Haberler

CHP lideri Özel, "mali darbe girişimi" diyerek ateş püskürdü: Teker teker herkese icra kağıdı geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Belediyelerin SGK prim borçlarına yönelik tartışmalar sürerken, CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Özel, "Bütün belediyelere SGK'dan yazı yolladılar. Mersin'den başladı dün Ankara'da Çankaya Belediye Başkanımız söyledi, birçok belediye başkanımız... Teker teker herkese icra kağıdı geliyor." dedi. Vatandaşlara çağrı da yapan Özel, "Milletimizi, bu 'mali darbe girişimi'ni püskürtmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'deki temasları sırasında, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlarının tahsiliyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bütün belediyelere SGK'dan yazı yolladılar. Mersin'den başladı dün Ankara'da Çankaya Belediye Başkanımız söyledi, birçok belediye başkanımız... Teker teker herkese icra kağıdı geliyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelere rest çekerek "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirtmişti. Belediyelerin borçlarını ödeyememesi durumunda haciz yoluna gidileceği öğrenilirken isteyen belediyelerin borcunu arazi ile kapatabileceği ifade edilmişti.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaretinin ardından bina önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden CHP lideri Özgür Özel de belediyelerin prim borçlarını gündemine aldı.

CHP lideri Özel, 'mali darbe girişimi' diyerek ateş püskürdü: Teker teker herkese icra kağıdı geliyor

"TEKER TEKER HERKESE İCRA KAĞIDI GELİYOR"

Belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsiliyle ilgili tartışmalara değinen Özel, "Bütün belediyelere SGK'dan yazı yolladılar. Mersin'den başladı dün Ankara'da Çankaya Belediye Başkanımız söyledi, birçok belediye başkanımız... Teker teker herkese icra kağıdı geliyor. 'Efendim SGK borçlarını faiziyle ödeyin.' Kardeşim biz bu belediyelerin çok önemli bir kısmını sizden devraldık. Bu sefer devralmadıysak geçen sefer devraldık. Ankara'nın borcunu şişiren Melih Gökçek. Adam hayatında 1 lira SGK ödememiş ki bir vergi ödememiş ki geçen sefer almışız faiziyle katlanmış katlanmış buralara gelmiş." ifadelerini kullandı.

Millete çağrı yaparak büyük dayanışmayla, el birliğiyle en büyük yükleri kaldırabileceklerini anlatan Özel, "Biz buralara geçmişteki AK Parti'nin her türlü manipülasyonundan geliyoruz ama direnerek geliyoruz. Ayakta kalarak, öğrenerek geliyoruz. Bir de hiç kusura bakmasın bu sefer karşısında 47 yıl sonra birinci parti olmuş, yerel seçimlerden zaferle çıkmış Türkiye'nin en çok oy alan, Avrupa'nın en çok oy alan partisi var Cumhuriyet Halk Partisi var." ifadesini kullandı.

CHP lideri Özel, 'mali darbe girişimi' diyerek ateş püskürdü: Teker teker herkese icra kağıdı geliyor

"MİLLETİMİZİ, BU MALİ DARBE GİRİŞİMİNİ PÜSKÜRTMEYE DAVET EDİYORUM"

Özel, dünyada en güçlü sosyal demokrat partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etti. Kötülükle yola çıkanların başarılı olamayacağını, iyilerin kazanacağını dile getiren Özel, "Her gece karanlıktır ama günün doğmasına engel olamazsınız. Kötüler her zaman kötülük yapar ama iyiliğin kazanmasına engel olamazsınız. İyiler kazanacak, dürüstler kazanacak. Çalışkan olanlar kazanacak. Halktan yana olanlar kazanacak. Rantçılar, kötü niyetliler halkın kararına direnenler ve buna karşılık kötü planlar yapanlar kaybedecek. Ben milletimizi bu kötülüğün karşısında iyilikle, güzellikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere sahip çıkarak, destek olarak bu 'mali darbe girişimi'ni püskürtmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Özgür Özel'e, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve partililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

Hayvan Hakları Darbe Girişimi Özgür Özel Politika Çankaya Güncel Ankara Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

Murat Celik:

devlete borcunuzu ödemek zor mu geldi

Yanıtla85162
murat dural:

bu borçların evveliyatına bak kimin borcu?

80109
Umut Yağcı:

Dural; ne demek kimin borcuymuş ödeyecekler tabi boş yapma

6593
Serkan Şenol:

Ahlak dediğin şey şişede durduğu gibi durmuyor . Tabi ki devlette devamlılık esas ama yıllarca tahsil etme belediyeyi kaybedince icra yolla

77
Murat Celik:

kardeşim Bunlar borç ödemek yerine insanlarımızı birbirine düşürme peşindeler

02
EjdeR karahanli:

kaç dönem boyunca senin tuttun o parti yönetti onların borcu onlar niye adamlar ödesin o borcu daha dorusu kime anlatıyorumki elinde ekmek makarnaya banıyor. beyin yerine ekmek dolmus .

10
İbrahim Kayacilar:

Akp yönetimi hakimkende denetlemseydi keşke bu borçlar. Haksızlık=Akp

01
murat dural:

Bu durum Ülkenin ne halde olduğunun göstergesidir .Hala Hükümeti övenler görün memleketin halini yakında çıkıp 70 cente muhtacız derlerse şaşmam beceriksizliğin göstergesi yandaşlarını korumak saltanattan vazgeçmeyen bir yönetim.

Yanıtla11983
şahabettin Ayyıldız:

Borç istemenin, yapılandırmanın bir adabı vardır tefeci gibi gırtlağa sarılmaz

Yanıtla6966
nazım arat:

Ozgur ozel dürüstlük borcu ödemeyi gerektirir. Belediyeler gereksiz hovardaca paralar harcıyor. Hiç borcu olmayan haddini bilen belediyelerin suçu ne. Borçlu borcunu ödesin, parti farketmez, suçluyu savunmayın. Alacağını istemek suç mu sizin gözünüzde, edep ya hu

Yanıtla2676
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title