Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Kültür ve Dayanışma Gecesi"Ne Katıldı

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Şanlıurfa'nın çehresi değişiyor daha da değişecek."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, " Şanlıurfa'nın çehresi değişiyor daha da değişecek. İlçesiyle, köyüyle, beldesiyle, elektriğiyle, suyuyla, altyapısıyla yoğun bir şantiyeye dönmüş durumda Şanlıurfa. İnşallah dayanışmayla bunlar çözülüyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından Sürmeli Otel'de düzenlenen "Kültür ve Dayanışma Gecesi"ne katıldı. Gecede bir konuşma yapan Çelik, Şanlıurfalıları tanımaktan büyük onur duyduğunu ve kendisini Şanlıurfalı olarak gördüğünü ifade ederek, " Şanlıurfa'ya hizmet bir 'ibadet'tir. Bu anlayış içerisinde milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, sorumluluk üstlenmiş valimiz başta olmak üzere bütün kamu görevlileriyle inanın 2 yıldır size değişen, gelişen ve geleceğin Türkiye'sinin bir kaç il üzerinde bina edileceği illerden bir il olacak Şanlıurfa'yı size hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, "Şanlıurfa'nın çehresi değişiyor daha da değişecek. İlçesiyle, köyüyle, beldesiyle, elektriğiyle, suyuyla, altyapısıyla yoğun bir şantiyeye dönmüş durumda Şanlıurfa. İnşallah dayanışmayla bunlar çözülüyor. 'Efendim bakan geldi çözdü.' Ben, bu görüşü çok doğru bulmuyorum. Bu bir kişinin işi değil. Bu hep beraber birlikte oluşumuzun getirmiş olduğu bir sinerji. O kadar güzel bir dayanışma var ki, içtenlik var ki, hiç kimse geçmişi konuşmuyor" diye konuştu.

Şanlıurfa için hep geleceği konuştuklarına, geleceğe dönük projelerin üzerine ağırlık verdiklerine, her hafta ve her ay yeni projelere imza attıklarını kaydeden Çelik, "Geçtiğimiz hafta Hilvan'daydık. Tam 31 trilyon liralık eski rakamla söylüyorum, Hilvan'a yatırım gerçekleştirdik. Bunu da ne olur burada bulunan Şanlıurfalılar bir siyasi cümle olarak almasınlar. Şanlıurfa, yıllardır ihtiyaç duyduğu hizmeti alamadığı için şu nedenle, bu nedenle onu da konuşmuyoruz. Onun üzerinde duracak değiliz. Ama bu hizmet gecikmeli de olsa geldiği için mutluluk duyuyoruz. Diğer ilçelerimiz de böyle, merkezimiz de böyle. Belediye Başkanımız Fakıbaba da bizlere katıldı birlikteyiz. Yereliyle, geneliyle, siyaset, politika ve ucuz hesaplar yapmadan yalnız ve yalnız, Şanlıurfalılar kazansın diye mücadelemizi sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum. Hepimiz insanız, hepimiz aynı tarağın dişleri gibiyiz. Gönlümüz açık, kalbimiz açık sizlerle beraber olduk. Bundan sonra da birlikte olacağız. Şanlıurfa'da görevimiz bitse de Şanlıurfalıları unutmayacağımı söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfalıların her zaman dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurgulayan Çelik, Altındağ Belediye Başkanı ile görüştüklerini ve Altındağ'da Şanlıurfalılar için bir dernek binasının yapılmasını, dernekler ve vakıfların birleşmesini istediklerini söyledi. Geceye katkıda bulunmak istediklerini de kaydeden Çelik, 10 milletvekiliyle 20 öğrenciye burs vereceklerini de sözlerine ekledi.

Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından Bakan Çelik'e "2012 Yılının En İyi Bakanı" ödülü verildi. Ayrıca Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'ye de ödül verildi.

Gecede, öğrencilere burs yardımı için Şanlıurfalı iki iş adamı tarafından da 10'ar bin liraya 2 tablo satın alındı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title