Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden arasında kritik temas! Masada Gazze ve rehine takası vardı

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye'de gerçekleştirilen rehine takası, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Görüşmede ABD Başkanı Biden, rehine takasının sorunsuz bir biçimde gerçekleşmesi için gösterdiği gayret nedeniyle Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede Biden, rehine takasının sorunsuz bir biçimde gerçekleşmesi için gösterdiği gayret nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

GAZZE'DE YAŞANANLAR VE HANİYE'YE SALDIRI

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden duyurulan görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan; Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini her adımda gösterdiğini, ABD Temsilciler Meclisindeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini, İsrail'in Gazze'deki ateşi bütün bölgeye yaymak için çalıştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden arasında kritik temas! Masada Gazze ve rehine takası vardı

REHİNE TAKASI İÇİN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve ABD ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ve buna devam edeceğini belirtti. Görüşmede ABD Başkanı Biden, rehine takasının sorunsuz bir biçimde gerçekleşmesi için gösterdiği gayret nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

RUSYA VE ABD ARASINDAKİ EN GENİŞ KAPSAMLI TAKAS

Rusya ile ABD arasında geniş kapsamlı esir takası konusunda anlaşmaya varıldı. ABD ve Rusya'nın yanı sıra Almanya, Slovenya, Belarus'u içeren anlaşma çerçevesinde Rusya'da hapiste tutulan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich'in de aralarında bulunduğu 3 ABD vatandaşı ve Rus esirler bugün serbest bırakıldı. Tarihe geçen bu operasyonun diyalog kanallarının kurulmasını ise MİT sağladı. İstihbarat diplomasisini etkin şekilde kullanan MİT'in organizasyonu ile Temmuz 2024'te taraflar Türkiye'de bir araya getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden arasında kritik temas! Masada Gazze ve rehine takası vardı

"TEŞKİLATIMIZ BÜYÜK BİR ARABULUCULUK ROLÜ ÜSTLENDİ"

MİT'ten tarihi takasa ilişkin yapılan açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir." denildi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Politika

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Politika Türkiye Güncel Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

Kadir Tokay:

Gerçekleştirse ne olacak ki? Joe Biden telefonda kimle konuştuğunu bile bilmiyordur. Hatta telefonda konuştuğunu bile bilmiyordur.

Yanıtla4196
Alparslan Türkdoğan:

Amerika öyle yönetilmiyor. Onlar emrediyor bizimkiler emirleri yerine getiriyor.

2576
sinan çayırcı:

Eskiden öyleydi Alparslan.

2926
VEFA:

Sizlere bilmenizi istedikleri kadarı servis edilir, herşey söylenmez!..

943
Akıllı olmalıyız:

Vallahi ne olacaksa böyle.

026
Doğrucu:

Görüşecek tabikide.. nedw olsa patronu ne derse onu yapar

Yanıtla1546
AYHAN BAYRAK:

Kirkuzdi doğrucu

13
ZİYA BAŞKAN:

bir şey değişmez

Yanıtla355
Taş:

Well done my dear loyal friend, keep up the good work, pat pat pat on the back :-/

Yanıtla224
Barış O. B.:

Çok yazar onlar arasaydı

Yanıtla010
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title