Haberler

DEM Partili vekilden AK Partilileri ayağa kaldıran sözler: Sizde din iman kalmamış

Güncelleme:
Abone Ol

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM'de yaptığı konuşmada sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemede köpeklerin uyutulma seçeneğine karşı çıkarak uygulamayı "Katliam Yasası" olarak niteledi. Koca'nın "Sizde din, iman kalmamış." sözleri ise AK Partililerin büyük tepkisine neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Koca'nın kendi sıfatlarını saydığını söyleyerek onu muhatap almayı zul saydığını belirtti.

Dem Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM'de yaptığı konuşmada hükümetin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemede yer verdiği uyutma seçeneğini eleştirerek AK Partili milletvekillerine "Şiddete, kana ihtiyacınız var." dedi. Sözlerinin devamında daha da sert ifadeler kullanan Koca "Sizde din iman kalmamış." deyince AK Partililer tepki gösterdi.

"SİZDE NE DİN KALMIŞ NE İMAN"

Sokak hayvanlarının uyutulması seçeneğine karşı çıkan Koca, durumun katliam olduğunu değiştirmediğini belirterek "Şiddete, kana ihtiyacınız var. Katliam yasasını getirmek istiyorsunuz Lafa gelince din iman masalları anlatıyorsunuz. Allah, kitap sözleri sizin kirli ağızlarından düşmüyor. Sizde ne din kalmış ne iman kalmış." ifadelerini kullandı.

Ak Parti milletvekillerinin tepki göstermesi sonrasında da sözlerine devam eden Koca, "İktidar vekilleri size söylüyorum, sizde din, iman, insanlık kalmamış. Sizin secde ettiğiniz tek yer, şahsım rejimi. Siz, saraya, holdinge ve patronlara itaat ediyorsunuz. Cana, canlıya gelince katledelim, kurban verelim. Yok, öyle yağma. İzin vermeyiz." dedi.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: BİZİM GRUBUMUZ HAKİKATİN AYNASIDIR

Koca, konuyla ilgili çözümü hayvan hakları savunucularının yıllardır savunduğunu vurgulayarak iktidarın belediyelerde hayvanlar için ayrılan bütçeye göz diktiğini savundu. Koca konuşması süresi bittiği için kürsüden inerken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Koca'ya yanıt verdi.

Akbaşoğlu, Koca'yı muhatap almayı bile kendileri için zul sayarak Koca'nın konuşmasında kendi sıfatlarını saydığını söyledi. Akbaşoğlu "Bizim grubumuz hakikatin aynasıdır." dedi.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Muhammet Emin Akbaşoğlu Hayvan Hakları Perihan Koca Milletvekili DEM Parti Politika AK Parti 3-sayfa Gündem Sözler Mersin Hayvan Hakları Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

Şahin Gözlü:

bunlarıda devlet konuşturuyor ya ne dıyım

Yanıtla235250
Murat Celik:

onları konuşturan CHP

350215
MÜCAHİD:

kardeş devlet hani laik kemalistti nooldu, şimdi kuralları yüce dinimizin kuranın hükümlerine göre değiştirelim mi? o zaman laiklik elden gitmez mi? hani kahrolsun şeriat diye höyküyordunuz, şimdi sokak köpekler için birden Allah ın merhametini şeriatinı mı hatırladınız? Din herkes için lazım sadece bazı zamanlar değil her zaman.

3654
Murat Celik:

sadece Burda ki chpdem bu kadar var gerisini sen hesapla meclis ne yspsin

1513
şahabettin Ayyıldız:

Peki sizleri kim konuşturuyor?

Yanıtla98229
T.C. GÖKBÖRÜ:

Bizim olan bir yerde konuşurken kimseden izin almayız biz koç

9634
Cem Demirkaya:

insan canına kıyanları savunanların hayvan haklarını savunması hiç samimi gelmiyor bana

Yanıtla53211
Ömer Can:

demin dinden imandan bahsetmesi kiyamet alemetleri

715
Erkan Kaya:

Dogru söylemis bu sefer!!!

Yanıtla95156
Güven Genç:

Bu mama lobisi nasıl birşey ki normal şartlarda asla biraraya gelmeyecek Dem Parti, Zafer Parti, Yeniden Refah Partisini tek çatı altında aynı düşünce etrafında biraraya getire biliyor?

Yanıtla95145
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title