Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'le görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Kabulde, Ayşe Ateş'in kızları Bengisu ve Banuçiçek de yer aldı.

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağci'nin silahlı saldırısına uğradı. Özyağci tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Sinan Ateş, saldırıda hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt "müşteki", 22 kişi de "sanık" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sanıklar Özyağci, Balkaya ve Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar; Çep ve Demirbaş'ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanıklar, Asarkaya, Saraç, Köktürk, Yüce, Uzunlar, Gelenbey, Çolak, Bayraktar, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Yüksel, Öktem, Karadeniz, Atay ve Aykal'ın " tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma, ayrı bir dosya üzerinden sürüyor.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Sinan Ateş Sinan Ateş Ayşe Ateş Ayşe Ateş Politika Güncel Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Furkan Kutlay:

Türkiye cumhuriyeti bizim ülkemiz ve Adalet bir gün herkese ama herkese lazım olacak .. Ankara’nın göbeğinde bir akedemisyen bir siyasetçi öldürülüyor yapan belli yaptran belli ama adalet dokunamıyor Çok acı bir durum

Yanıtla12164
VEFA:

Şu çocukları görünce insanın içi sızlıyor. Bre gafiller siz hiç mi acımadınız!...

2133
Onur null:

kadına helal olsun

Yanıtla3126
VEFA:

Hem de nasıl, bu büyük şer yuvası karşısında cesurca, korkmadan muhteşem bir duruş sergiledi. Çünkü o bir ASENA....

798
JokerAllame:

bahçeli de gelmiş mi :)

Yanıtla16104
Sefa:

o annnnnnanın yanında. daha gelememiştir yaşlı adam.

11129
VEFA:

Reis vicdanlıdır. Şimdi olmasa bile bir süre sonra yargıya yol verir. En büyüğünden, küçüğüne varıncaya kadar hepsi yargı önünde hesaba çekilir

4957
Nayci İbrahim:

Evlenecek olan kardeşlerimize Rabbim böylesi hakkı ,hukuku ve mücadeleyi kendisine vefa sayan eşler nasip eylesin.

Yanıtla392
Nayci İbrahim:

Gülünecek bir durumun olmadığını zannediyorum....:(

Yanıtla69
Alpingo Bey:

Aynaya bak

11
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title