Haberler

Destici, Barzani ile Yapılan Görüşmeyi Eleştirdi

Abone Ol

Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bozüyük'te partisi tarafından düzenlenen aday tanıtımı ve partiye katılım programına katıldı.
Destici, ilçe girişinde partilileri tarafından karşılandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bozüyük'te partisi tarafından düzenlenen aday tanıtımı ve partiye katılım programına katıldı.

Destici, ilçe girişinde partilileri tarafından karşılandı. Buradan konvoy eşliğinde parti binasına geçen Destici, parti teşkilatını ziyaret etti. Bir süre ilçe başkanı Mustafa İbiş ve partililerle sohbet eden Destici, daha sonra programın yapılacağı salona geçti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı konuşmada, Barzani ile yapılan görüşmeyi eleştirdi. Destici, "Bakın 30 sene önce PKK bu ülkede terör hareketlerine başladığı zaman 'aman canım 3-5 çapulcu mu Türk devletine, milletine zarar verecek' denildi. Ama 30 senede on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Binlerce askerimiz, polisimiz şehit oldu. Milletimizin, hepimizin 500 milyar dolarlık gelecekleri heba oldu. En önemlisi milletin arasına nifak tohumları ekildi, kardeşliğimize zarar verildi ve dünkü tabloyu bu millete yaşattılar. Bakın düne kadar PKK'nın koruyucusu kollayıcısı ve hamisi olan, her dem büyük Türk milletine zarar vermekten geri durmayan Barzani kırmızı halılarla karşılandı. Sanki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşitiymiş gibi aynı oranda ağırlandı ve kabul gördü. Halbuki 21 yıl önce jandarma komutanımızın karşıladığı, muhatap aldığı korsan devletin sözde özerk bölge başkanıyla bugün Sayın Başbakan muhatap oldu ve kendisini onunla eşit düzey etti. Bu ülkenin başkenti yok mu? Bu ülkenin Başbakanı eğer birisiyle görüşecekse Başkent'te görüşür. Hele ki 30 yıldır PKK'ya destek vermiş adeta onun ağa babalığını yapmış, Türk düşmanı Barzani'nin ayağına kadar gidip Diyarbakır'da onunla görüşmez" ifadelerini kullandı.

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz daha önce de söyledik. Eğer Barzani ile görüşülecekse önce PKK'yı kendi bölgesinden çıkaracak. Kandil ve Mahmur başta olmak üzere kampları boşaltacak. Daha sonra PKK'ya verdiği desteği çekecek. PKK'nın Türkiye içindeki siyasi uzantılarıyla sözde milletvekilleri ile sözde kongre başkanları ile görüşüp büyük Kürdistan hayali ya da temellerini atma gayretinden vazgeçecek. Başta Kerkük ve Musul'daki Türkmen kardeşlerimize yapmış olduğu fenalıklardan, yok etme gayretlerinden vazgeçtiği takdirde ancak Türk hükümeti bizim iktidarımız döneminde o şartlarda görüşür. Onu da Başbakanlık seviyesinde değil olsa olsa müsteşarlık seviyesinde gerçekleştiririz. Bundan çok değil bir sene önce Sayın Başbakan televizyonlara çıkıp 'bu BDP'li belediyeleri aslında belediye başkanları yönetmiyor. PKK'nın atadığı komiserler yönetiyor' diyordu. Şimdi Başbakan gitti o belediyeyi ziyaret etti. Şimdi ben soruyorum 'Sayın Başbakan bu ziyarette sizin aranızda o komiserler de var mıydı? O Diyarbakır Belediyesi'nin göstermelik Belediye Başkanı Osman Baydemir 3-5 ay önce devlet erkanına hakaret etti. Şimdi o göstermelik Belediye Başkanı o sözü söylerken hangi aşağılamayı yapmışsa Başbakan gidip onun elini sıkarak, ziyaret ederek Türk milletine bize göre aynı hakareti yapmıştır. Bu devletin bir onuru vardır, şerefi vardır. Başbakan da olsa bu onuru ayaklar altına almaya hakkı yoktur. Büyük Türk milleti zamanı geldiğinde bunun hesabını soracaktır."

Konuşmasının ardından partisinin Bozüyük Belediye Başkan adayını açıklayan Destici, daha sonra partiye katılan vatandaşlara rozet takarak hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Bozüyük Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title