Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'yi aradı: Filistin'i tanıyın

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, İtalya Başbakanı Meloni'ye, İtalya'nın da İspanya, İrlanda ve Norveç gibi tarihin doğru tarafında yer almasını, Filistin Devleti'ni tanıyarak adil duruşa katılmasını temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

BASKILARIN ARTIRILMASINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik vahşi saldırılarının durdurulması ve İsrail yönetiminin uluslararası hukuka uymaya zorlanması için baskıların artırılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Gazze'de acil kalıcı ateşkesin sağlanmasının yanı sıra Türkiye'nin önceliğinin esir ve tutukluların serbest bırakılması ile insani yardımların Gazze'ye kesintisiz bir şekilde ulaştırılması olduğunu ifade etti.

"FİLİSTİN'İ TANIYIN" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'ye, İtalya'nın da İspanya, İrlanda ve Norveç gibi tarihin doğru tarafında yer almasını, Filistin devletini tanıyarak adil duruşa katılmasını temenni ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Giorgia Meloni Filistin İspanya Norveç İtalya Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Son Yörük:

Birgün filistinde kimse kalmaz ozaman dunya uyanir gidisat onu gosteriyor kimseyi sag birakmicaklar.Filistin toprak satmis olabilir ingilizlerle birolup osmanliyida vurmus olabilir ama dede kotu diye toruna kotu diyemeyiz islamiyeti gectim bir insan olarak cok uzuluyorum dua etmekten baska elimizden basks birney gelmiyor bazi haksizliklarin hesabini sorma kudreti Allaha aittir umarim birgun israil bunlarin hesabini verir bizlerde goruruz.

Yanıtla14123
Özcan Özcan:

arapların gücü tarihte sadece osmanlı devletine yetti.Benim de dedelerim 100 yıl önce bu gün acı çekiyordu oralar da.

2823
VEFA:

@Son Yörük kardeş biz dua da ederiz de, kendimizi duaya fazlaca kaptırıp transa geçtiğimizde biz uyurken bunlar memleketin kapısına dayanmasın.Emin misin sen söylediklerinden.

88
Sinan Bulduk:

Çok transa geçip de başka birşeyini kaptırma sakın..

113
aristoteles:

Adamların belki israille hic bir alışverişi yoktur birde bize bak ... birilerine uyaracağına kendin uyan

Yanıtla5038
orhan Tokdemir:

biz filistini ne zaman tanidik biliyormusun .elenis artigi.

1930
Özcan Özcan:

ben tanıdım deyince devlet olunmuyor yalnız.Bu arada birisi sayın cumhurbaşkanına bu ülkenin ciddi sorunlarının devam ettiğini ve görevinin tc sorunları,vatandaşları olduğunu hatırlatsın lütfen.

Yanıtla2121
VEFA:

@Özcan, bazı konularda haklı olman seni sevmeme yetiyor be!...

147
Sinan Bulduk:

Seviyorsan git iste.

310
Erdem Sen:

kadinin yüzündeki ifade manidar olmuş:)

Yanıtla59
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title