Haberler

Bakan Fidan: 983 vatandaşımızın ve yakınlarının Gazze'den tahliyesi için temaslarımız sürüyor

Güncelleme:
Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin bilgi verdi. Şu ana kadar 170 vatandaşın ve yakınlarının Gazze'den tahliye edildiğini belirten Bakan Fidan, "983 vatandaşımızın ve aile yakınlarının Gazze'den tahliyesi için İsrail ve Mısır makamlarıyla temaslarımız sürüyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Burada Gazze'deki Türklerin tahliyesine ilişkin de konuşan Bakan Fidan, bölgede kaç Türk olduğunu açıkladı. Bu zamana kadar Gazze'den 170 vatandaşın ve yakınlarının tahliye edildiğini belirten Fidan, 983 vatandaşımızın ve yakınlarının tahliyesi için temasların sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Fidan: 983 vatandaşımızın ve yakınlarının Gazze'den tahliyesi için temaslarımız sürüyor

"11 UÇAK DOLUSU İNSANİ YARDIM GÖNDERDİK"

Gazze'ye yardımların gönderilmesi ev yerlerine ulaşması için azami gayret gösterildiğinin altını çizen Bakan Fidan, "Şimdiye kadar 11 uçak dolusu insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a göndermiş bulunuyoruz. Sahra Hastaneleri, tıbbi ekipman, ilaç ve diğer yardım malzemeleriyle dolu büyük bir gemimiz de Mısır'a ulaşmıştır. Gazze Türk Filistin Hastanesi'ndeki hastalar başta olmak üzere yaralıların tedavisine yönelik yoğun temaslarımız var. Gazze'den çıkışlarını sağladığımız 27 hasta ve 12 refakatçi Ankara'ya getirilmiş, 61 hasta ve 49 refakatçi ise dün akşam Mısır'a geçirilmiştir." dedi.

Bakan Fidan: 983 vatandaşımızın ve yakınlarının Gazze'den tahliyesi için temaslarımız sürüyor

"TAHLİYELER İÇİN TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR"

Gazze'deki Türklerin tahliyesine ilişkin de konuşan Bakan Fidan, "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır. Bugün ve önümüzdeki günlerde de çıkışlara devam edilecek. Gazze'de bir sahra hastanesinin faaliyete geçmesine yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. Bunun yanı sıra 983 vatandaşımızın ve aile yakınlarının Gazze'den Refah Sınır Kapısından tahliyesi için İsrail ve Mısır makamlarıyla temaslarımız sürüyor" diye konuştu.

Bakan Fidan: 983 vatandaşımızın ve yakınlarının Gazze'den tahliyesi için temaslarımız sürüyor

"İNSALIK DIŞI SALDIRILARIN DEVAM ETMESİ UTANÇ VERİCİ"

Gazze'de iki devletli bir çözüm doğrultusunda kalıcı bir barışın sağlanması konusunda girişimlerin yoğunlaştırıldığını vurgulayan Fidan, "Bölgesel sahiplenme ve garantörlük mekanizmasının tesisini öne çıkarmaktayız. Filistin meselesinin kökeninde yatan derin tarihi adaletsizlikler, hukuksuzluklar telafi edilmeden bölgedeki şiddet sarmalının kırılması mümkün değildir. Gazze'deki yasadışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç vericidir. Daha da vahim olan ise İsrail üzerinde nüfuz sahibi batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında sessizliğe bürünmeleri ve İsrail'e kayıtsız şartsız destek vermeleridir. Bu durum başka krizlerin kapısını da aralayabilecek, öngörülemez ittifaklara yol açacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İsrail Mısır Gazze Aile Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title