aramaya çalışın. Neden, Kürt açılımı diye başlayan adlandırma çalışması daha sonra demokratik açılıma en sonda milli birlik ve beraberlik projesi ambalajına sarmak istemiştir."

Demokratik açılım projesinin ABD projesi olduğunu iddia eden Bölükbaşı, "Habur'un içeriği açılımı özetler. Açılımın ne olduğunu anlayabilmek için Habur'u unutmayacağız. Başbakan bu projede taşerondur. Bu proje ABD projesidir. AK Parti sandıktan kaçmaya çalışıyor. Fakat kaçamayacak ve bu yıl içerisinde seçim mutlaka olacak. Yakında seçim sandığı yoluyla tasfiye edilecek olan AK Partililer biliyorlar ki gidecekler. Gitmekle de kalmayacaklar hesap verecekler. Ülke sizin, karar da sizindir" dedi.

İstanbul Düğün Salonu'nda yapılan konferansa MHP Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Uşak Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title