Haberler

Destici: 100 bin TL kredi kartı limitin olup 750 TL vermezsen sonun Suriye ve Filistin gibi olur

Güncelleme:
Abone Ol

Büyük Birlikte Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 100 bin TL'lik kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınmasına ilişkin yeni vergi düzenlemesiyle ilgili dikkat çeken sözler sarf etti. Destici "100.000 TL kredi kartı limitin olup 750 TL vermezsen sonun Suriye gibi olur, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor sen 750 TL vereceksin çok mu?" ifadelerini kullandı.

Yeni vergi düzenlemesi Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer edindi. Gayrimenkul, araç satışları, kol saatleri ve dronlar gibi pek çok ürüne ek ödemeler getirilmesi öngörülüyor. Teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahipleri, her bir kart için yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

46 MİLYAR TL GELİR HEDEFLENİYOR

Bu katılma paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacağı belirtilirken, toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

"SEN 750 LİRA VERMİŞSİN ÇOK MU?"

Düzenlemeyle ilgili en dikkat çeken çıkışlardan biri ise Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 lirayla savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim! Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını, polis kanını, güvenlik koruyucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermişsin, çok mu!

"BUNLARI MİLLİYETÇİLERİ DEĞİL DEM'LİLERİ SAVUNURLAR"

Onların derdi, bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil, DEM'lileri savunurlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı, Batı'yı, Ermenistan'ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğunu görmedim. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, 'demlenmeye' devam etsin."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Mustafa Destici Filistin Politika Ekonomi Finans Sözler Suriye Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (599)

Emre Erdogan:

Oraya aktarmayacağınızı biliyoruz. Depremde de aynısını yaptınız

Yanıtla1022K
Nilay Durmaz:

Yapılan binlerce konutu, yardımları göremeyecek kadar gözünüz kör olmuş.

48475
ceyda ihlas:

Depremde harcanan para deprem için toplanan paranın kaç katı eder diye bir düşün. 99'da Gölcük depreminde devlet kaç kişiye evini yapıp teslim etti. Şimdi devlet yüzbinlerce depremzedeye ev yapıyor. Dünyada bunu yapacak kaç devlet var? Yazıklar olsun.

39446
AHMET DAŞDEMİR:

fatura hep vatandaşa kesiliyo nedense....

13371
Batuhan Aksu:

Nilay hanım, onu yapanlar yine vatandaşlar ve diğer milletler bakarsanız. Toplanan tonla yardım sayesinde yapıldı o konutlar.

171
Erkan Can :

ceyda ve nilay,o depremde göcük altında üşüyerek ölen yetimlerin hakkı var üzerinizde üzerimizde.deprem oldu para topladılar,sel oluyor halktan para topluyolar,vergiler nerde diye sorunca yol yapdık diyorlar. yol değil sağlam ev yapacaksın kardeş. siz soyulmayı hakediyorsunuz ama bu halk haketmiyor

011
İlhan Doğan:

Millet vekilleri olarak sizlerde maaşlarınızın yarısını verseniz de şu fakir millet de görse kötü mü olur. Sen et pahalı diye Koç almaya devam et.

Yanıtla312K
Mehmet Mutluay:

artık hiçbir partinin savunulacak tarafı kalmadı al birini vur ötekine, kendi çıkarları dışında milletini düşünen biri yok, hepsi aynı taktıkları maske değişik

Yanıtla462K
Temel Temel:

22 yıldır deprem vergisi topladılar deprem oldu para yok. oda yetmedi kızılayın çadırını sattılar konsercelerini sattılar. ey milletim geçmişi çabuk ubutma. yoksa ekmeğe muhtaç edecek bunlar bizi

16267
Ne Demeli:

Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama 23 senedir aynı parti tarafından yönetiliyor bu memleket. partiler diye nitelendirmek ne kadar doğru acaba... Ha diyeceksin ki onların ne farkı var işte böyle dediğimiz sürece bunları yaşamaya devam edeceğiz...

13131
Tüm 599 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title