Haberler

Erdoğan mı Davutoğlu mu? Son cumhurbaşkanlığı anketinde iki ismi yarıştırdılar, sonuç hayli enteresan

Güncelleme:
Abone Ol

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in "İlan ediyoruz, adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" sözlerinden sonra Saros Araştırma Şirketi dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Yapılan ankette vatandaşlara "2023 seçimlerinde Erdoğan ve Davutoğlu aday olsa hangisine oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Araştırmaya katılanların yüzde 62.8'i tercihini Erdoğan'dan yana kullanırken Davutoğlu'nu tercih edenlerin oranı yüzde 37.2'de kaldı.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Partisinin Sultanbeyli'deki mitinginde söz alan Şahin, partililer tarafından açılan "Yüzde 50 oyu bir kere aldın, bir daha alırsın. Adayımız Ahmet Davutoğlu" pankartına atıfta bulunarak "İlan ediyoruz, adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" ifadelerine yer verdi.

ARADA CİDDİ FARK VAR

Bu sözlerin ardından Saros Araştırma tarafından dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirildi. Buna göre ankette vatandaşlara "2023 seçimlerinde Erdoğan ve Davutoğlu aday olsa hangisine oy verirsiniz?" sorusunu yöneltildi. Çıkan sonuçlara göre araştırmaya katılanların yüzde 62.8'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana görüş bildirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu diyenlerin oranı ise yüzde 37.2'de kaldı.

Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın karşısına Davutoğlu'nu çıkardılar, aradaki fark bir hayli fazla oldu

KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ'A KARŞI DA KAZANIYOR

"Bu pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olur ve seçimler ikinci tura kalırsa, ikinci tura Cumhur ittifakı adayı Erdoğan Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu kalırsa oyunuzu hangisine verirsiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 51.4'ü Erdoğan'dan yana tavır aldı. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 48.6 oldu. Aynı soru Erdoğan - ABB Başkanı Mansur Yavaş şeklinde yöneltildiğinde ise ankete katılanların yüzde 52'si Erdoğan; yüzde 48'i ise Yavaş diyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ahmet Davutoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Senemsu Kocbas:

Ben Erdoğan’a vereceğim, gerek dış politika da gerekse iç kondüktörde adamın eline su dökebilecek kimse yok. Allah ona uzun sağlıklı daha nice ömür versin

Yanıtla256364
HATİCE TANYILDIZ:

Dış politika da sorun yok zaten , sorun içerde

120193
özen66:

HATİCE TANYILDIz haklısın içerde hain cok

1115
tolga yeter:

kondüktör: Yolcu trenlerinde biletleri denetleyen, yolcuların yerleşmelerine yardımcı olan, vagon işlerine bakan görevli.

313
Çınarla Geziyoruz:

Konjonktür demek istedi sanırım. Sen siyaset yapma. Senin gibi siyaset yapanlar yüzünden dolar 18.50. Asgari ücret 5,500. Askeri yazayım sen Asgari'yi anlamazsın

13
Kemal Aslan:

Hele bir secim olsun erdoganin karsisina kibrit çöpünü koyun kibrit çöpüne atacam ulke ne hale geldi cumhuriyet tarihinde yasanmis en kotu durum...

Yanıtla154136
konta kinte:

Ne kadarda çok vatansever birisi olduğun belli.

148
Erkan Can :

Herkese karşı kazanılıyorsa yarın koyun sandığı önümüze, alın yeni mazbatalarınızı muhalifler de sus pus evlerine dönsünler (:

Yanıtla50196
KARLI DAĞLAR:

Yarın sandık geliyor dense kaçacak yer ararsınız. Daha adayınızı belirleyemediniz. Yarın sandık diyor yahu...

2113
Zamanla Akıllanan Adam:

suspus dönmezsiniz. önce oylar çalındı der sonra adayınızı hain ilan edersiniz. bakınız; MUHARREM İNCE- EKMELETTİN İHSANOĞLU

1412
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title