Haberler

Dilan Polat nasıl tahliye oldu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kararla ilgili ilk yorum: Savcılarımız soruşturmayı titizlikle yürüttü

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın tahliye edilmesiyle ilgili ilk kez konuşarak "Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK detaylı inceleme yaptı ve orada belirtilen hususlar çerçevesinde mahkemenin vermiş olduğu bir karar söz konusu" dedi.

Geçtiğimiz sene kasım ayında vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, 18 Ağustos'ta MASAK raporunun ardından tahliye edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat'ın tahliye edilmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

"GELEN RAPORA GÖRE KARAR VERİLDİ"

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Yılmaz Tunç, Polat'ın tahliyesiyle ilgili yargı sistemine güvenilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. Burada, özellikle kara paranın aklanması suçu, yasa dışı bahis, bu suçlar mali suçlar, vergi suçları. Bunlarla ilgili yargının özellikle başvuracağı kaynak ve araştırılmasını bilirkişi sıfatıyla teknik raporları alabileceği yer MASAK. MASAK'tan gelen ön raporlarla bir soruşturma ilerletildi. Sonrasında detaylı inceleme MASAK tarafından yapıldı. MASAK raporları, orada belirtilen hususlar çerçevesinde mahkemenin vermiş olduğu bir karar söz konusu.

Dilan Polat nasıl tahliye oldu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kararla ilgili ilk yorum: Savcılarımız soruşturmayı titizlikle yürüttü

"ŞÜPHELİLERİN HEPSİ SERBEST BIRAKILMADI"

Dosyada şüphelilerin hepsinin serbest bırakılması gibi bir durum söz konusu değil. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgisi olmadan 'Neden serbest kaldı? ya da 'Neden tutuklandı?' şeklindeki ifadelere varmak, bunları söylemek doğru olmaz. Burada yargıyı serbest bırakalım, yargı işlesin. Suç şüphesiyle bu soruşturma açılmıştır ve dava da açıldığına göre birtakım kuvvetli deliller ortada. Kimin o dosya kapsamında tutukluluğunun devam edeceğine, kimin devam etmeyeceğine de ortaya çıkan deliller ışığında, bilirkişi raporları, MASAK raporları çerçevesinde karar verecek olan yargı."

Ecem Altan
Haberler.com - Politika

Yılmaz Tunç Dilan Polat Yılmaz Tunç Politika İnceleme Magazin Hukuk Hukuk Magazin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (91)

Tandogan Dogan:

kimleri satin almis

Yanıtla6978
Doğuş:

Para var huzur var. Hepsinin fiyat etiketi var

2218
Kimesterseni:

Kimler korunuyor diye sormaliydin

1188
Seyfullah Demir:

Parayı verene her kapı açılır

Yanıtla7869
YalancıSavar:

hangi parayı verecek bütün mal varlıklarına zaten el konuldu? Ezbere konuşmayın

30
Mustafa Ozdil:

para ile herşey çözülüyor malesef ülkede

Yanıtla6642
Casus:

madem suçsuzdu da niye aylarca tutuklandı ! Made in Turkey adalet!

Yanıtla11566
Ferhat Uras:

Suçsuz olduğu sonucu çıkmaz. Tutuksuz yargılanmaya devam edecek.

00
man over:

Belki serbest kaldıktan sonra telefon görüşmeleri ve yapacağı şeyleri takip ediyorlardır. Zaten kocası çakal, bir çok şeyi yapmaması gerektiğini söylemiş,uyarmış.

Yanıtla30792
Ruhi Dağdeviren:

maşallah çok zekice bir ön görü Allah vergisi

079
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title