Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Güncelleme:
Abone Ol

Uzun bir süredir sessizliğini koruyan ve kameralardan uzak yaşayan Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aktif siyasete döneceği öne sürüldü. Kulislerde konuşulanlara göre Gül; DEVA, Gelecek ve Saadet partilerini tek çatı altında birleştirerek genel başkanlık görevini üstlenecek.

Türkiye'nin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasi arenaya geri dönme planları hakkında ortaya pek çok kez iddialar atılmış ancak Gül cephesi haberlere karşı sessizliğini bozmamıştı. Ankara kulisleri yeniden Abdullah Gül ismiyle çalkalanmaya başladı. Gül'ün, siyasi sahneye dönüş için hazırlıklara başladığı ifade edildi.

1991-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde beş dönem Kayseri Milletvekili olarak hizmet veren ve 2001'de AK Parti'nin kuruluşunda rol alan isimlerden biri olan Abdullah Gül, 2002'de Başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 58'nci Hükümeti'ni kurdu. 28 Ağustos 2007 tarihinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı seçildi. Siyasi kariyerinde pek çok önemli göreve gelen Gül hakkında TV100 köşe yazarı Barış Yarkadaş, önemli bir iddia ortaya attı.

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

"3 PARTİYİ BİRLEŞTİRİP GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURACAK"

Abdullah Gül'ün 3 partiyi tek çatı altında birleştireceğini ifade eden Yarkadaş, "11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kurucusu Abdullah Gül'ün yakın çevresi 'yeni bir parti' için düğmeye basınca, 75 koruması olduğu ve devletin 17 aracını kullandığı haberi patladı. Gül'ün yakın çevresi, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin tek çatı altında birleşmesi ve partinin başına da Gül'ün geçmesi için kulis yapıyor. Gül ve çevresi Erdoğan sonrası için pozisyon alıyor. Gül'ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığı konuşuluyor" ifadelerine yer verdi.

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

YEREL SEÇİMLERDE BAŞARISIZ OLMUŞLARDI

Genel seçimlerde CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10 milletvekili kazanarak TBMM'de grup oluşturmaya hak kazanmıştı. Ancak yerel seçimlerde ise 3 parti de hüsrana uğramıştı. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, Türkiye'nin hiçbir noktasında belediye seçimini kazanamadı. Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi bir ilçe kazanırken Saadet Partisi 1 ilçe ve 1 beldede ipi göğüsleyebildi.

Haberler.com / Şahin Solak - Politika

Barış Yarkadaş Abdullah Gül Abdullah Gül Politika Türkiye Güncel Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (79)

Serdar Bilinen:

bir kürt olarak ömrüm hayatım boyunca ne chp ye nede hdp ye oy vermedim. kim gelirse gelsin reisle yola devam.

Yanıtla968761
Baba Yabgu:

Uzun bizi bitirdi bu da üstümüze toprak atacak

Yanıtla271484
masteng aston:

Suruye gore ucutoruz hepsi uzayi feht ettik saniyor suan.

3950
faruk merttürk:

Emir büyük yerden.

115
Kurt Savaş:

Selcuk Bayraktar parti kurar 20 sene daha konu kapanır

Yanıtla270287
AdamınBiri:

komando Selçuk Bayraktar MIT mezunu . yani o üniversiteye girebilmek için oldukça zeki ve başarılı olmak gerek. Demek ki siz de eğitime önem vermiyorsunuz.

73146
Akıllı olmalıyız:

Selçuk bayraktar ne alaka adam gençliğinden beri bu işi yapıyor siyasete bulaşmam dediği halde bu muhalefet neden zorla sokmaya çalışıyor anlamış değilim. Ayrıca komando kardeş sen iha üret de görelim bazı şeyleri bilmeden sallamak kolay. İha platformu üretmek motor üretmekle aynı sürede olmaz motor uzun yıllarda geliştirilir hazıe parça alsan bile uzun yıllar gerekir uçuşa elverişli mi sertifikası verilir süreçleri vardır. Baykar tutup da motorun 10 seneden çıkmasını mı beklicek adamlar sadece platform üretiyor nasıl uçuracaklar? Platform geliştirmek motora göre daha kısa bir süreç. Keşke karalamak yerine anlasak ama nerde biz iflah olmayız.

25114
Sezgin Sezgin:

O, İmamoğlu veya Mansuru seçimlerde yenemez... Güzel İHA yapmak, güzel ülke yönetecek anlamına gelmiyor...Öyle olsaydı, ABD de Almanyada Rusya da İran'da İHA yapan kurumların başındakiler hep bu ülkeleri yönetirdi..

2647
Mhmt Konca:

boş hikaye

Yanıtla15242
Güray Dilli :

Gölgesinden korkandan hayır gelmez bu ülkeye

282
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title