Haberler

Can Atalay için toplanan Meclis'te gerginlik had safhada! Kavga çıktı, oturuma iki kez ara verildi

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için saat 14.00'da özel oturumla toplandı. Bir hayli gergin başlayan oturumda Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde sarf ettiği sözler sonrası tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma iki kez ara verildi.

TBMM Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararına ilişkin genel görüşme önergesinin ön görüşmesini yapmak üzere olağanüstü toplandı.

KURTULMUŞ, BOZDAĞ'IN YÖNETMESİNİ İSTEDİ

Muhalefet partilerinin verdiği ortak dilekçe üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Genel Kurul'u CHP'li Gülizar Biçer Karaca'nın yönetmesi bekleniyordu. Ancak Kurtulmuş, olağanüstü oturumu AK Partili Bekir Bozdağ'ın yönetmesini istedi.

MUHALEFET SIRALARI İTİRAZ ETTİ

TBMM Olağanüstü Oturumu Bekir Bozdağ başkanlığında başladı. DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bekir Bozdağ'ın Meclis'e başkanlık yaptığı oturumda okunduğunu hatırlatarak Bozdağ'ın oturuma başkanlık yapmamasını istedi. Bunun üzerine usül tartışması başladı.

TARTIŞMAYLA BAŞLADI, ARA VERİLDİ

Oturumda söz alan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın "Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili vekillerin kürsüye yürümesi üzerine Bekir Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi. 15 dakikalık aranın ardından yeniden başlayan oturuma Ahmet Şık'ın sözleri sonrası tansiyonun yükselmesi üzerine yeniden ara verildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Şerafettin Can Atalay Milletvekili Ahmet Şık İstanbul Politika 3-sayfa Gündem Sözler Kavga Hukuk Hukuk Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

VEFA:

Ahmet Şık adamdır. Bravo!..

Yanıtla13640
sade vatandaş:

Atatürkü sevin veya sevmeyin her iki şeklinede saygısızlık yapmamak şartıyla kimse mecbur değil ....kim ne hangi parti olursa olsun farketmez hak hukuk adaletten yanayım.... ama kim ne hangi parti olursa olsun bu ülkeye Cumhuriyete düşman olan bölüp parçalamak rejimi değiştirmek isteyenler hak iddia edenler benim babamda, babamın oğluda olsa düşmanımdır

07
Kartal Doğan:

Senin adamlık kriterin bayağı sınırlıymış :))

23
Zamanla Akıllanan Adam:

son iki harfidir.

11
Sefa:

oe vefa

01
elazığ:

millet vekilligi dokunulmazlıgı kalkmalı

Yanıtla1387
nesat surgun:

izmir yaniyo meclisin derdi can atalay.

Yanıtla1864
bekir yapici:

ne yani milletvekilleri itfaiye erimi veya yangin söndürmek meclisin görevimi bu gibi isler ikdidarin ve atanmis müdürlerinin görevi, her kez kendi isini yapacak yapamiyorlarsa halk oylarinla tepkisini verecek.

22
Adem Karakuz:

İşte bizi temsil eden seçilmişler

Yanıtla954
nesat surgun:

izmir yaniyo meclisin derdi can atalay..

Yanıtla1730
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title