Haberler

Bakanı Işıkhan: Esnek çalışma modeline ilişkin düzenleme yapılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında esnek çalışma uygulamasına ilişkin detayları anlattı. Esnek çalışma modeli ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Işıkhan, sektör bazlı bir düzenleme yapılacağını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'de canlı yayına katıldı. Işıkhan, belediyelerin borçlarına, Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerin, 2025 yılının aile yılı olarak ilan edilmesine dair açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Türkiye'de esnek çalışma modeline geçiş ile ilgili yürütülen çalışmaları aktardı.

"KLASİK YAKLAŞIMLA ÇALIŞMA HAYATINI YÖNETMEMİZ OLDUKÇA ZOR"

"COVID-19 pandemisi süreci içerisinde uzaktan çalışma, hibrit ve esnek çalışma modellerini deneme fırsatımız oldu aslında. Bizler de ulusal istihdam stratejimiz belgemizde bu dönüşümü dikkate alarak yeni nesil çalışma modellerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çerçevede artık klasik anlamda çalışan memnuniyeti, iş yaşam dengesi gibi geleneksel yapılarla çalışma hayatını yönetmemiz oldukça zor. Verimlilik de öyle, verimliliği de dönüştürmemiz gerekiyor, ölçmemiz gerekiyor. Bu yüzden çalışma hayatında da sizin de ifade ettiğiniz yeni modellerin ortaya çıkması kaçınılmaz.

"YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK"

Bu çerçevede üç ana başlığımız söz konusu.

  • Birincisi esnek çalışma ve hibrit modellerin yaygınlaştırılması yönünde çalışmalarımız olacak. Özellikle bilişim, finans, eğitim, danışmanlık ve hizmet sektöründe hibrit ve uzaktan çalışma modellerinin yerleşmesi amacıyla yasal çerçeveyi hazırlayacağız.
  • Uzaktan çalışmanın biraz önce söylediğim işçi hakları üzerindeki etkilerini göz önüne alarak sosyal güvenlik ve çalışma süreleri ile ilgili düzenlemeler gerçekleştirilecek. Dijitalleşmeye uyumlu çalışma şekillerinin desteklenmesi, bu çerçevede serbest ve proje bazlı çalışma modellerine yönelik teşviklerimizi daha da artıracağız. Platform ekonomisi sizin de çok iyi bildiğimiz çok önemli bir ekonomi haline gelmeye başladı. E-ticaret, serbest çalışma, dijital hizmetler olarak gruplandırabileceğimiz bu alanda çalışanların haklarının güvence altına alacak mekanizmaların oluşturulması yönünde çalışmalarımız olacak.
  • Son olarak da iş yaşam dengesinin güçlendirilmesi için de yapacağımız çalışmalardan sadece bir iki örnek vereceğim. Çalışanların verimliliğini artıracak, tükenmişlik sendromunu önleyecek yeni uygulamalar teşvik edilecektir.

"MOBBİNGE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Özellikle iş yerindeki mobbing, ayrımcılık gibi uygulamalara asla izin verilmeyecek. Bu konuda da yasal düzenlemeleri gerçekleştireceğiz ve geliştireceğiz. Çalışma saatleri de esnek mesai düzenlemeleri ve kısmi çalışma alternatiflerini de sektör bazında ele alarak tekrar bir düzenleme içerisinde bulunacağız"

Kaynak: Haberler.com / Politika

Vedat Işıkhan İş Dünyası Politika Ekonomi İş Dünyası Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

hayırdır:

İşi bilgisayar üzerinden yapan memurlar uzaktan çalışabilir, bir çok şirket bu şekilde çalışıyor. Devlet çalıştırdığı personele oda tahsis ediyor, ısınmasını sağlıyor, ışık-elektrik kullanıyor, lavobo kullanıyor, temizlik malzemesi ve su harcıyor, binanın temizliği ve güvenliği için personellere ihtiyaç var, binanın bakımı var, kırılıp dökülen var vs vs vs. yani bilgisayar başında çalışan evden çalışsın. Bilgisayar proğramına üzerinden çalışması da takip edilebilir. Bunu düşünebilecek bir devlet adamının olmaması çok pahalıya mal oluyor!

Yanıtla15275
Ali Sekerci:

İşci beden işcisi için bir duzenleme yok sandıkta hesabı sorun

Yanıtla45189
Vatansever:

Hesabını 23 yıldır soruyoruz..ki Ak partiyi iktidar yaptık

3483
Aydın DURSUN:

23 senedirde s2yor seni ve senin gibileri

02
GÖKHAN KARA:

Türkiyede az çalışıp fazla tatil yapıp aynı maaşı alacakları zannedenlere şimdiden gülmek istiyorum. Emeklilerden belli bu durum hahaha

Yanıtla12142
behçet demir:

Evde çalışma sistemi yaygınlaştırılmalı, özellikle bilgisayarda çalışanlar. bu sayede Devlet dairelerindeki masraflar duşecek halk taşıma araçlarıda citti anlamda sakinleşecek, trafik yoğunluğu azalacak( çoğu memur araçları ile işe gidiyor, Ama herşey den önce Adalet için KDM Emeklilik devreye girmeli 1 gün geç girişin cezası 17 yıl olmamalı!!!! Hakkaniyetli bir emeklilik için KDM'li emeklilikte olur. Başka turlusu kul hakkına girer KDM'Lİ Emeklilik haktır.

Yanıtla12108
ismail Yasin:

anlaşılan her şeyi iyice çözülmez bir hale getirilecek . AKP hükümeti emeklilere açlık oyunları oynatıyor.. bunun hesabı sorulacak Allah'ın izniyle..

Yanıtla2172
REPTİLYAN DÜŞMANI:

zengin şirket yöneticisi reptilyanlar bunu kağıt üzerinde allem kullem eder yine çalışanı sömürmenin yolunu bulur. pandemi döneminde iş yerleri çalışanları neden eve gönderdi ? İnternet, elektrik, ısınma, kira çalışan cebinden karşılıyor, bazı şirketler ev için yemek parası vermiyor, yol parası zaten vermediler. çözüm : özel sektör yönetici reptilyan sınıfını ait oldukları gezegene , uzaya göndermek

Yanıtla647
kmxpcnf8km:

sayın bakanım bir çok resmi kurumda mobing uygulamıyor özellikle kiralar arttıktan sonra lojmanda oturan memurlar mobinge maruz kalıyor.

Yanıtla1328
Ahmet Ozturk:

özellikle ağır işlerde ve şartlarda çalışan emekçi kardeşlerim haftanın günü çalışmalıdır. kamu ve öze lsektör kavramı ortadan kaldırılmalı her insana bir birey gözüyle bakılmalı ve eşit haklar sunulmalıdır.

Yanıtla239
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title