Haberler

CHP Giresun'da Gündemi Değerlendirdi

Abone Ol

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim beraberinde bulunan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz ve Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Hayati Tökez ile basın toplantısı düzenledi.

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim beraberinde bulunan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz ve Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Hayati Tökez ile basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin fındıkla ilgili açıklamalarını eleştiren CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, üretici ile alay edildiğini söyledi. Eşref Karaibrahim "Bir fındık üreticisi olarak fındığın bu kadar ayaklar altına alınıp, üretici ile alay edilmesini duymak beni çok üzdü. Sayın AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, fındıkla on yıldır oyun oynandığını söylüyor. Bunu söyleyen 10 yıldır bu ülkeye siyasi iktidarlık yapan AK Parti'nin Grup Başkan Vekili. Fındık bugün serbest piyasaya düştü. Bunu sağlayan AK Parti'dir. Serbest piyasada ise fındık 4 TL'dir. 4 TL ise fındığın maliyeti bile değildir.

Sayın Canikli 'fındığı pazara azar azar getirin' diyor. Giresun'da yaşamadığını biliyoruz. Bari bu üretici ile alay etmeyin. Fındık başladı. Bir hafta sonra pazara inmeye başlayacak. Üreticilerimiz zaten az olan fındığını borçlarını ödemek, düğünlerini yapmak, okula gidecek çocuklarının ihtiyacını karşılamak dahası önümüz bayram olduğundan mecburen ne var yoksa pazara indirecek. Bu sefer fındık 4 TL'nin de altına düşecektir.

'Fındık fiyatı düşerse müdahale ederiz' diyen Canikli şimdiden müdahale etmelidir ki fındığı ve ekonomik durumu yetersiz olan üretici zarar etmesin. Yoksa fındığı az olan elindeki fındığı çıkardıktan sonra müdahale etmenin bir anlamı yoktur" dedi.

Fındık üretici birliklerinin de yetersiz kaldığını belirten CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim "Fındıkla ilgili Giresun Ziraat Odası, Fiskobirlik veya diğer üretici birlikleri ne yapıyor doğrusu şaşıyoruz. Hani nerede bu üretici birlikleri. Ama yine de Sayın Canikli'nin 'müdahale ederiz' sözünü önemsiyoruz. Bugünden müdahale için çalışmalar başlatırsa bir hafta 10 güne kadar fındık pazara inmeden bir mesafe katedebilir" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz ise 2011 yılında Giresun'a gelen 3 milyon TL afet parasının hala nerelere harcandığı yönünde bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Yılmaz "Biz çok iyi biliyoruz ki afet için gelen paralarla afet yaraları sarılmadı. Bu konudaki açıklamalarımıza Valilik her ne kadar yalanlasa da harcamaların nerelere yapıldığını bilmesek de afet yaralarının sarılmadığını görüyoruz. Bunun en somut örneği Küçüklü'deki Yalıköy İlköğretim Okulu'dur. Afetten dolayı istinat duvarları yıkılan okul bir ay sonra açılacak olmasına rağmen kaderine terk edilmiştir. Çocuklarımız bu okulun bahçesinde oynayacak burada eğitim göreceklerdir. Burası dururken, maalesef

afet parasından 400 bin TL ikili ilişkiler çerçevesinde afet görmeyen bir köye aktarıldığını biliyoruz" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Eşref Karaibrahim Nurettin Canikli Ak Parti Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title