Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe temaslar! NATO'ya üye olmak isteyen iki ülkeye de aynı mesajı verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki İskandinav ülkesinin olası NATO üyeliği konusunda önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, daha sonra İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, iki ülkenin PKK/PYD/YPG'ye karşı somut ve samimi adımlar atması konusunda taleplerini yinelerken, Stoltenberg ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada müzakerelerin önümüzdeki hafta Brüksel ve Madrid'de devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

SAMİMİ ADIMLAR ATILMASI VURGULANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı somut ve samimi adımlar atması, savunma sanayisi ihracatında Türkiye'ye yönelik ambargo ve benzeri kısıtlamaları kaldırmayı ve ileride bunlara başvurmayacaklarını taahhüt etmesi gerektiğini vurguladı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BRÜKSEL VE MADRİD'TE MÜZAKERELERE DEVAM EDİLECEK

Stoltenberg ise "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya başvurularını görüştüm. Önümüzdeki hafta Brüksel ve Madrid'de müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ BAŞBAKANIYLA DA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Stoltenberg'in ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç'in NATO üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

ELLE TUTULUR BİR AÇILIM GÖRÜLMEDİĞİ İFADE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç'in terörle mücadele gibi Türkiye için önem arz eden temel konularda adım atması gerektiğini yineledi. İsveç'in terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada İsveç'ten Türkiye'nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini ifade etti.

SİLAH AMBARGOSU VE SAVUNMA SANAYİSİ

Silah ambargosu ve savunma sanayisi sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınır dışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Kadir:

Benzın 30tl ye dayandı konumuz nato !!!! şeker %70 çay%70 zamlandı konumuz nato, una %50 zam geldı konumuz nato .

Yanıtla2118
Mikail arman:

Kadir, hayat pahalılığı var.Hepimiz için de zordur.Fakat güvenlik ve huzurun olmadan o saydığın besinleri zamlı şekilde bile satın alıp yiyemezsin.

1519
Necmettin Yılmaz:

Hiç merak etmeyin adamlar kendilerinden eminler. Bir zaman sonra NATO üyesi olacaklar. Sıkıntı yok.

Yanıtla107
Abura Demirel:

almıyacağız haçlı siyonist emperalist şato nato türk düşmanları geçmişte ambargo libya ya yaptıklarınızı unutmadık

Yanıtla34
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title