Haberler

Cevdet Yılmaz: Enflasyon temmuz ve ağustosta daha hızlı gerileyecek

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili tarih verdi. Yılmaz, "Yıllık enflasyon 3.8 puan azalarak 71,6 oldu. Temmuz ve ağustos ayları geldiğinde göreceksiniz çok daha hızlı yıllık enflasyon gerileyecek. Temmuzda 60'lar civarına Ağustos'ta ise 50'ler civarına gerileyen bir enflasyon göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Enflasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yıllık enflasyon 3.8 puan azalarak 71,6 oldu. Temmuz ve ağustos ayları geldiğinde göreceksiniz çok daha hızlı yıllık enflasyon gerileyecek. Temmuzda 60'lar civarına Ağustos'ta ise 50'ler civarına gerileyen bir enflasyon göreceksiniz" dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final müsabakalarını izleyip derece alacak pehlivanlara ödüllerini vermek üzere Edirne'ye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması'na katıldı.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR BÜYÜME PERFORMANSI SERGİLEDİ"

Türkiye'nin büyüme açısından iyi bir performans gösterdiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "2020 - 2022 döneminde gerçekten önemli bir büyüme performansı sergiledi. 2023'te de yüzde 4.5 gibi bir büyümemiz oldu. Dünya yüzde 3 büyürken, biz yüzde 4.5 büyümüş olduk. Bu yıla geldiğimiz zaman bu yıl da inşallah yüzde 4 civarında bir büyüme bekliyoruz. Orta vadeli programımızda, yine dünyanın üstünde performansı bekliyoruz. İlk çeyrekte 5.7 gibi bir büyümemiz oldu.

"DÜNYANIN 17'NCİ BÜYÜK EKONOMİSİYİZ"

Bundan sonraki dönemde de bir seviyede büyüyerek inşallah bu büyümeye ulaşacağız. Dünyanın önemli bir ekonomisiyiz. Nominal dolar bazında dünyanın 17'nci büyük ekonomisiyiz. Satın alma gücü paritesine göre hesaplandığında ise dünyanın 11'inci büyük ekonomisi konumundayız. Milli gelirimiz ilk defa geçen yıl 1.1 trilyon doları aştı. Tam olarak söylersek geçen yılki rakam 1 trilyon 119 milyar dolar. Kişi başına gelirimiz 13 bin 110 dolara yükseldi, bu hızı inşallah geleceğe taşımak istiyoruz.

"ENFLASYONU DÜŞÜRÜRKEN BÜYÜMEYİ, İSTİHDAMI DA KORUMAK İSTİYORUZ"

Değerli arkadaşlar geçen yıldan bugüne büyümemiz de şöyle bir farklı yaklaşım sergiledi. Tüketimle değil üretimle daha çok büyüyelim istiyoruz, yatırımla ihracatla daha çok büyüyelim diyoruz. Bir taraftan enflasyonu düşürürken, bir taraftan da büyümeyi istihdamı korumak istiyoruz. Bu da kolay bir iş değil bunun sağlanabilmesi için büyümenin kompozisyonunu, bileşenlerini özellikle çok önemli görüyoruz. Daha çok üretimden ihracattan kaynaklanan büyüme gayreti içindeyiz."

"DEZENFLASYON SÜRECİNE GEÇTİK"

"Daha çok sıkıntımız enflasyon konusunda" diyen Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dolayısıyla geçen yıl hazırladığımız orta vadeli programda enflasyonu temel öncelik olarak önümüze koyduk ve enflasyonu 3 döneme ayırdık. Birinci yıl geçiş süreci olacak dedik. 2'nci yıl dezenflasyon süreci, 3'üncü yıl ise kalıcı fiyat istikrarı dönemi. Geçiş sürecini geçtiğimiz mayıs ayında tamamlamış olduk ve dezenflasyon sürecine geçmiş olduk. Haziran ayında biliyorsunuz aylık enflasyon 1.64 geldi.

"TEMMUZ, AĞUSTOS AYLARINDA ENFLASYON HIZLI GERİLEYECEK"

Yıllık enflasyon ise 3.8 puan azalarak 71,6 oldu. Temmuz ve ağustos ayları geldiğinde göreceksiniz çok daha hızlı yıllık enflasyon gerileyecek. Temmuzda 60'lar civarına Ağustos'ta ise 50'ler civarına gerileyen bir enflasyon göreceksiniz. Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Gelecek sene yüzde 20'li rakamlar, 2026'da ise tek haneli rakamlara indirmek için gayret edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Politika Ekonomi Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (96)

Okan Kocabas:

Devlet eli ile her şeye zam yapıyorsunuz.Enflasyonu devlet tetikliyor.Asgari ücret ve Emekli maaşları sabit kalıyor.

Yanıtla7517
Ömer Can:

elektriğe yola ve mazot ile benzine gelen zamlarıda katın TÜİK'in sepetine ondan sonra görürüm enflasyonun düştüğünü

1114
Ben bilmemm:

"DÜNYANIN 17'NCİ BÜYÜK EKONOMİSİYİZ" Yarım saattir gülüyoruz tüm kahvede oturanlar. Enflasyon 2367 temmuz yada Ağustos ta düşer..

360
Üveys Uyanık:

rüyanda gurursun ekonomist

152
şahabettin Ayyıldız:

Enflasyon sepeti falan hikaye tuik ne yazarsa o herşey gerçekten uzak

122
Sebahattin Yakar:

tuik duydunmu duyduysan üç defa meeede

Yanıtla7382
Ne Demeli:

:))))))

372
Aslan Öztürk:

Me meee gülçin geh geh

135
Savas Ozturk:

La Fontaine’den masallar hepinize iyi geceler.

Yanıtla8328
Nuri Aga:

Hee vallah iyi geliyor 22 sene de dinleye dinleye ne uyudu millet beeeeah

130
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title