Haberler

Cumadan çıkan İmamoğlu'nun hutbe isyanı! Diyanet İşleri Başkanı'na verip veriştirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Cuma namazı hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert sözlerle yüklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti" ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yer verirken, Cuma Hutbesi'nde Atatürk'ün adını anmadı.

Hutbede, ''Bedir'den Malazgirt'e; Çanakkale'den 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne; 15 Temmuz'dan günümüze kadar î'lây-i kelimetullah aşkıyla üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum'' denildi.

İMAMOĞLU'NDAN SERT TEPKİ: KİME HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL

Cuma namazı çıkışı bu konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Topraklarının işgaline dur diyen komutanı, vatanını kurtaran insanı anmıyorsun. Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu Ali Erbaş Ali Erbaş Politika Güncel Yaşam Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (80)

Zeki Anti:

Fırıldağı görenler de dindar sanır.

Yanıtla133519
Murat Celik:

Evet fırıldağın önde gideni

729
Murat Celik:

sytrı ne dindari yunan

720
Muzaffer Karaman:

Sen kendı ınancına bak baskası senı ılgılendırmez

615
Nihat Coktas:

kimin dindar olduğunu Allâh bilir Ama senden kalitelidir yapdığın yorumdan belli

513
Evvab:

40 yılın başı gösteriş olsun diye cumaya gider onda da ortalığı karıştırmak için eline mikrofonu alır. cuma dan sonra da rakı balık yaparsın.

Yanıtla136403
Yusuf Yıldırım:

ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi demiş işte. herkesi isim isim mi sayacakti?

Yanıtla98306
Aziz Dağ:

Müslümanlar için Putperestlik peygamber efendimiz zamanında bitmiştir

Yanıtla64256
Teşkilatı mahsusa:

Ağzına sağlık abim

16
Casus:

ondan sonra evlatlığın karısına göz dikmek başlamıştır!

42
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title