Haberler

DEM Partili Oduncu'dan skandal hareket! Batman Valiliği'nin duvarına Kürtçe yazılar yazdı

Güncelleme:
Abone Ol

Batman'da daha önce terörist cenazesine katılan DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, bu sefer de sprey boya ile Batman Valiliği'nin duvarına Kürtçe, "Önce Kürtçe" ve "Önce dil" yazıları yazdı. Oduncu, trafikteki Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Batman'da terörist cenazesine katılan DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, bu sefer de sprey boya ile Batman Valiliği duvarına Kürtçe yazılar yazdı. Oduncu, Karayolları ekiplerinin Kürtçe yazıları silmesine tepki göstermek amacıyla bu eylemi gerçekleştirdi.

DEM'Lİ VEKİL, BATMAN VALİLİĞİ'NİN DUVARINA KÜRTÇE YAZI YAZDI

Batman'da daha önce terörist cenazesine katılarak gündeme gelen DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu yine bir skandala imza attı. Oduncu bu kez de sprey boya ile Batman Valiliği duvarına sprey boya ile Kürtçe "önce Kürtçe", " önce dil" yazdı. Oduncu, Batman'daki yaya geçitlerindeki Kürtçe yazıların Karayolları ekiplerince silinmesine tepki göstermek amacıyla böyle bir eylem gerçekleştirdiğini söyledi.

DEM Partili Oduncu'dan skandal hareket! Batman Valiliği'nin duvarına Kürtçe yazılar yazdı

VALİLİK SİLDİRDİ, BELEDİYE YENİDEN YAZDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin birçok caddesinde yaya geçişleri ve trafik ışıklarının bulunduğu alanda yazdığı Kürtçe uyarıların, Diyarbakır Valiliği'nce silinmesi istendi. Yazıların silinmemesi üzerine valilik tarafından görevlendirilen Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince, 29 Temmuz gece saat 03.00 sıralarında, Kürtçe yazıların üzeri boyalarla kapatıldı.

DEM Partili Oduncu'dan skandal hareket! Batman Valiliği'nin duvarına Kürtçe yazılar yazdı

Yazıların silinmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler, boyanan Kürtçe uyarıları yeniden yazdı.

İLK OLAY VAN'DA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ise Van'da Kürtçe yazıların üzeri "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" ifadesi ile kapatılmıştı. Bunun ardından Van Büyükşehir Belediyesi, karşı harekete geçerek Kürtçe trafik uyarı yazılarını yeniden yazdı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Trafik uyarı yazılarını kent geneline yaygınlaştırmak için çalışmalar yoğunlaştırıldı" ifadeleri kullanıldı.

DEM Partili Oduncu'dan skandal hareket! Batman Valiliği'nin duvarına Kürtçe yazılar yazdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Batman Valiliği Zeynep Oduncu Milletvekili DEM Parti Politika Güncel trafik Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (49)

zebil animation:

kendi evinin duvarı değil orası akılınızı başınıza alın

Yanıtla97631
Murat Celik:

Anayasa Mahkemesi HDP'ye kapatamadı demi nasıl kapatacak çok merak ediyorum

1124
Furkan Önder:

Madde-151(1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan,kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ama bunlar kolay kolay yazıyor. Rezillik. Irkçılığa karşıyım . AMA BURASI TÜRKİYE ! VE TÜRKÇE'DEN BAŞKA DİL YOK.

Yanıtla130513
Alkurt:

Furkan, ülkeni savunman irkciliga girmiyor.

59168
Seko:

Dokunulmazlık diye bişey var onun arkasına saklanıyır bunun gibiler....

38184
Citoles Cipralex:

Var hem de o kadar çok var ki sen de trene bakmaya devam et

9227
Nur Zo:

Mecliste temizlik gerek

Yanıtla77363
Kimse Beni AF Etmesede Ruslar Eder:

Bence RUSÇA-ya önem verilmelidir güzel ülkemiz Türkiyede. Hatda isterimki piyasada bol bol RUS parası olsun güzel ülkemiz Türkiyede.

Yanıtla11150
Musti40 :

dobrey dobrey

3314
Alkurt:

Rusya ya git, dabai dabai

57
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title