Haberler

Bülent Arınç, Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi Anma Programına Katıldı

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi'nde düzenlenen Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi anma programına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi'nde düzenlenen Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi anma programına katıldı. Arınç, konuşmasında avukatlık stajı yaptığı yıllarda harçlığını çıkarmak için 7 buçuk liraya İngilizce dersleri verdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi'nde düzenlenen Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi anma programına katıldı. Programa, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra birçok davetli katıldı. Program öncesinde bir konuşma yapan Arınç, bu toplantının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, bir insan bir meselede ne kadar samimi olursa, gönlünden ne kadar çok geçirirse o meselenin bir gün karşısına mutlaka geldiğini ifade etti. TRT-Okul televizyonunun Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile işbirliği yaptığını ve geçen yıl da Cambridge Üniversitesi ile de işbirliği yapılarak TRT-Okul kanalında İngilizce eğitimi veren derslerin yayınının gerçekleştirildiğini söyledi. Önceden beri yabancı dile merakı olduğunu, konuşulanları anladığını ancak cevap verme cesaretini, bilgi ve becerisini gösteremediğini aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, ortaokul ve lisede eğitim gördüğü dönemde ise İngilizce derslerinin çok iyi olduğunu belirtti. Avukatlık stajını yaptığı dönemde paraya ihtiyacı olduğunu ve bir ortaokulda İngilizce dersi vermeye başladığını ifade eden Arınç, "Ders başına 7,5 lira alıyordum. Bu paranın 4,5 lirasını dolmuşa veriyordum, geri kalan da bana harçlık olarak yetiyordu. Bize İngilizce dersini sevdiren Gülümay İpekçioğlu'ydu. İngilizce'yi bize o kadar sevdirdi ki lise sonrasında da bu dersle ilişkimizi kesmedik. Ama üniversitede İngilizce öğrenmek, konuşmak mümkün olmadı. Bunun en büyük eksikliğini de Meclis Başkanlığım dönemimde hissettim. Tercüman aracılığıyla konuşmak insana çok sıkıntı ve üzüntü veriyor" dedi.

Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi Mehmet Akif'in "Safahat" isimli eserindeki şiiri okuduğundan beri bildiğini dile getiren Arınç "Said Paşa İmamı benim o şiirden anladığım kadarıyla sesi çok güzel, herkesin çok beğendiği, Boğaz'ın bir kenarında okuduğunda öbür tarafından duyulabilecek kadar heybetli bir insan. Biz böyle biliyorduk. Günün birinde Türkan Alvan hocam, ağabeyim ve değerli hocam, Said Paşa İmamı'nın aslında Hasan Rıza Efendi olduğunu, çok güzel bir hayatı olduğunu, çok büyük eserler bıraktığını, şiirlerinin hatta bestelendiğini ve Manis doğumlu olduğunu anlattılar" dedi.

Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Alvan'ın detaylı bir inceleme yaparak Hasan Rıza Efendi'yi gün yüzen çıkardığını kaydetti. Konuşmasının ardından Arınç'a Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Özdemir bir vazo hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatih Sultan Mehmet Bülent Arınç Hasan Rıza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title