Haberler

Diyarbakır'daki Operasyon

Abone Ol

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, top silahının kazayla patlaması sonucu şehit düşen polis memuru Akın Bayram'ın (40) cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, top silahının kazayla patlaması sonucu şehit düşen polis memuru Akın Bayram'ın (40) cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Filo'da düzenlenen törenin ardından memleketi Ordu'ya götürülmek üzere askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Kardeşler köyündeki baba ocağına götürüldü.

Burada alınan helallik sonrasında şehidin al bayrağa sarılı tabutu omuzlara alınarak dualar eşliğinde Şehit Ufuk Akdemir İlköğretim Okulu bahçesine getirildi.

İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, burada yaptığı konuşmada, 1972 yılında Kardeşler köyünde dünyaya gelen şehit polis memuru Akın Bayram'ın 40 yıl sonra yaşayanlar arasındaki yerini aldığını söyledi.

Akın Bayram'ın en üst makama terfi ederek yeniden köyüne döndüğünü vurgulayan Kırmacı, şunları kaydetti:

"Akın Bayram kardeşimiz, 1972 yılında bu köyde dünyaya geldi. Tam 40 yıl sonra yaşayanlar arasındaki en üst makama terfi ederek, yani şehitlik rütbesini alarak yine Kardeşler köyüne geldi. Bu tören elbette dini vazifelerimizi yerine getirdiğimiz bir törendir. Bu aynı zamanda rütbe terfi törenidir. Önemli olan bu hayatı nasıl yaşadığımız ve hayata nasıl veda ettiğimizdir. Şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailesine sabırlar diliyorum."

Vali Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, İhsan Şener, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı Seyit Torun'un da katıldığı törende şehidin annesi Necmiye Bayram, oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktı.

Şehidin eşi Filiz ve 8 yaşındaki oğlu Tayfun Bayram, tören alanından ayrı bir yere götürüldü. Şehidin Zonguldak'ta uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Mustafa Bayram ise ağabeyinin üniformasını giyerek törene katıldı.

İl Müftüsü Saim Şirin tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehit polis memurunun cenazesi köy mezarlığında, babası emekli öğretmen Naim Bayram'ın yanında defnedildi.

- ORDU

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Bayram Hakan Kırmacı Politika Güncel Kulp Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title