Haberler

CHP Mersin'de Ongunsel ve Bulut da Adaylıklarını Açıkladı

Abone Ol

CHP Mersin İl Kadın Kolları Kongresi'ne geri sayım sürerken, adaylar da kesinleşti.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Kongresi'ne geri sayım sürerken, adaylar da kesinleşti. Halef-selef eski İl Kadın Kolları Başkanları Havva Ongunsel ile Ülker Bulut da yeniden bu göreve talip olduklarını açıkladılar. İki aday, birbirlerinin açıklamasına katılarak beraberlik mesajı verdiler.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Kongresi, 3 Temmuz Salı günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. İki gün önce mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu'nun yeniden adaylığını açıklamasının ardından bugün de halef-selef eski İl Kadın Kolları Başkanları Havva Ongunsel ile Ülker Bulut, İl Başkanlığı'nda arka arkaya düzenledikleri toplantıyla adaylıklarını açıkladılar. İlk adaylık açıklamasını Ongunsel yaparken, Bulut da Ongunsel'in açıklamasında salonda yer alarak destek verdi. İki aday tokalaşarak beraberlik mesajı verdi.

Her iki adayın açıklamasında da yanlarında olan CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, adaylık açıklamalarından önce yaptığı konuşmada, iki gün önce Nevin Zaimoğlu'nun basın toplantısında bir arada olduklarını bugün de eski İl Kadın Kolları Başkanları Havva Ongunsel ve Ülker Bulut'un adaylık açıklamalarında buluştuklarını söyledi. Üç adaya da başarılar dileyen Akar, "Seçimde üç kadın kolları başkanı yarışıyor olacak, biri görevde ikisi eski. Şans hangisinden yana olursa, galip gelenle beraber olacağız, Mersin'i adım adım beraber gezeceğiz. Diğer iki arkadaşımız da kazanan arkadaşa yardımcı olacak. 3 Temmuz Salı günü güzel bir kongre gerçekleştireceğiz Tüm kadınlarımızı kongreye bekliyoruz. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"DEĞİŞİMİN VE YENİLENMENİN GÜCÜ KADINLARIN ELİNDEDİR"

Daha sonra ilk adaylık açıklamasını kadın arkadaşlarının desteğiyle yapan Havva Ongunsel, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'na eksik kalan projelerini tamamlamak üzere yeniden aday olduğunu kaydetti. Seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri madde madde sıralayan Ongunsel, tüm Mersin'i kapsayan örgütlenme çalışmalarını hareketlendirmek, sosyal destek projeleri ile tabana inmek, bütün kadınların siyaset okullarına katılımlarını sağlamak, kadınlarla işbirliği içinde gençleri aktif hale getirmek için çalışacaklarını dile getirdi. CHP İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde seçimlere hazırlanarak, köy köy, sokak sokak gezeceklerini ifade eden Ongunsel, şunları söyledi:

"Kararlı ve inançlı yürüyüşümüz, tek yönlü bakış açısı yerine, sorunları en ağır yaşayan kadın bilincinin hakimiyeti ile sonuçlanacaktır. Değişimin ve yenilenmenin gücü kadınların elindedir. Gün, bu gidişe dur deme, birlik içinde iktidara yürüme, tek yürek olarak yolumuza devam etme günüdür. Gün, Cumhuriyetle hesaplaşma amacında olanlara, bu heveslerinin CHP var oldukça gerçekleşmeyeceğini ispat etme ve Atatürk'ün emanetlerine sahip çıkma günüdür."

"TÜRKİYE'DE KADIN GÜCÜ İKTİDARI BELİRLEYEN GÜÇTÜR"

Ülker Bulut ise Tüzük Kurultayı'nda kadınlara yüzde 33'e çıkarılan cinsiyet kotasının siyasete olan inançlarını ve düşüncelerini değiştirdiğini vurguladı. "Biz de bugün bu inançla üç pırıl pırıl aday olarak, CHP çatısı altında birbirimizi destekleyerek, hoşgörü çerçevesinde il başkanlığımızda açıklamamızı yapıyoruz. Ben diliyorum ki, bundan sonraki süreçte de CHP çatısı altında bütün kadın arkadaşlarımızın tek yürek olup, CHP'yi önce yerelde sonra genel seçimlerde iktidara taşımanın gayreti içinde olalım" diyen Bulut, Türkiye'de kadın gücünün iktidarları belirleyen güç olduğunu savundu. Kadınların siyasi partilerin lokomotif gücü olduğuna işaret eden Bulut, İl Kadın Kolları Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlattı.

12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'nin Mersin'de elde ettiği başarıda kadın emeğinin yüzde 99 olduğunu belirten Bulut, "Yöneticilerimiz her platformda, 'biz 12 Haziran seçimlerinde oyumuzu 100 bin arttırdık' diyorlar. Burada kadın emeğinin yüzde 99 olduğuna inanıyorum ve bu görev verildiği takdirde ben diyorum ki, o 100 bin oy bizim referansımızdır, bizim alın terimiz var çünkü. Biz ter akıtan bir ekiple yola çıkıyoruz. Bizim arkamızda hiç kimse yok, hiçbir güç yok. CHP'yi yerel seçimde iktidar yapabilirsek, genel seçimde işimiz çok kolay olacak. Ben, kadın arkadaşlarının sağduyusuna güveniyorum" ifadelerini kullandı.

BULUT'TAN KARA KAMPANYA İDDİASI

Adaylık açıklamasında, kendisine iftira atıldığını ve hakkında kampanyalar düzenlendiğini de öne süren Bulut, bugüne kadar verilen tüm görevleri onuruyla yerine getirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Ama maalesef üzülerek ifade edeyim ki, son günlerde şahsıma yönelik hiç hak etmediğim bazı iftiralar, kara kampanyalar düzenlenmektedir. İnsanları etnik kökeninden, bölgelerinden dolayı belden aşağı vuran insanları huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Eğer bu çatı altında insanları ötekileştirirsek, insanların bölgelerinden, dillerinden, etnik kökenlerinden dolayı kodlarsak, yaftalarla onları karalarsak inanın biz hiçbir yere gelemeyiz. Zaten kaybettiğimiz tek nokta bu. Ben sevgi ve emeğin çok değerli olduğuna inanıyorum. CHP çatısı altında siyaset yapan arkadaşlarımın hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi ilke edinmelerini rica ediyorum. Ben hiçbir arkadaşıma hakaret etmedim, belden aşağı vurmadım. Diğer adayların da saygı ve sevgi içerisinde 3 Temmuz'a kadar siyaset yapmalarını rica ediyorum ve kendilerine de başarılar diliyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nevin Zaimoğlu Faruk Akar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title