Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmek için Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail'in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'ye hitap etmek üzere Ankara'ya geldi. Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Abbas ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 18.20'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Havalimanında Abbas'ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda yetkili karşıladı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmek için Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

"FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, 2,5 saat süren görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmeler ele alındı. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail'in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

İsrail'in Gazze'de aralarında bebeklerin de bulunduğu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluğa mahkum etmeye devam ettiğini ifade eden Erdoğan, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail'e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin gayretlerini artırması gerektiğini vurguladı. Erdoğan görüşmede, Abbas'ın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Tbmm Genel Kurulu Mahmud Abbas Filistin Politika Türkiye İsrail Gündem Dünya Gündem Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Emre:

vay benim reisim şanlı liderim kavgasının eri koca yürekli bir tarihe sığmaz bu ulkeye yaptığın devrimler gömdük seni iman dolu kalbimize bin laikci gelse sökemez kalbimizden

Yanıtla21863
ROTA ANIMALS:

Yazdiklarina kendinde inanmiyorsun ama işin ucunda bir paket makarna var

645
Alparslan Türkdoğan:

Yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım ……..

543
Mehmet Deniz:

bir paket makarna ve iki poşet çay nelere kadir Allahım

427
Cengiz:

Grizekalı

319
Doğrucu:

Hoşşşttttt hoşşşttttt

414
Samarpan Bhav:

Bu gelse nolmus sanki bu ne ya?

Yanıtla18114
Halo Dayı:

sanki kurtardı. aynı sahnenin oyuncularısınız. olan ölenlere oldu. sizlere güvenip vatanım milletim var diyene oldu

Yanıtla12115
Ulcay Uğur:

Gözümüz aydın göye yükseldik

Yanıtla1390
Hakan :

filistin halkı önce mahmut abbas ve benzerlerinden kurtulmalı, ancak öyle özgürleşebilirler.

Yanıtla479
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title